Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Apple mění pravidla a nabízí spořící účet. Nejvýhodnější na trhu

Apple card savings
Apple
Stanislav Šulc

Americká technologická společnost Apple má již za pár týdnů představit revoluční novinku v podobě náhlavního setu pro virtuální realitu. A údajně má jít o nejdůležitější produktovou novinku od uvedení Apple Watch. Mnohem tišeji pak Apple zavádí mnohem revolučnější novinku, která může ohrozit budoucnost bank – zavádí spořicí účet.

Reklama

Američtí uživatelé Applu to již znají. Jednou ze služeb, které cupertinská společnost svým domovským zákazníkům nabízí, je kreditní karta Apple Card. Díky ní mohou výhodně nakupovat zboží a služby s nejrůznějšími slevami a využívat i dalších benefitů. Nyní se k benefitům podle serveru CNBC přiřadí i zcela zásadní novinka – spořicí účet. Pořádně výhodný spořicí účet.

Podle informací CNBC bude aktuální sazba na tomto účtu 4,15 procenta. Průměrné úročení na podobných typech účtů přitom podle vládní agentury Federal Deposit Insurance Corporation činí 0,35 procenta. U tradičních bank se na podobné úroky dostanou jen střadatelé, kteří si uloží vyšší částky (většinou minimálně 5000 dolarů).

Apple CEO Tim Cook

Bloomberg: Apple chystá největší produktový launch za dekádu

Společnost Apple a její šéf Tim Cook na červnové konferenci WDC (Worldwide Developers Conference) chystá jeden ze svých největších produktových startů v historii. Podle agentury Bloomberg firma veřejnosti představí dlouho očekávaný headset pro smíšenou realitu (AR), nové Macbooky, podle dosavadních informací také oznámí otevření dalších Apple Storů v Indii.

Přečíst článek

Výhodou aktuálního účtu, který pro Apple zřídila banka Goldman Sachs, je to, že se tímto úrokem zhodnocuje jakákoli částka.

Reklama

 „Apple si tím výrazně posiluje svůj vlastní peněžní ekosystém,“ domnívá se Kevin Stankiewicz ze CNBC.

Pro vyšší finanční gramotnost

Apple při uvedení nového produktu uvedl, že jeho cílem je podpořit finanční gramotnost svých uživatelů.

„Tento účet nabídne našim uživatelům možnost využít ještě více výhod Apple Card a zároveň mohou šetřit peníze každý den. Chtěli jsme vytvořit nástroj pro zdravější finance všech uživatelů. Zároveň jim umožní velmi snadno posílat, utrácet i šetřit peníze přímo v jedné aplikaci,“ uvedla Jennifer Bailey, viceprezidentka Applu pro Apple Pay a Apple Wallet.

Výhodou novinky má být zejména automatické ukládání veškerých peněz právě na tomto spořicím účtu.

V praxi by to tedy mělo vypadat tak, že když vám někdo pošle peníze prostřednictvím této aplikace, peníze se vám rovnou připíšou na spořicí účet s výhodnějším úrokem. Maximální částka, kterou může uživatel na účtu zhodnocovat, činí 250 tisíc dolarů.

Apple, ilustrační foto

Trh s PC se propadl o třetinu. Strádají všichni, Apple nejvíce

První kvartál letošního roku přinesl na trh s osobními počítači nebývale silný propad – výrobci dodali meziročně „jen“ 56,9 milionu přístrojů, tedy o 29 procent méně. Nejhůře na tom mezi pěticí největších výrobců byla společnost Apple, jejíž dodávky propadly o 40,5 procenta, poznamenává agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Aktuální sazby zářijových spořicích účtů. Víme, kde vám dají nejlepší sazbu

Zatímco jedna velká banka sazbu svého spořicího účtu v září snižuje téměř na půlku, při nesplnění podmínek na zvýhodněnou sazbu, jiná velká zase vyrazila atakovat šestiprocentní sazbu. Tu ostatně nabízí v Česku stále několik dalších bank. Složité hry s podmínkami pro výhodné úročení a na garance úrokové sazby tak pokračují. Podívejte se, které banky aktuálně nabízejí na spořicích účtech nejvyšší úrok.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme