Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bloomberg: Apple chystá největší produktový launch za dekádu

Apple CEO Tim Cook
ČTK/AP
 nst
nst

Společnost Apple a její šéf Tim Cook na červnové konferenci WDC (Worldwide Developers Conference) chystá jeden ze svých největších produktových startů v historii. Podle agentury Bloomberg firma veřejnosti představí dlouho očekávaný headset pro smíšenou realitu (AR), nové Macbooky, podle dosavadních informací také oznámí otevření dalších Apple Storů v Indii.

Reklama

Mimochodem, s oficiálními Apple obchody v Indii to bude „zajímavé“ již toto úterý, kdy by mělo dojít k otevření prvního obchodu firmy v zemi v Bombaji, 20. dubna pak má první zákazníky přivítat také obchod v Novém Dillí.

WDC se ponese v „silně produktovém duchu“, protože firma odhalí „hvězdu večera“ – AR headset, který tak bude znamenat vstup Applu do nové produktové kategorie. Něco takového Apple neučinil takřka dekádu. Vývojáři softwaru se mohou těšit na nový operační systém xrOS, představen by měl být nový operační systém pro iPhony, iPady i čtrnáctá iterace macOS. Zásadním překopáním měl projít také operační systém chytrých hodinek watchOS.

Apple jedná o výrobě macbooků v Thajsku, ztrojnásobil produkci iPhonů v Indii

Po Indii hledá Apple útočiště i v Thajsku. Chce tam přesunout výrobu macbooků z Číny

Technologický gigant chce přesunout výrobu notebooků MacBook do Thajska, zatímco v Indii už meziročně ztrojnásobil produkci iPhonů. K odklonu od výroby v Číně ji vedou komplikace spojené s covidovými lockdowny a ochlazení vztahů mezi Pekingem a Washingtonem.

Přečíst článek

Právě uvedení AR headsetu je nicméně podle analytiků stěžejní pro další směr firmy. „Apple si tak chystá půdu na dobu „post-iphonovou“,“ nechal se ve své analýze slyšet jeden z hlavních technologických korespondentů Bloombergu Mark Gurman. Podle jeho zdrojů se řada ředitelů ve firmě obává, nebo je už víceméně smířena s tím, že AR headset bude mít pomalý start. Stále ale prý věří, že „má šanci postupně nahradit iPhony“.

Uvedení nových Macbooků by mělo rovněž nést menší „kaňku“ – Apple totiž velmi pravděpodobně předvede to, co s posledními čipy Bionic – do nových produktů nepoužije jejich nejnovější verze křemíku. Gurmanovy zdroje tvrdí, že nepůjde o stroje s novou generací „applích“ čipů M3, nicnémě o zařízení s iteracemi stávajících čipů M2. Řada novinářů a tech reviewerů toto chování firmy vysvětluje její „velmi pohodlnou“ pozicí na trhu z hlediska výkonu jejího křemíku, který v mobilních kategoriích dlouhodobě dominuje.

Oproti tomu v kategorii osobních počítačů má Apple co dohánět. Firma v prvním kvartálu přišla o 40 procent svých pozic na trhu s PC, a tak bude mít co napravovat.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme