Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

podcasty - informace o tématu

Natáčení podcastu s architektem Ondřejem Synkem (re:architekti)

Architekt Synek: Tuzemské architektonické soutěže jsou kvalitní, mají o ně zájem i ateliéry ze zahraničí

Zahraniční ateliéry mají o projekty v Česku velký zájem. I z důvodu velkého množství soutěží. Ty jsou navíc relativně otevřené a za posledních 10 let se vylepšila i jejich kvalita. „Zároveň se v tuzemsku se zatím nikdo nesetkal, že by soutěž byla zmanipulovaná,“ přibližuje spolumajitel architektonického studia re:architekti Ondřej Synek v dalším díle podcastu Realitní Club.

Přečíst článek

New York je stokrát větší nemovitostní trh než celé Česko, říká Martin Mucha. Přesto tu tvoří unikátní systém

Přečíst článek

Právníci představují novinky z oblasti legislativy a judikatury

Advokátka PRK Partners Kristýna Faltýnková ve specializovaném právním podcastu Pávo k Ranní Kávě posluchače seznámí i s čerstvými rozsudky soudů a novinkami v oblasti legislativy.

Přečíst článek
Prokop Svoboda, majitel realitky

Lidé nahromadili peníze, teď je zase vrhnou do nemovitostí. Ceny neklesnou, říká Prokop Svoboda

Lidé, zejména ti movitější, kumulovali poslední dva roky zdroje, říká Prokop Svoboda, majitel a zakladatel realitní společnosti Svoboda & Williams. A teď pomalu přichází čas, kdy tyto peníze opět vrhnou do nemovitostí. „Možná měli pocit, že jim peníze plesnivěly na účtu,“ říká Svoboda.

Přečíst článek
Digitalizace HR. Právníci diskutují přednosti i nedostatky novely zákoníku práce

Digitalizace HR. Právníci diskutují přednosti i nedostatky novely zákoníku práce

Ústředním tématem dnešního dílu Práva k Ranní Kávě se stává novela zákoníku práce, která do pracovního práva vnáší doposud chybějící prvky umožňující výraznější digitalizaci HR dokumentů.

Přečíst článek
Instalovali jste soláry na střechu? Pozor na podpojištění

Právníci řeší bezemisní budoucnost budov

Klimatické změny otřásají nejen okolním světem, ale také právními řády. Jedním z příkladů legislativní reakce na klimatické změny je velmi rozsáhlý balíček různých předpisů přijímaný pod taktovkou Evropské unie, souhrnně nazvaný Fit for 55. Jednou z oblastí je také bezemisní budoucnost budov, které se věnuje aktuální díl právního podcastu Právo k Ranní Kávě, který vzniká ve spolupráci s advokátní kanceláří PRK Partners.

Přečíst článek
Zleva: Leoš Anderle (šéf Sekyra Group), Dalibor Martínek a Petra Jansová

Šéf Sekyra Group: Stavební materiály zásadně nezlevňují

Ceny stavebních materiálů jsou stále vysoké, významně prodražují celkové náklady na stavbu. Objemné skladové zásoby se do jejich ceny nepropisují, říká šéf developerské společnosti Sekyra Group Leoš Anderle v dalším díle podcastu Realitní Club.

Přečíst článek
Nákladové nádraží Žižkov

Šéf Sekyra Group: Doufáme, že se územní plán na Žižkově změní do roka

Sekyra Group se podílí na rozvoji hned několika pražských lokalit, kromě Smíchova, Rohanského ostrova nebo Žižkova i na dostavbě Vítězného náměstí v Praze 6. Například na Žižkově čeká developer na změnu územního plánu už dvacet let.

Přečíst článek

Ošetřovné i pro OSVČ. Právníci představují chystané legislativní novinky

Poslední zářijový díl Práva k Ranní Kávě je poněkud atypickým. Výjimečně není jeho součástí rozhovor moderátora Martina Frolíka s hostem, ale pouze představení posledních novinek ze světa legislativy i judikatury Kristýnou Faltýnkovou.

Přečíst článek
Natáčení podcastu: zleva Zuzana Chudoba, Dalibor Martínek a Petra Jansová.

Zuzana Chudoba: Budoucností nájemního bydlení jsou do posledního detailu vybavené byty

Byty vybavené do posledního detailu, třeba včetně obrazů nebo dokonce příborů. A hlavně spousta doplňkových služeb. Tak nějak bude brzy vypadat tuzemský trh s nájemním bydlením. Vlastní bydlení v Praze je těžko dosažitelný luxus, lidé nejenže půjdou do nájmů, ale budou čím dál častěji vyhledávat tento jakýsi hotelový koncept nájmu, říká v dalším díle podcastu Realitní Club zakladatelka společnosti BTR Consulting a členka prezidia Asociace nájemního bydlení Zuzana Chudoba.

Přečíst článek

Trh s nájemním bydlením opanují velcí investoři, říká členka prezidia Asociace nájemného bydlení

Nájemní bydlení v Česku má budoucnost a po vzoru západních zemí bude hrát důležitou roli. Ne ale tak podstatnou jako například v Německu. Zakladatelka společnosti BTR Consulting Zuzana Chudoba předpovídá, že bude tvořit něco kolem 30 procent objemu realitního trhu.

Přečíst článek
Jan Večerka: Za pár korun se může každý stát investorem do nemovitostí. Otevíráme dveře

Jan Večerka: Investovat do nemovitostí se dá i s pár korunami

Do nemovitostí může investovat každý, kdo má pár set volných korun a chce se do této perspektivní investiční branže pustit. Investice do nemovitostí totiž nejsou, jak si možná někdo představuje, žádná velká věda. V této oblasti je možné dosáhnout solidního zhodnocení vložených peněz i s poměrně malým vkladem.

Přečíst článek
Reklama

News box

Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme