Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

podcasty - informace o tématu

Z natáčení podcastu s Leošem Anderle, šéfem Sekyra Group.

Šéf Sekyra Group: Kanceláře zdraží. Cenově se dostanou na úroveň Berlína

Kanceláře v Berlíně jsou mnohem dražší, v Praze se nájem vyšplhá nad 20 eur za metr čtvereční, říká šéf developerské skupiny Sekyra Group Leoš Anderle.

Přečíst článek

Architekt Krupauer: Revitalizujeme brownfield v Kanadě. Je to podobné jako v severních Čechách

Přečíst článek
Realitní trh přeje kupujícím. Můžou vyjednávat o ceně, říká šéf skupiny EHS

Realitní trh přeje kupujícím. Mají větší šanci na slevu, říká šéf skupiny EHS

Přečíst článek
Jiří Kučera - Luxent

Jiří Kučera: V Česku kupují luxusní bydlení téměř výhradně Češi. V Dubaji Rusové likvidují trh

Český trh s luxusním bydlením je klidný investiční přístav, kterému dominují Češi, říká Jiří Kučera, šéf realitní kanceláře Luxent. Ta se specializuje na luxusní nemovitosti. Většina běžných lidí, kteří přemýšlejí o nákupu bydlení, se zhrozí při první návštěvě banky, kam si jdou pro hypotéku. Měsíční splátka u bytu sedmdesát metrů na okraji Prahy nyní dělá kolem padesáti tisíc korun. Hypoteční trh je kvůli tomu mrtvý.

Přečíst článek
Robert Kunorza (uprostřed)
video

K podnikání mě hnala touha nemít nad sebou žádné šéfy, říká spolumajitel zlínské obuvnické firmy

Být dobrý podřízený mu v životě nestačilo, chtěl mít osud ve vlastních rukou. Velkou inspirací mu v tom byl legendární Tomáš Baťa. Koneckonců v bývalých baťových závodech ve zlínském Svitu také odstartoval svoji pracovní kariéru. „Tam jsme pochopil, že člověk v životě potřebuje i trochu štěstí. Třeba na dobré nadřízené. Když vás šéf nebude chtít, tak to ničím nepřetlačíte,” říká Robert Kunorza, ředitel a spolumajitel firmy Bennon. „Snil jsem o jediném, nemít nad sebou žádné šéfy a být finančně nezávislý,” říká. A to se mu taky povedlo. Jak se z nuly buduje prosperující byznys, se dozvíte v dalším díle podcastu Buduj značku s Robertem Kunorzou.

Přečíst článek
advokáti, ilustrační foto

Právníci radí, jak na řešení sporů online

Chtělo by se říci, že „online svět” pomalu tvoří integrální součást reality. Není proto překvapivé, že snahy o uplatnění výhod plynoucích z online prostředí lze spatřovat i v oblasti problematiky řešení sporů, přičemž se v této souvislosti hovoří o tzv. ODR - Online Dispute Resolution. Co si však lze pod ODR představit? Jak by online svět mohl pomoci s řešením sporů, či jak jej lze využít přímo v soudním řešení sporů? Jaké jsou naopak nevýhody ODR a jak jsme na tom s jeho zaváděním do praxe v České republice? O tom si v dnešním díle Práva k Ranní Kávě povídali moderátor Martin Frolík s dnešním hostem, Zbyňkem Loeblem, specialistou na problematiku ODR a poradcem advokátní kanceláře PRK Partners.

Přečíst článek
Zdenka Klapalová v podcastu Realitní Club

Zdenka Klapalová: Investoři se zaměřili na nájemní bydlení, je to celosvětový trend

Řada velkých transakcí na nemovitostním trhu nyní míří do nájemního bydlení, říká Zdenka Klapalová, bez nadsázky první dáma českého nemovitostního trhu. Je prezidentkou Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí a také řídící partnerkou poradenské společnosti Knight Frank, která v Česku stojí za řadou velkých obchodů v tomto byznysu.

Přečíst článek
Zdenka Klapalová v podcastu Realitní Club

Zdenka Klapalová: Češi začali na domácím realitním trhu hrát prim

Investoři se nemohou dočkat okamžiku, až český realitní trh oživne a oni budou moci vložit své peníze do nemovitostí, říká Zdenka Klapalová, šéfka Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí a také řídící partnerka poradenské společnosti Knight Frank. Klapalová je nejvlivnější ženou v českém byznysu s nemovitostmi.

Přečíst článek

Šéf mmcité: Kopírují nás všude. Hlavně v Polsku, Rusku, ale také v Itálii

Kromě Bílovic u Uherského Hradiště se městský mobiliář tuzemské značky mmcité vyrábí i v Brazílii. Právě posílení produkce je jedním z hlavních důvodů, proč skupina Davida Karáska chce od investorů na pražské burze Start získat 160 milionů korun. Nejenom o tom, na co chce firma peníze použít, jsme si povídali v dalším díle podcastu Realitní Club.

Přečíst článek

V Americe se podniká dobře. V Česku je pořád co zlepšovat, říká výrobce městského mobiliáře

Design české firmy mmcité dobývá svět. Městský mobiliář z Bílovic u Uherského Hradiště lze najít téměř ve 40 zemích světa, kromě zemí Evropské unie také v Jižní i Severní Americe, v Rusku nebo Dubaji. Kvůli posílení výroby si nyní jde firma Davida Karáska pro 160 milionů na pražskou burzu.

Přečíst článek

Právníci radí, jak zahrnout digitální majetek do dědictví

Digitální dědictví. Snad každý z nás „vlastní” nějaký digitální obsah, ať už je to film, hudba, počítačová hra nebo třeba NFT, uložený na hmotném nosiči, nebo jinde. V digitálním obsahu přitom může být ukryta značná hodnota, která opodstatňuje otázku kdo, jak a zda vůbec jej po našem skonu někdy zdědí. 

Přečíst článek
Jan Šebesta a redaktoři Newstream.cz při natáčení podcastu Realitní Club

Zrychlí v Česku výstavba? Pro nové úřady nejsou peníze ani lidé. Zbývá se jen modlit

Nový stavební zákon stále čeká na to, až ho schválí poslanecká sněmovna. Platit by měl od příštího roku. Tento závazek vlády trvá. Faktem však je, že se neustále pracuje na dílčích změnách této klíčové normy. „Připravuje se vládní poslanecká iniciativa. Zdá se, že výsledkem bude kompromis mezi původním návrhem a představami současné vlády,“ říká Jan Šebesta, expert na stavební právo ze Svazu průmyslu a dopravy.

Přečíst článek
U podcastů je kvalita zvuku extrémně důležitá, ilustrační foto

Podcastový vrchol je teprve před námi. Prorazí ale jen kvalita, říká expert

Tuzemská podcastová scéna prochází fází vystřízlivění a uvědomění, že tím nejcennějším je kvalita, ať už jde o obsah či technické provedení, píše ve svém komentáři podcastový guru Tomáš Šusta z EP Events & Production, která se jejich výrobou a vydáváním zabývá.

Přečíst článek
Reklama

News box

Banky a stavební spořitelny v ČR poskytly v dubnu hypoteční úvěry za 21,9 miliardy korun, což je proti březnu 📈 růst o pětinu a proti loňskému dubnu více než dvojnásobek. Úrokové sazby nových úvěrů klesly na 5,1 procenta z březnových 5,19 procenta. Je to nejnižší hodnota od června 2022. 
Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena pokročila v přípravách balíku zbraní a munice pro Izrael za miliardu dolarů (asi zhruba 2️⃣3️⃣ miliard korun). Balík tankové munice či taktických vozidel přichází jen týden poté, co Spojené státy pozdržely jinou vojenskou pomoc Izraeli kvůli nesouhlasu s operací v Rafáhu v Pásmu Gazy. 
Americké akcie po zprávě o výrobní inflaci v USA za duben 📈 posílily. Trhy nyní čekají na středeční zprávu o vývoji spotřebitelských cen, která by měla vnést větší jasno do dalšího vývoje úrokových sazeb ve Spojených státech.
Reklama
Reklama
Doporučujeme