Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

A je to tady. Zuckerbergova Meta sníží náklady o deset procent, bude propouštět

Facebook se přejmenuje. Bude z něj Meta. Změní i logo na symbol nekonečna.
ČTK
 ČTK

Americká internetová společnost Meta hodlá v příštích měsících snížit náklady minimálně o deset procent, mimo jiné prostřednictvím redukce počtu zaměstnanců. S odvoláním na zdroje obeznámené s plány podniku o tom informoval ekonomický list The Wall Street Journal (WSJ).

Reklama

Firma tak podle zdrojů reaguje na nepříznivý vývoj tržeb a rostoucí konkurenci. Meta je majitelem sociálních sítí Facebook a Instagram či komunikační služby WhatsApp.

Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku

Přechod k metaversu přišel Zuckerberga draho. Od ledna přišel o více než polovinu majetku

Vizionářské představy zakladatele Facebooku Marka Zuckerberga o vytvoření alternativního metasvěta přišly dříve třetího nejbohatšího muže planety v reálném světě dost draho. Od ledna přišel o více než polovinu majetku, tedy o 71 miliard dolarů, a v žebříčku miliardářů agentury Bloomberg se propadl na 20. místo. Slabou útěchou mu může být, že ztráty sčítá i většina členů miliardářské Top 10.

Přečíst článek

Zdroje tvrdí, že firma už začala rušit pracovní místa prostřednictvím reorganizace svých oddělení. Tento postup je podle zdrojů zřejmě předehrou k rozsáhlejším úsporným opatřením, na kterých by se mělo velkou měrou podílet snížení počtu zaměstnanců, píše WSJ.

Je tady spousta lidí, kteří tady nemají co dělat, míní Zuckerberg 

Mluvčí společnosti Meta Tracy Clayton v reakci na tyto informace poukázal na červencové prohlášení šéfa podniku Marka Zuckerberga, podle kterého bude firma muset přerozdělit své zdroje, protože její podnikání čelí rostoucím tlakům.

Společnost Meta měla na konci druhého čtvrtletí 83 553 zaměstnanců, což bylo téměř o třetinu více než před rokem. "Reálně je ve firmě pravděpodobně spousta lidí, kteří by tam být neměli," uvedl Zuckerberg v červnu.

Mark Zuckerberg

Je to mistr manipulace a vykořisťuje lidi, napsal chatbot o svém stvořiteli Zuckerbergovi

Chatovací robot americké společnosti Meta Platforms o zakladateli podniku Marku Zuckerbergovi říká, že vykořisťuje lidi. Automat reportérovi britské stanice BBC řekl, že Zuckerberg to dělá pro peníze a že je mu to jedno. Firma přispěchala s vysvětlením, že jde teprve o prototyp. Jinak je podle ní chatbot schopen bavit se téměř o čemkoliv, protože využívá umělou inteligenci.

Přečíst článek

Tržby společnosti Meta se ve druhém čtvrtletí snížily o jedno procento na 28,8 miliardy dolarů (zhruba 724 miliard korun). Firma tak zaznamenala první pokles čtvrtletních tržeb ve své historii.

Podnikání společnosti ohrožuje řada problémů, k nimž patří i silná konkurence firem Amazon a TikTok na trhu s reklamou. Její tržby zasáhly také změny společnosti Apple v oblasti ochrany osobních údajů v mobilním operačním systému iOS.

Mark Zuckerberg

Zuckerberg prodal vilu. V San Francisku je z toho realitní deal roku

Spoluzakladatel internetové sociální sítě Facebook Mark Zuckerberg prodal svůj dům v San Francisku. Cena? 31 milionů dolarů, v přepočtu asi 745 milionů korun. Jde o nejdražší prodej domu od začátku letošního roku v celé Bay Area. Informoval o tom realitní web The Real Deal.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku

Zuckerberg hrozí, že v USA odstraní zpravodajství z Facebooku. Nechce platit vydavatelům

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme