Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Trh se spotřební elektronikou klesá. Apple vydělal „jen“ 24 miliard dolarů

Apple vydělal “jen” 24 miliard dolarů. Překonal ale odhady trhu
Tony Webster / Creative Commons / CC BY 2.0
 ČTK

V době propadu trhu se spotřební elektronikou zaznamenal technologický gigant Apple v prvním čtvrtletí pokles tržeb i zisku. Přesto ale překonal odhady analytiků.

Reklama

Applu klesl ve jeho druhém finančním čtvrtletí od ledna  do března čistý zisk o 3,4 procenta na 24,2 miliardy dolarů (515,1 miliardy korun). Firmě se snížily i tržby. Výsledky přesto překonaly odhady analytiků, a to navzdory propadu na trhu se spotřební elektronikou a pochmurnému ekonomickému výhledu.

Apple CEO Tim Cook

Bloomberg: Apple chystá největší produktový launch za dekádu

Společnost Apple a její šéf Tim Cook na červnové konferenci WDC (Worldwide Developers Conference) chystá jeden ze svých největších produktových startů v historii. Podle agentury Bloomberg firma veřejnosti představí dlouho očekávaný headset pro smíšenou realitu (AR), nové Macbooky, podle dosavadních informací také oznámí otevření dalších Apple Storů v Indii.

Přečíst článek

Firma zachovala své programy výplaty dividend a zpětného odkupu akcií. Podle šéfa Applu Tima Cooka zmizely potíže v dodavatelském řetězci.

Prodej iPhonů stoupl, narozdíl od konkurentů

Tržby Applu se za kvartál, který skončil 1. dubna, snížily o 2,5 procenta na 94,8 miliardy dolarů. Analytici čekali pokles o 4,4 procenta na 93 miliard dolarů.

Apple card savings

Apple mění pravidla a nabízí spořící účet. Nejvýhodnější na trhu

Americká technologická společnost Apple má již za pár týdnů představit revoluční novinku v podobě náhlavního setu pro virtuální realitu. A údajně má jít o nejdůležitější produktovou novinku od uvedení Apple Watch. Mnohem tišeji pak Apple zavádí mnohem revolučnější novinku, která může ohrozit budoucnost bank – zavádí spořicí účet.

Přečíst článek

Nárůst tržeb společnosti Apple za prodej iPhonů o 1,5 procenta na 51,3 miliardy dolarů kontrastoval s širším odvětvím spotřební elektroniky. To se potýká s poklesem prodejů chytrých telefonů, tabletů a osobních počítačů, protože firmy i spotřebitelé omezují výdaje.

Blahodárný vliv Indie

Šéf Applu v rozhovoru s agenturou Reuters uvedl, že společnost dosáhla v uplynulém čtvrtletí rekordního prodeje iPhonů, mimo jiné díky novým uživatelům na trzích jako Indie, kterou Cook nedávno navštívil. "Výkony na rozvíjejících se trzích nás nadchly," řekl. Poukázal přitom zejména na Brazílii, Indii a Mexiko.

Apple jedná o výrobě macbooků v Thajsku, ztrojnásobil produkci iPhonů v Indii

Po Indii hledá Apple útočiště i v Thajsku. Chce tam přesunout výrobu macbooků z Číny

Technologický gigant chce přesunout výrobu notebooků MacBook do Thajska, zatímco v Indii už meziročně ztrojnásobil produkci iPhonů. K odklonu od výroby v Číně ji vedou komplikace spojené s covidovými lockdowny a ochlazení vztahů mezi Pekingem a Washingtonem.

Přečíst článek

Tržby z prodeje počítačů Mac se snížily o více než 30 procent na 7,2 miliardy dolarů. Analytici odhadovali pokles o 25 procent.

Nejvíce rostoucím segmentem společnosti Apple bylo odvětví služeb, které zahrnuje produkty jako iCloud a Apple Pay. Tržby segmentu vzrostly o 5,5 procenta na 20,9 miliardy dolarů.

Prodejna iStyle nabízející produkci Applu v Praze v obchodním centru Palladium

Apple v Česku táhne. Prodejce iStyle zvedl tržby o pětinu, hlavně díky firemním klientům

Společnost iStyle v uplynulém roce vykázala obrat 3,2 miliardy korun a meziroční růst o pětinu. Výrazně narostl segment firemních klientů (B2B), který tvoří již čtvrtinu obratu. „V uplynulém roce se nám i přes problémy spojené s vysokou inflací a ekonomickým ochlazením podařilo navázat na náš předchozí růst a pozici na trhu dále posílit,“ uvedl manažer společnosti iStyle Vít Goluch.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme