Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

nemovitosti - informace o tématu

Krejčířova vila v Černošicích je opět na prodej

Krejčířova vila je znovu na prodej. Prošla rekonstrukcí a je dvakrát dražší

Vila odsouzeného Radovana Krejčíře v Černošicích u Prahy je znovu na prodej. Po rozsáhlé rekonstrukci je v nabídce téměř za 55 milionů korun, což je dvojnásobek původní ceny. Pokusy o dražbu vily začaly v roce 2016, v listopadu 2021 byla vydražena za 21,38 milionu korun.

Přečíst článek
Spojené státy ztrácejí lesk. Cizinci přestali kupovat tamní nemovitosti

Spojené státy ztrácejí realitní lesk. Cizinci přestali kupovat tamní nemovitosti

Přečíst článek

V Česku poprvé po více než deseti letech klesají nabídkové ceny nemovitostí

Přečíst článek
Výstavba bytů, ilustrační foto

V Česku poprvé po více než deseti letech klesají nabídkové ceny nemovitostí, ukazují data ČSÚ

Přečíst článek
Byty na prodej

Ceny bytů v Česku letos klesly o 1,2 procenta, nejlevněji je v Liberci

V letošním prvním čtvrtletí ceny bytů mezičtvrtletně klesly o 1,2 procenta. Průměrná cena za metr čtvereční tak byla 92 200 korun. Důvodem byla snížená poptávka způsobená inflací, růstem hypotečních úvěrů a zdražením nemovitostí kvůli vysoké ceně energií a stavebních prací. Přesto jsou byty stále o 70 procent dražší než před začátkem koronavirové pandemie. Uvádí to analýza finančně poradenské společnosti Deloitte.

Přečíst článek
Ilustrační foto

Dříve za miliony, teď se slevou. Chaty a chalupy zlevňují i v atraktivních lokalitách

Chaty a chalupy dále zlevňují, a to i tam, kde to dříve bylo nemyslitelné.

Přečíst článek
Peking kontroluje příliv zahraničního kapitálu. Západní peníze do země přesto proudí. Skrze daňové ráje.

Palec dolů. Nadnárodní banky předpovídají Číně horší budoucnost

Několik významných bank v poslední době zhoršilo výhled vývoje čínské ekonomiky na letošní rok, naposledy tak učinila americká investiční banka Goldman Sachs. Oživení druhé největší ekonomiky světa po uvolnění protipandemických opatření totiž ztrácí dynamiku, upozornil zpravodajský server CNBC.

Přečíst článek
Bratislavský projekt Sky Park

Lukáš Kovanda: Z Prahy se stal „skanzen“, výškové budovy v ní nevznikají. To tlačí cenu bydlení nahoru a poškozuje i životní prostředí

Z České republiky, a Prahy zejména, se stává skanzen. V padesátce nejvyšších budov zemí Visegrádské čtyřky má Česko jen dvě zastoupení. A to brněnskou AZ Tower na 39. místě a pražskou City Tower na 42. místě. Žebříčku dominují Poláci s bezmála čtyřiceti věžemi. Výrazně vyšší budovu, než jsou ty české nejvyšší, mají také Slováci a Maďaři, připomíná hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek

Axa se svezla na boomu investic do alternativních nemovitostí. Koupila pozemek s filmovým studiem ve Francii

Společnost Axa Investment Managers, která je realitní divizí francouzské pojišťovny Axa, koupila od developerské společnosti Nexity pozemek nedaleko Paříže, na kterém se nachází jedno z největších filmových studií ve Francii. Je to první transakce firmy v rychle rostoucím odvětví filmové a seriálové produkce.

Přečíst článek
Jeden z projektů SBB

Švédský realitní gigant SBB zvažuje prodej. Nemá na splácení dluhu

Švédský nemovitostní gigant SBB se otřásá v základech. Doplácí na prudce rostoucí zadlužení z minulých let.  Akcie firmy s portfoliem nájemních bytů a komerčních nemovitostí o celkové  hodnotě 13 miliard dolarů, tedy zhruba 290 miliard korun, spadly o více než 90 procent oproti vrcholu v roce 2021. Představenstvo nyní uvedlo, že zvažuje prodej jednotlivých divizí, specifických aktiv, nebo dokonce celé firmy.

Přečíst článek
Istanbul

Nemovitosti v Istanbulu jsou astronomicky drahé a ceny rychle rostou

Turci tuto neděli míří k volebním urnám. K nákupu nemovitostí se jich vydává stále méně. Díky vysoké inflace ceny raketově rostou a řada Turků již na hypotéku nedosáhne. Pěkný byt v žádané istanbulské čtvrti vyjde dráže než v Dubaji.

Přečíst článek
Miliarda na inovace. Stát podpoří výzkum a vývoj v malých a středních firmách

Miliarda na inovace. Stát podpoří výzkum a vývoj v malých a středních firmách

Stát rozdělí mezi tuzemské firmy zabývající se výzkumem a vývojem dotace ve výši jedné miliardy korun. Podpora je určená na založení nebo rozvoj center průmyslového výzkumu a inovací. Oznámilo to ministerstvo průmyslu a obchodu.

Přečíst článek
Poprvé na tuzemském trhu realit. Globální investor LCN Capital Partners koupil showroomy Mercedesu

Globální investor LCN Capital Partners vstoupil už i do Česka. Koupil showroomy Mercedesu

Převzetím 11 autosalonů Mercedes-Benz a dalších prémiových vozů vstoupil poprvé na český a slovenský trh realitní investor LCN Capital Partners. Firma, která spravuje aktiva v hodnotě téměř sedm miliard dolarů v několika fondech denominovaných v amerických dolarech, eurech a librách, koupila čtyři showroomy v Česku a sedm na Slovensku.

Přečíst článek
Jakub Střeštík, který dříve zastával pozici Managing Directora v Mall Group, vstupuje Skayo Capital.

Skayo Capital povede Jakub Střeštík. Přichází z Mall Group

Jakub Střeštík, který dříve zastával pozici Managing Directora v Mall Group, vstupuje do Skayo Capital. Stane se spoluvlastníkem i šéfem skupiny, která se zabývá výkupem podílů na nemovitostech.

Přečíst článek
Reklama

News box

Izraelská vláda jednomyslně schválila ❌❌❌ukončení činnosti katarské televizní sítě Al-Džazíra v zemi. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na vládní prohlášení. Zatím není jasné, kdy zákaz vstoupí v platnost a zda je trvalý nebo dočasný.
V připravovaném 14. sankčním balíku Evropské unie vůči Rusku bude i mediální platforma 📻📻📻Voice of Europe. V pořadu České televize Otázky Václava Moravce to řekla místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová. Česká vláda tuto společnost koncem března zařadila na národní sankční seznam, podle českých tajných služeb se platforma snažila ovlivnit evropské volby.
Českomoravská konfederace odborových svazů svolala na 21. května do Prahy 🪧🪧🪧​​​​​​​protestní akci proti změnám, které chystá vláda v zákoníku práce a v oblasti důchodů. Vymezit se chtějí například proti propuštění bez udání důvodu či prodlužování věku odchodu do důchodu. Odborový svaz o tom informoval na svých webových stránkách. Proti případnému návrhu uzákonit možnost propuštění bez udání důvodu chystá kampaň také aliance 14 odborových svazů. Číst více
Vláda odvolala českého 🕊️🕊️🕊️velvyslance v Rusku Vítězslava Pivoňku, řekl v diskusním pořadu televize Nova Za pět minut dvanáct ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti). Ministerstvo zahraničních věcí doplnilo, že Pivoňka skončí ke konci května. Lipavský již dříve Pivoňkovi za jeho působení v Moskvě osobně poděkoval, doplnila diplomacie.
Od teroristického útoku hnutí Hamás a dalších extremistů z Pásma Gazy na ✡️✡️✡️Izrael a po odvetné izraelské akci propukla celosvětově nejhorší vlna antisemitismus od druhé světové války. Pokud bude tento trend pokračovat, nemuseli by Židé v budoucnosti mít v západním světě zaručenou bezpečnost a svobodu své identity. Uvádí se to ve výroční zprávě o antisemitismu, kterou zveřejnila univerzita v Tel Avivu a americká Liga proti hanobení (ADL).
Provozovatelé 🛍️🛍️🛍️obchodů ve Spojených státech mění způsob používání samoobslužných pokladen. Některé firmy je zcela ruší, jiné, jako Target, Dollar General a regionální řetězec Schnucks, omezují počty položek, které si zákazníci mohou k samoobslužným pokladnám přinést. Chtějí tak snížit ztráty z krádeží, zlepšit zkušenosti zákazníků a ulevit personálu, píše list The Wall Street Journal (WSJ).
Tornáda🌪️🌪️🌪️ jsou nedílnou součástí počasí v České republice a v průměru meteorologové zaznamenají jedno až tři tornáda ročně. V posledních dvou letech po silném tornádu na jižní Moravě bylo odhaleno tornád více, ale spíše než klimatická změna mají na počet zaznamenaných tornád vliv média, uvedl meteorolog Petr Zacharov z Ústavu fyziky atmosféry Akademie věd ČR. Meteorologové se dle něj díky tomu v posledních dvou letech rychle dozvěděli i o těch nejslabších tornádech, které se v Česku vyskytly.
Průměrná výše výkupného, které firmy zaplatily 🖥️🖥️🖥️hackerům za odblokování svých počítačových systémů, se za poslední rok zvýšila pětkrát na dva miliony dolarů, tedy asi 47 milionů korun. Výkupné je ale pouze částí celkových nákladů na obnovu systémů. Ty bez započítání výkupného dosáhly 2,73 milionu dolarů, což je nárůst téměř o milion dolarů. Vyplývá to z globálního průzkumu bezpečnostní firmy Sophos mezi 5000 vedoucími pracovníky v oblasti kybernetické bezpečnosti a IT, který byl proveden mezi lednem a březnem letošního roku. Číst více
Statisíce fanoušků přišly v sobotu večer na pláž Copacabana v brazilském Riu de Janeiro na bezplatný koncert pod širým nebem americké zpěvačky Madonny a proměnily rozlehlý písečný pás v obrovský taneční parket. Město odhadlo, že 65letou popovou hvězdu si přišlo poslechnout 1,6 milionu lidí, uvedla agentura Reuters. Brazilský koncert uzavřel turné Celebration, které královna popu odstartovala loni v říjnu v Londýně.
Madonna
Madonna profimedia.cz
Ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) není ❌❌❌proti výstavbě dostupného nájemního bydlení na zemědělské půdě, stavět by na ní ale měly obce, nikoli soukromí developeři. Hladík to uvedl v rozhovoru s ČTK. Vládní novelu omezující výstavbu na nejkvalitnější zemědělské půdě v pátek schválila Sněmovna. Právnické osoby, tedy právě soukromí developeři, mohou za určitých podmínek na stavbu dostupného bydlení získat i státní dotaci.
Reklama
Reklama
Doporučujeme