Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Mandarin Oriental za přijatelnou cenu? V katarském Dauhá

Mandarin Oriental Doha
Zdeněk Pečený, Newstream
Zdeněk Pečený

Katarský hotel Mandarin Oriental nabízí kombinaci elegantního a moderního designu s katarskými prvky. A na luxusní hotely také dobrou cenu.

Reklama

Působivé prostředí

Desetipatrový Mandarin Oriental Doha, který v katarské metropoli otevřel v roce 2019 jako druhý hotel řetězce v regionu po Dubaji, se nachází v městské části Msheireb Downtown. Což je projekt snažící se o čtvrť architektonicky sladěných staveb s výškou budov nepřevyšující deset podlaží.

Pro někoho by snad mohla tato ultramoderní čtvrť, která byla pečlivě naplánována, být až příliš. Je pravda, že Brasilia a Canberra, tedy uměle vystavěná hlavní města Brazílie a Austrálie, působí více organicky. Nic to nemění na tom, že Msheireb Downtown nabízí malebné a – na katarské poměry – úzké ulice, které jsou na rozdíl od většiny Dauhá přátelské k chodcům.

Design hotelu se 117 pokoji, 41 apartmá a 91 servisovanými apartmány hladce kombinuje současný západní design s tradičními katarskými prvky. Majestátnost a přepych hotelu jsou hmatatelné, jakmile vstoupíte do hotelu, doplněné efektivním a přátelským personálem, který je vždy v pohotovosti, aby hostům a návštěvníkům pomohl.

Superior

Základní pokoji, takzvaný superior pokoj o slušných 45 metrech čtverečních, se při troše štěstí dá pořídit i pod sedm tisíc korun. To je u hotelů Mandarin Oriental z globálního pohledu opravdu levné. I v pražském Mandarin Orientalu na Malé Straně začínají ceny spíše na 12 tisících za noc. Běžnější cena pokoje v katarském hotelu je spíše lehce pod 10 tisíci za noc. To nic nemění na tom, že ve světě luxusních hotelů je to téměř zadarmo.

Apartmá

Kdo by se nespokojil s obyčejným pokojem, na výběr dostane hotelová apartmá, takzvané suity. Nejdražší je dvouložnicový Royal Suite, který stojí od 330 tisíc korun za noc. Hned o kategorii níže je Bahara Suite za něco přes 80 tisíc korun za noc, který jsem navštívil já.

Apartmá Bahara nabízejí výhled na náměstí Msheireb Town Square a při 160 metrech čtverečních rozhodně nejde o nějakou „špeluňku“. Kromě prostorné koupelny s vanou pro až osm osob nabízí hned tři obývací prostory. Jeden z nich je něco jako TV pokoj, s trochou nadsázky domácí kino. Nechybí ani plně vybavená kuchyň včetně vinotéky. Ta byla bohužel prázdná.

Verdikt

V tomto opulentním hotelu, který je ideální pro obchodní cestující i turisty, čeká na hosty nezapomenutelný zážitek. Za dvoudenní luxusní zastávku – například při cestě s Qatar Airways do vzdálených krajů – stojí i při nadcházejících horkých měsících. Dá se v klidu zůstat uvnitř.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Mandarin Oriental Singapur

Zrenovovaný Mandarin Oriental v Singapuru odráží ambice celého městského státu

Přečíst článek

Nepojízdné autobusy nepatří do šrotu. V Singapuru je přeměnili na luxusní hotelové pokoje

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme