Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

podcasty - informace o tématu

Trh s nájemním bydlením opanují velcí investoři, říká členka prezidia Asociace nájemného bydlení

Nájemní bydlení v Česku má budoucnost a po vzoru západních zemí bude hrát důležitou roli. Ne ale tak podstatnou jako například v Německu. Zakladatelka společnosti BTR Consulting Zuzana Chudoba předpovídá, že bude tvořit něco kolem 30 procent objemu realitního trhu.

Přečíst článek
Petr Hlaváček, radní pro územní rozvoj

Radní Hlaváček: Metropolitní plán schválíme do konce volebního období, je příliš podrobný

Metropolitní plán neboli územní plán Prahy mají plánovači na stole už několik let. Na svoje schválení jeden z nejstrategičtějších rozvojových dokumentů stále čeká. Kdy by mohl začít platit a proč se jeho projednávání táhne?

Přečíst článek
Do nového dílu podcastu Právo k Ranní Kávě si moderátor Martin Frolík pozval Roberta Němce, partnera PRK Partners a předsedu České advokátní komory. Řeč byla o nové právní úpravě, týkající se advokátní úschovy.

Advokátní úschovy budou transparentnější. Co dalšího přinese chystaná novela zákona o advokacii

Co přinese chystaná novela zákona o advokacii? Třeba její větší elektronizaci.

Přečíst článek

Zakladatel Amazing Places: Hledáme českou stopu v cizině. Chtěli bychom i Šmejcův ostrov

Po Rakousku, Slovensku nebo Polsku se projekt Amazing Places rozroste do dalších a vzdálenějších destinací za hranicemi Česka. Všechna „úžasná místa“ bude spojovat jedna linka. Postavili je nebo je provozují Češi. „Už dlouho mě láká představa zmapovat místa, kde jsme zanechali stopu. A projekt Češi, potažmo Slováci ve světě, už se skutečně rýsuje,“ říká zakladatel Amazing Places Petr Kotík v dalším díle podcastu Realitní Club.

Přečíst článek
Tvůrci legislativy a judikatury ani v létě nezahálí.

Rodí se nové zákony, které posunou elektronizaci veřejné správy o stupínek výš

Letní sezóna se promítla i do našich právních podcastů, a proto vám výjimečně přinášíme díl bez rozhovoru. Tvůrci legislativy a judikatury ovšem nezahálí. Ve spolupráci s právní kanceláří PRK Partners tak přinášíme velmi pestrý přehled právních novinek.

Přečíst článek
Natáčení podcastu s Radkem Váňou. Bavili jsme se o Tiny Houses.

Tiny House přináší jiný rozměr bydlení. Levné to ale není, říká jejich propagátor

Trend Tiny Houses dorazil i do Česka. Poptávka po minidomcích razantně narostla během pandemie. A stejně rychle narostl i počet firem, které je nabízí. „Není jich pět nebo šest. Po rešerši jsme zjistili, že jich je něco kolem 150,“ přibližuje Radek Váňa, vydavatel knihy Tiny House: průvodce krajinou minimalistického bydlení v dalším díle podcastu Realitní Club. A na kolik takový domek vyjde?

Přečíst článek
Natáčení podcastu s Radkem Váňou. Bavili jsme se o Tiny Houses.

Tiny houses milují dnešní čtyřicátníci. Řešením krize bydlení ale nejsou

Navrhovat tiny house, tedy minimalistický dům, je specifická architektonická, možná spíš designérská, disciplína. Do 25 metrů čtverečních se musí vejít vše: místo na vaření, spaní, koupelna a toaleta. A skvěle to umí i v Česku. Pandemie z minimalistických domků, vytvořila trend.

Přečíst článek

Právníci představují novinky v soutěžním právu

Pozornost moderátora právního podcastu Právo k Ranní Kávě Martina Frolíka a jeho hosta, Kateřiny Hájkové, advokátky AK PRK Partners specializující se na soutěžní právo, fúze a akvizice, se zaměří na aktuální novinky v soutěžním právu a na to, co s sebou přinesou. 

Přečíst článek
Stavět v regionech je jednodušší. Kladno bude nová Praha, míní developerské z SFG Tereza Kouklová

Developerka Tereza Kouklová: Stavět v regionech je jednodušší. Kladno bude nová Praha

Praha je zajímává, za to ale velmi drahá. Pro menšího developera může ale stejně tak být atraktivní výstavba v regionech. Tu ale zase brzdí nedostatečná infrastruktura, nejenom ta dopravní, říká v novém díle podcastu Realitního Clubu Tereza Kouklová ze společnosti SFG.

Přečíst článek
Tereza Kouklová

Kouklová: Dochází k pročištění developerského trhu. Projekty v problémech neustále přibývají

Na realitním trhu panuje zvláštní situace. Narůstá počet projektů, u nichž se řeší, zda je má vůbec cenu rozjet, nebo naopak uspat. „Množí se i počet lidí, kteří se rozhodnou svůj projekt prodat větším developerům,“ přibližuje Tereza Kouklová ze společnosti SFG. Bankovní financování je totiž nyní velmi obtížné získat.

Přečíst článek

Právníci radí, jak na smlouvy s influencery

V nejnovějším dílu podcastu Právo k Ranní Kávě se právníci zaměří na to, jak si správně ošetřit smlouvy s influencery. Moderátor pořadu Martin Frolík si jako hosta pozval kolegyni z PRK Partners Kláru Radkovskou, advokátku a specialistku v oblasti reklamního práva.

Přečíst článek
Reklama

News box

Největší evropské internetové tržiště s použitým oblečením 🧥👚 Vinted se v loňském roce poprvé dostalo do zisku. Firmě pomohl rychlý růst tržeb v souvislosti s vyšším zájmem o nákup a prodej módy z druhé ruky. 
Na český trh vstoupil hotelový řetězec The Cloude One Hotels, který je součástí německé skupiny Motel One Group. Svůj čtyřhvězdičkový hotel 🏨 s 382 pokoji otevřel v polovině dubna v pražské Hybernské ulici. The Cloude One Hotels Prague je čtvrtým hotelem řetězce. Pobočky má ještě v New Yorku, Hamburku a Norimberku.
Miliardáři Elonu Muskovi se na návštěvě Číny podařilo odstranit překážky v zavádění technologie samořízení. 🚘 Akcie automobilky Tesla v reakci prudce zpevnily. Tesla v neděli uvedla, že čínské úřady zrušily omezení pro její automobily, neboť prošly požadavky na zabezpečení dat v zemi. 
Německý prezident Frank-Walter Steinmeier dorazil na Pražský hrad, kde ho přivítal jeho český protějšek Petr Pavel 🤝. Po oficiálním ceremoniálu budou prezidenti jednat soukromě a poté i s delegacemi.
Dokončení a přestavba rozestavěné budovy Centra Nová Palmovka v Praze 8 na sídlo Agentury Evropské unie pro kosmický program 📡 (EUSPA) vyjde magistrát na zhruba 2,62 miliardy korun. Stavební práce udělá firma Porr, která zvítězila ve výběrovém řízení. Vyplývá to z dokumentu, který schválili pražští radní.  Číst více
Pobaltské země varovaly, že rušení signálu GPS, ze kterého je obviňováno Rusko, by mohlo způsobit leteckou katastrofu 🛬. Napsal to britský list Financial Times Číst více
Lidé budou moci vystavovat plné moci nejen v papírové 📜, ale také také v elektronické podobě, které budou v registru zastupování. Novinku přinese vládní novela zákona o základních registrech, kterou podepsal prezident Petr Pavel. 
Ve Středočeském kraji se od úterý nesmí ✖ zapalovat oheň 🔥, a to ani na zahradách v blízkosti lesa nebo na zahradách se souvislým rostlinný porostem umožňujícím další šíření požáru. Zákaz souvisí s výstrahou Českého hydrometeorologického ústavu varující před nebezpečím vzniku požárů. 
 Stejnopohlavní páry 👬budou moci od příštího roku uzavírat partnerství s většinou práv, jaká mají v manželství muž a žena. Omezení se má vztahovat například na osvojování dětí. Změnu přinese novela občanského zákoníku, kterou prezident Petr Pavel podepsal ✍. 
Francouzský herec Gérard Depardieu byl zadržen  v souvislosti s obviněním ze sexuálního napadení dvou žen, uvedla agentura AFP. Stanice BFM TV už dřív informovala, že 75letý herec byl předvolán k výslechu v případu dvou žen, které ho viní ze sexuálního napadení během natáčení filmů v letech 2014 a 2021.
Reklama
Reklama
Doporučujeme