Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

nemovitosti - informace o tématu

Interiér nové haly na Chomutovsku

Progresus vstoupil do oblasti industriálních budov. U Chomutova dokončil centrum za půl miliardy

Mezi Chomutovem a Kláštercem nad Ohří otevřelo nové logistické a průmyslové centrum za 520 milionů korun. Výstavba projektu Garbe Park Klášterec II, o pronajímatelné ploše přes 18 tisíc metrů čtverečních, byla dokončena za osm měsíců.  

Přečíst článek
Ilustrační foto

Jak si vydělat bydlením? Některé země za něj zaplatí, Švýcaři nabízí i více než milion

Přečíst článek

V Číně vyšetřují velkou stínovou banku, která půjčovala miliardy realitním firmám

Přečíst článek
stavební spoření

Propad trhu se podepsal i na stavebku. Spořitelny poskytly o 64 procent méně hypoték

Přečíst článek
Schieszlova vila

Petice nepomohla. Dělníci začali rozebírat prvorepublikovou vilu pod Petřínem

Dělníci začali rozebírat střechu historické vily umístěné na smíchovském úpatí Petřína. Majitelé skrytí za sítí kyperských firem plánují prvorepublikovou budovu kompletně přestavět a rozšířit na přilehlou zahradu. Proti záměru protestují místní obyvatelé, kteří k tomu uspořádali petici a podali podněty k několika institucím. On-line petici dosud podepsalo asi 2500 lidí. Dnes se před vilou sešlo asi 30 z nich, zatímco dělníci pokračovali v práci.

Přečíst článek
Václav Kinský: Realitní dravci už větří příležitost

Václav Kinský: Kolaps? Realitní dravci už větří příležitosti

Letošní rok investicím do nemovitostí nepřeje. Inflace i vyšší úrokové sazby způsobily, že ani jeden z 33 českých realitních fondů investorům pořádně nevydělal. Tam, kde jedni vidí kolaps, jiní už cítí příležitost.

Přečíst článek
Komerční banka na Václavském náměstí

Další miliardová transakce. Komerční banka prodává budovu na Václaváku

Komerční banka prodává svoji budovu na prestižní adrese. Václavské náměstí 42. Informaci o prodeji budovy, kterou měla redakce newstream.cz, potvrdila ředitelka společnosti Knight Frank Zdenka Klapalová. Cenu transakce nechtěla komentovat.

Přečíst článek
Dům zesnulé Ivany Trumpové je i po roce od podání nabídky stále k dispozici

Dům po Ivaně Trumpové zeje prázdnotou. Extravagantní sídlo za půl miliardy ani po roce nikdo nechce

Extravagantní dům v New Yorku, který vlastnila bývalá manželka amerického prezidenta Trumpa Ivana Trumpová, je i po roce od jeho uvedení na realitní trh stále k dispozici, uvedl server CNBC. Realitní společnost Douglas Elliman za sídlo požaduje 22,5 milionu dolarů, tedy více než 520 milionů korun. A to realitka kvůli nezájmu o koupi cenu snížila o čtyři miliony dolarů.

Přečíst článek
Pohled na dům a bazén

Realitní trh v Los Angeles stojí. Dům po Marku Wahlbergovi se prodává již rok

Kalifornskému Los Angeles se nevyhnulo ochladnutí trhu nemovitostí. Na vině jsou především vysoké ceny a drahé hypotéky. Nárůst daně z převodu drahých nemovitostí a stávka herců a scénáristů také rozhodně nepomohly.

Přečíst článek
Sezóna končí, myslete již na zimu

Jak zazimovat letní sídlo? Je důležitá preciznost a kontrola detailů

Listí žloutne, počasí se stává proměnlivým a radovánky na venkově končí. Rekreační nemovitost je tak nutné připravit na zimu. Majitele čeká vypouštětí vody z trubek, čištění okapů a další důležité činnosti spojené s nástupem zimy.

Přečíst článek
bytové domy, byty, ilustrační foto

Nejhorší investice roku? Evropské nemovitosti

Bankovní krize z března sice byla krátká, ale měla dalekosáhlé důsledky. Největší obětí se podle očekávání stal evropský nemovitostní trh. Kombinace odlivu kapitálu do jiných sektorů, neochoty investovat a vysokých úrokových sazeb se na trhu podepsala velmi negativně. Vyjádřeno evropskými indexy tak právě nemovitostní trh platí za nejhorší letošní investici.

Přečíst článek
O cenu Česká cena za architekturu soutěží i tento projekt.

Průměrná cena starších bytů v Česku v létě mezičtvrtletně klesla

Průměrná cena starších bytů a rodinných domů v Česku v letošním třetím čtvrtletí klesla. Starší byt se dal v létě pořídit průměrně za 83 958 korun za metr čtvereční, což bylo mezičtvrtletně zhruba o 3000 korun méně. U rodinných domů se cena metru čtverečního snížila o 2500 korun na průměrných 51 tisíci Kč. Měsíční nájemné v bytech stagnovalo na 290 korunách za metr čtvereční. Vyplývá to z aktuálních dat Kvartálního monitoru realitních cen skupiny European Housing Services (EHS), kam patří například digitální realitní služba Bezrealitky nebo realitní kancelář Maxima.

Přečíst článek
Byty v Praze meziročně zlevnily

Nová data: Byty v Praze meziročně zlevnily. Nájmy však rostly a krize na trhu bydlení se prohlubuje

Krize v prodeji nových nemovitostí v Česku dál pokračuje. Newstream získal exkluzivně nové údaje od analytické společnosti Flat Zone, společnosti, která sleduje a analyzuje údaje z trhu nemovitostí. Výsledek? Propad cen nemovitostí dál pokračuje. A to nejen u starších nemovitostí, ale i v segmentu nové výstavby. Důvodem je nízká nabídka nových nemovitostí, jejich vysoká cena a nedostupné bankovní financování při aktuálním úroku kolem šesti procent za hypotéku.

Přečíst článek
Garáže to neunesou. Elektromobilita a stále větší auta trápí hasiče i majitele budov

Garáže to neunesou. Elektromobilita a stále větší auta trápí hasiče i majitele budov

Stoupající počty elektromobilů a tlak Evropské unie na přechod od spalovacích motorů k autům s nulovými emisemi staví před ožehavý problém nejen záchranné složky kvůli případnému hašení hořících baterií v garážích, ale také developery a majitele parkovacích domů či nemovitostí s podzemním parkováním.

Přečíst článek
Reklama

News box

Do Egypta uteklo z Pásma Gazy od loňského 7. října, kdy tam vypukla válka Izraele s hnutím Hamás, 80 tisíc až 1️⃣0️⃣0️⃣ tisíc Palestinců. Agentuře AFP to dnes řekl palestinský velvyslanec v Káhiře Dijáb Allúh. Egypt odmítá přijmout větší počet palestinských uprchlíků z Gazy, což znovu zopakoval jeho prezident Abdal Fattáh Sísí, který to zdůvodnil národní bezpečností, ale také obavami, že větší vysídlení z Pásma Gazy by ohrozilo dvoustátní řešení izraelsko-palestinského konfliktu.
Evropský výrobce letadel Airbus v prvním čtvrtletí zvýšil tržby meziročně o devět procent na 12,83 miliardy eur (zhruba 3️⃣2️⃣3️⃣ miliard korun). Jeho provozní zisk bez zahrnutí mimořádných položek však klesl o 25 procent na 577 milionů eur (zhruba 14,5 miliardy korun). Výrazně tak zaostal za očekáváním analytiků, kteří jej odhadovali na 789 milionů eur, napsala agentura Reuters.
Ukrajinský ministr zemědělství Mykola Solskyj podezřelý z machinací se státními pozemky předal ukrajinskému parlamentu rezignační 📜 dopis. Podle serveru RBK-Ukrajina to oznámil předseda parlamentu Ruslan Stefančuk.
Ruské ministerstvo zahraničí dnes oznámilo vyhoštění 2️⃣ lotyšských diplomatů. Jde podle něj o reciproční krok za dřívější vykázání dvou pracovníků ruské ambasády z pobaltské země. Ruská státní agentura TASS dříve v souvislosti s dnešním předvoláním lotyšské chargé d'affaires na ministerstvo uvedla, že Riga na konci března prohlásila za personu non grata jednoho ruského diplomata.
Litva hodlá pomáhat ukrajinským úřadům s ➡️ navracením ukrajinských mužů v branném věku, oznámil dnes podle serveru Delfi litevský ministr obrany Laurynas Kasčiúnas. Ve středu s podobným prohlášením přišlo Polsko.
Koruna dnes 📈 posílila k oběma hlavním světovým měnám. Vůči euru zpevnila od středečního podvečera o devět haléřů na 25,17 koruny za euro. K dolaru si polepšila o 13 haléřů na 23,50 koruny za dolar. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online kolem dnešních 17:00.
Newyorský odvolací soud dnes zrušil odsouzení někdejšího hollywoodského producenta 👨 Harveyho Weinsteina za sexuální delikty a nařídil zahájení nového procesu. Informuje o tom zpravodajský web televize CNN. Verdikt, který byl zrušen, mu v roce 2020 uložil trest 23 let vězení. 
Růst americké ekonomiky v prvním čtvrtletí výrazně zvolnil a v přepočtu na celý rok činil 1️⃣,6️⃣ procenta. Ve svém odhadu to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku činil ročně přepočtený růst hrubého domácího produktu (HDP) Spojených států 3,4 procenta.
Energetický a průmyslový holding (EPH) podnikatele Daniela Křetínského v loňském roce snížil svůj provozní zisk (EBITDA) na 3️⃣,6️⃣ miliardy eur (zhruba 90,7 miliardy korun). Meziročně jde o pokles o 17 procent. Do hospodaření se promítl pokles cen energií na trhu. Kompletní energetická divize Křetínského skupiny EP Corporate Group (EPCG) pak zaznamenal provozní zisk 7,3 miliardy eur (skoro 184 miliard korun).
Případné zdražení 🍇 ovoce a zeleniny závisí podle prezidenta Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Tomáše Prouzy také na tom, jak dopadne úroda v dalších evropských zemích. Výkyvy počasí budou ale podle něj v budoucnu nejspíš čím dál častější, a je tak potřeba hledat cesty, jak jim české zemědělství přizpůsobit, řekl.
Reklama
Reklama
Doporučujeme