Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

nemovitosti - informace o tématu

Garáže to neunesou. Elektromobilita a stále větší auta trápí hasiče i majitele budov

Garáže to neunesou. Elektromobilita a stále větší auta trápí hasiče i majitele budov

Stoupající počty elektromobilů a tlak Evropské unie na přechod od spalovacích motorů k autům s nulovými emisemi staví před ožehavý problém nejen záchranné složky kvůli případnému hašení hořících baterií v garážích, ale také developery a majitele parkovacích domů či nemovitostí s podzemním parkováním.

Přečíst článek
Zámecký komplex v Dolních Kounicích je stále na prodej.

Jeden z největších hradů v Evropě je na prodej. Za 200 milionů, možná i míň

Přečíst článek

Dosáhnout na vlastní bydlení je pro většinu Čechů obtížné. Někteří budou za hypotéku platit tisíce navíc

Přečíst článek

Portfolio průměrného českého investora je vcelku nuda. Přitom by stačilo tak málo

Přečíst článek
V Praze za sedm, v Karibiku za pět milionů. Byt v Panamě má navíc i posilovnu nebo bazén

V Praze za sedm, v Karibiku za pět milionů. Byt v Panamě má navíc i posilovnu nebo bazén

Společenská místnost s kinem, bazén, posilovna, dětský koutek i coworkingové prostory nabízí 15podlažní dům v hlavním městě Panamy. Staví ho tuzemský developer a nabízí ho Čechům. Šedesát metrů čtverečních je vyjde na pět milionů korun.

Přečíst článek
ČSOB

ČSOB Pojišťovna loni vytvořila rekordní zisk přes dvě miliardy

ČSOB Pojišťovna se sídlem v Pardubicích loni vytvořila rekordní čistý zisk 2,153 miliardy korun. Výsledek je o 22 procent vyšší než rok předtím. Společnosti se dařilo zejména v pojištění vozidel, pojištění domků a domácností a průmyslového pojištění, uvedla společnost ve výroční zprávě zveřejněné ve Sbírce listin. Za růstem stály jak nové smlouvy, tak průběžné navyšování pojistných částek u dosavadních smluv v reakci na rostoucí inflaci.

Přečíst článek
Kontrolu nad Berlusconiho impériem přebírají nejstarší potomci, Marina a Pier Silvio

Kontrolu nad Berlusconiho byznysovým impériem přebírají dva nejstarší potomci, Marina a Pier Silvio

Ani ne tři měsíce od zveřejnění závěti trvalo, než se pět potomků magnáta a bývalého italského premiéra Silvia Berlusconiho dohodlo, jak si mnohamiliardové dědictví rozdělí. Většinu v hlavní holdingové společnosti Fininvest získávají dvě jeho nejstarší a také mediálně nejznámější děti - dcera Marina a syn Pier Silvio.

Přečíst článek
Více než dvacet let po krachu H-Systemu jde původně Smetkův areál na Slapech do série aukcí

Začíná série aukcí původně Smetkova areálu na Slapech. Více než dvě dekády po vytunelování H-Systemu

Právě startují první dvě elektronické aukce části rekreačního areálu v Rabyni na Benešovsku, který dřív patřil zakladateli vytunelované společnosti H-System Petru Smetkovi. Obě jsou naplánovány ode dneška do čtvrtka a týkají se staveb na cizích pozemcích. Nejnižší podání je 1,2, respektive 10,6 milionu korun. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových bude v příštích týdnech a měsících nabízet další nemovitosti.

Přečíst článek
Čínský developer Country Garden má rekordní ztrátu

Další rána pro čínský realitní trh. Developer Country Garden vykázal rekordní ztrátu

Jeden z největších čínských developerů, společnost Coutry Garden, vykázal za první pololetí rekordní ztrátu 6,7 miliardy dolarů, zhruba 148,3 miliardy korun.

Přečíst článek
Karlovy Vary. Ilustrační foto

Exodus Rusů z Karlových Varů pokračuje. Luxusní vily hledají nové majitele

Počty nemovitostí v Karlových Varech, které patří ruským majitelům, klesají. Shodují se na tom realitní makléři i vedení města. Určit ale, komu nemovitosti ve skutečnosti patří, není jednoduché, řada z nich je napsaná na firmy nebo na lidi, kteří žijí v jiných zemích, než je Rusko. I přes úbytek ale ve městě zůstává řada nemovitostí s vazbami na Rusko.

Přečíst článek
Objem hypoték v červenci klesl, sazby byly nejníže od srpna 2022

Objem hypoték meziročně klesl, snížila se i základní úroková sazba

Banky a stavební spořitelny poskytly v červenci hypoteční úvěry za 11,4 miliardy korun, což je proti červnu pokles o 18 procent. Meziroční pokles se snížil na čtyři procenta. Úroková sazba u skutečně nových hypoték bez refinancování klesla z červnových 5,86 procenta na 5,8 procenta. To je nejnižší hodnota od loňského srpna. Vyplývá to ze statistik České bankovní asociace Hypomonitor. Data dodávají všechny banky a stavební spořitelny poskytující hypotéky na českém trhu.

Přečíst článek
Zájem o nové byty v Praze roste

V Praze roste zájem o nové byty, meziročně se jich prodalo o 50 procent více

Zájem o nové byty v Praze letos postupně roste. Během prvního pololetí se jich v metropoli prodalo 1650, což je o 50 procent více než ve druhé polovině loňského roku. Důvodem je podle developerů zpomalující inflace i postupné zlevňování energií.

Přečíst článek
Krejčířova vila v Černošicích je opět na prodej

Krejčířova vila je znovu na prodej. Prošla rekonstrukcí a je dvakrát dražší

Vila odsouzeného Radovana Krejčíře v Černošicích u Prahy je znovu na prodej. Po rozsáhlé rekonstrukci je v nabídce téměř za 55 milionů korun, což je dvojnásobek původní ceny. Pokusy o dražbu vily začaly v roce 2016, v listopadu 2021 byla vydražena za 21,38 milionu korun.

Přečíst článek
Spojené státy ztrácejí lesk. Cizinci přestali kupovat tamní nemovitosti

Spojené státy ztrácejí realitní lesk. Cizinci přestali kupovat tamní nemovitosti

Zahraniční kupce od pořízení nemovitosti odrazují především vysoké ceny, nejen samotných domů, ale i všeho ostatního.

Přečíst článek
Reklama

News box

V Tlumačově na Zlínsku hoří kovový šrot, na místě zasahuje 13 jednotek 👨‍🚒 hasičů. Vyhlášen byl třetí ze čtyř stupňů požárního poplachu. Nikdo nebyl zraněn, příčinu požáru i výši škody zjišťuje vyšetřovatel, řekl mluvčí hasičů Pavel Řezníček. Vedení obce kvůli dýmu vyzvalo obyvatele, aby nevětrali.

Ruská protivzdušná obrana nad okupovaným Krymem sestřelila čtyři 🚀 rakety dlouhého doletu (ATACMS) vyráběné Spojenými státy. Podle agentury Reuters to dnes uvedlo ministerstvo obrany v Moskvě. Spojené státy tento typ raket Ukrajině bránící se více než dva roky ruské agresi začaly dodávat v uplynulých týdnech.
Delegace palestinského hnutí Hamás přijela do Egypta na zprostředkovaná jednání o 🤝 příměří v Pásmu Gazy a propuštění rukojmích, informovala dnes egyptská média. V Gaze proti Hamásu už skoro sedm měsíců válčí Izrael v odvetě za teroristické útoky z loňského 7. října.
Spojené státy jednají s blízkými partnery o poskytnutí pomoci Ukrajině až 5️⃣0️⃣ miliard dolarů (1,2 bilionu korun). Tyto peníze by pak byly spláceny z neočekávaných zisků ze státních ruských aktiv zmrazených převážně v Evropě, ze kterých stále plynou úroky. Uvedla to agentura Bloomberg s odvoláním na informované zdroje. Číst více
Ceny komodit na světových trzích letos spíše 📈 rostou, jejich pokles z počátku roku vystřídalo v březnu a v dubnu zdražování. Výrazně zdražila ropa, měď, nikl, zlato, stříbro a hlavně kakao. Naopak zlevnilo uhlí, cukr nebo obiloviny. Hlavní komoditní index agentury Bloomberg od začátku roku do konce dubna vykazoval nárůst 2,5 procenta.
Výsledky nedávné cesty do Spojených států jsou podle premiéra Petra Fialy (ODS) 👍 vynikající. Mezi státy je hluboká vzájemná důvěra, řekl Fiala. K uskutečnění návštěvy podle něj přispělo, že Česko je pod současnou vládou aktivním hráčem na mezinárodní scéně a má jasné postoje k bezpečnostním hrozbám.
Do konce letošního roku by se podle premiéra Petra Fialy (ODS) mohlo uskutečnit další 🤝 společné jednání české a ukrajinské vlády. Poslední se konalo koncem října 2022 v Kyjevě. Česko s Ukrajinou jedná průběžně na všech úrovních, země napadená Ruskem potřebuje především zbraně a munici, řekl Fiala v rozhovoru s ČTK.
Ukrajina zmírnila některé válečné kapitálové kontroly pro podniky. 🏛️ Centrální banka krok označila za největší liberalizaci měnového trhu od ruské invaze v roce 2022. S odkazem na páteční sdělení centrální banky o tom píše zpravodajský server CNBC. Většina opatření vstupuje v platnost dnes.
Rusko přechodně  zakázalo vývoz cukru ze země. S odkazem na vládní nařízení o tom píší ruské tiskové agentury. Moskva tak chce zajistit stabilitu na domácím trhu s potravinami, citovala z nařízení agentura TASS. Zákaz platí do konce srpna a týká se vývozu třtinového nebo řepného cukru a chemicky čisté sacharózy.
Reklama
Reklama
Doporučujeme