Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

„Manželská” roztržka mezi Ryanairem a Boeingem zažehnána. Chystají kontrakt za miliardy

“Manželská” roztržka mezi Ryanairem a Boeingem zažehnána. Chystají kontrakt za miliardy
ČTK
 ČTK

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair a americký Boeing se blíží podpisu velké objednávky letadel. S odvoláním na obeznámené zdroje o tom informovala agentura Reuters. Mnohamiliardový kontrakt na trojciferný počet strojů 737 MAX by podle nich mohl být oznámen už dnes. Společnosti Boeing a Ryanair se k věci odmítly vyjádřit.

Reklama

Největší evropské aerolinky měřítkem počtu pasažérů zastavily před zhruba 18 měsíci jednání s Boeingem o objednávce nejméně stovky letadel s opcí na stejný počet strojů kvůli neshodám ohledně ceny.

Ryanair trval na slevě 

V březnu generální ředitel Ryanair Michael O'Leary uvedl, že jednání byla obnovena a že trvá na tom, že k uzavření objednávky bude zapotřebí výrazné slevy. Zmínil, že aerolinky uvažují o strojích 737 MAX 8200 a 737 MAX 10.

Boeing se stále potácí ve ztrátě. Ve čtvrtletí ji aspoň snížil na třetinu

Boeing se stále potácí ve ztrátě. Ve čtvrtletí ji aspoň snížil na třetinu

Americký výrobce letadel Boeing snížil v prvním čtvrtletí ztrátu na 425 milionů dolarů (přes devět miliard korun) ze ztráty 1,24 miliardy dolarů před rokem. Firma o tom informovala ve výsledcích hospodaření. Boeing se zotavuje z krize od dvou smrtelných havárií letadel 737 MAX v letech 2018 a 2019. Společnost se nadále potýká s potížemi v dodavatelském řetězci a s technickým problémem při výrobě dílu od jednoho z dodavatelů.

Přečíst článek

Koncem roku 2021 O'Leary obvinil Boeing, že se snaží prosadit „klamné" zvýšení cen. Prohlásil, že mezi irským dopravcem a jeho dlouholetým jediným dodavatelem došlo k manželské roztržce".

Boeing tehdy uvedl, že si podnikání společnosti Ryanair váží, ale musí zachovávat disciplínu.

Bořivoj Trejbal, šéf Emirates v ČR

Éra levných letenek s covidem skončila. Aerolinky se musejí zahojit, říká český šéf Emirates

Za kolik se létá z Prahy? Podstatně za víc než z okolních zemí, přiznává v rozhovoru pro Newstream Bořivoj Trejbal, area manažer aerolinky Emirates pro Česko. Jde o nový, po covidu nastolený normál? Aerolinky se musejí po pandemii finančně zahojit. „Poptávka je obrovská, takže podle toho i nastavujeme ceny,“ říká Trejbal. A Češi na ně, zdá se, ochotně přistupují.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme