Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Apple v Česku táhne. Prodejce iStyle zvedl tržby o pětinu, hlavně díky firemním klientům

Prodejna iStyle nabízející produkci Applu v Praze v obchodním centru Palladium
iStyle, se svolením
 nst
nst

Společnost iStyle v uplynulém roce vykázala obrat 3,2 miliardy korun a meziroční růst o pětinu. Výrazně narostl segment firemních klientů (B2B), který tvoří již čtvrtinu obratu. „V uplynulém roce se nám i přes problémy spojené s vysokou inflací a ekonomickým ochlazením podařilo navázat na náš předchozí růst a pozici na trhu dále posílit,“ uvedl manažer společnosti iStyle Vít Goluch.

Reklama

„Prodeje táhly iPhony, ale za hit a skokana roku se dají označit také nové MacBooky s procesory M1 a M2, které mají u zákazníků skvělé ohlasy a jejich prodeje výrazně překonávají celkový výkon trhu s počítači,“ dodal Goluch.

Šach mat Číně? Apple a Foxconn postaví v Indii továrnu na iPhony

Šach mat Číně? Apple a Foxconn chystají v Indii obří továrnu na iPhony pro 100 tisíc zaměstnanců

Společnosti Foxconn Technology Group, která je partnerem americké firmy Apple, plánuje investovat kolem 700 milionů dolarů (15,5 miliardy korun) do nové továrny v Indii. Firma se snaží posílit místní výrobu a urychlit její přesun z Číny v souvislosti s rostoucím napětím mezi Washingtonem a Pekingem. S odvoláním na informované zdroje to uvedla agentura Bloomberg. Investice by byla pro Foxconn jednou z největších v Indii.

Přečíst článek

Výrazný nárůst zaznamenala divize B2B, která se na celkovém obratu podílí 25 procenty. Mezi firemními zákazníky jsou ČEZ, J&T banka či Armáda České republiky. Poptávka ze strany malých a středních podniků i velkých korporací navíc dále roste.

Milníkem bylo otevření prodejny na Chodově

Milníkem roku 2022 bylo podle firmy říjnové otevření prodejny Apple v pražském obchodním centru Westfield Chodov. Oproti původnímu obchodu ve stejném nákupním centru nabízí tento druh prodejny, která má statut "Apple Premium", showroom s plochou více než 250 metry čtverečními a autorizovaný servis. Meziroční obrat pobočky vzrostl o 40 procent, narostla také návštěvnost. 

Další podobné prodejny se nachází v OC Palladium a brněnské Galerii Vaňkovka. V druhé polovině roku 2023 je pak v plánu otevření prémiové prodejny v budově vedle pražského Masarykova nádraží, kterou navrhlo studio architektky Zahy Hadid.

Apple v tajnosti vyvíjí revoluční zařízení. Pomoct by mohlo milionu Čechů

Apple v tajnosti vyvíjí revoluční zařízení. Pomoct by mohlo i milionu Čechů

Americký technologický gigant je blízko přelomovému vynálezu. Pomocí něj by relativně jednoduché zařízení dokázalo měřit hladinu cukru v těle člověka, aniž by došlo k narušení kůže kvůli získání jejího vzorku. Uvedl to Mark Gurman z Bloombergu, který má tradičně velmi dobré zákulisní informace o plánech Applu. Cukrovkou přitom trpí odhadem až desetina světové populace. Těm by vynález výrazně zkvalitnil život. 

Přečíst článek

iStyle patří do nadnárodní skupiny Midis a je největším partnerem společnosti Apple v regionu střední Evropy. Společnost provozuje přes 100 obchodů, z nichž 54 se nachází v EU a 16 na Blízkém východě.

Sesterská K-Tuin ve Španělsku disponuje sítí dalších 53 prodejen. Obrat obou firem v roce 2022 dohromady překročil miliardu dolarů. V České republice má iStyle aktuálně deset prodejen, které se nacházejí v Praze, Brně, Ostravě a Ústí nad Labem.

AR brýle od Applu na jaře stále nebudou. Rivalové si mnou ruce

Společnost Apple kvůli technickým problémům uvede své lehké brýle pro rozšířenou realitu na trh až později. Firma ale ještě letos představí soupravu pro smíšenou realitu, což je technologie spojující virtuální a rozšířenou realitu. Uvedla to agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Zakladatel Microsoftu Bill Gares na snímku z 15. 2. 2023

Umělá inteligence je stejně zásadní jako počítače, internet a mobily, prohlásil Bill Gates

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme