Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Král luxusu chce od Lagardère koupit společenský magazín Paris Match

Král luxusu chce od Lagardère koupit společenský magazín Paris Match
Profimedia
 ČTK

Módní dům LVMH vede exkluzivní rozhovory s mediální společností Lagardère o koupi společenského magazínu Paris Match.

Reklama

Francouzská společnost Lagardère dostala nabídku od luxusního impéria LVMH, které od ní chce koupit týdeník Paris Match. S odvoláním na úterní oznámení mediální společnosti o tom informovala agentura Reuters. Firma Lagardère neuvedla, kolik skupina LVMH za týdeník nabídla. Návrh nicméně označila za „docela významný“.

„Je naší povinností a zejména mou povinností, neboť se zodpovídám představenstvu, na této nabídce pracovat,“ řekl investorům generální ředitel skupiny Arnaud Lagardère. Představenstvo podle něj zahájilo s LVMH exkluzivní jednání a bude se radit s odbory zastupujícími zaměstnance Paris Match a patrně i těmi, které stojí za pracovníky Lagardère News.

Společnost Lagardère minulý rok převzal mediální konglomerát Vivendi. Spojením obou francouzských firem vznikl konglomerát s přibližně 66 tisíci zaměstnanci a ročními tržbami 17 miliard eur (430,4 miliardy korun). Skupina vlastní deníky Le Parisien a Les Echos.

LVMH je největší luxusní skupinou na světě. V jejím čele stojí Francouz Bernard Arnault, který patří mezi nejbohatší muže na planetě. Mezi nejznámější značky jeho impéria luxusu patří Louis Vuitton, Christian Dior, Céline, Fendi, Loro Piana, Marc Jacobs, Tiffany, Bulgari, TAG Heuer, Moët či Hennessy.

Bernard Arnault

Boj o moc v domě šampaňského, šperků a módy. Kdo z pěti dětí získá impérium, co vládne luxusu celého světa?

Bernardu Arnaultovi bude za měsíc pětasedmdesát let. Evidentně nazrála doba na to, aby předal luxusní impérium LVMH dědicům. Ale hlavně žádné prudké pohyby. 

Přečíst článek

Bernard Arnault

Král luxusu má potíže. Miliardáře Arnaulta vyšetřují kvůli praní špinavých peněz

Pařížská prokuratura vyšetřuje majitele luxusního koncernu LVMH, francouzského miliardáře Bernarda Arnaulta, a ruského podnikatele a miliardáře Nikolaje Sarkisova. Jsou podezřelí z praní špinavých peněz. Podle agentury Reuters to potvrdil úřad prokurátora.

Přečíst článek

Françoise Bettencourtová Meyersová

Nejbohatší ženou světa je dědička firmy L'Oréal. Miluje hru na piano a Bibli

Dědička francouzského kosmetického impéria L'Oréal Françoise Bettencourtová Meyersová se podle agentury Bloomberg stala první ženou, která nashromáždila majetek v hodnotě 100 miliard dolarů (2,2 bilionu korun). Tento milník přichází poté, co akcie společnosti L'Oréal, kosmetické firmy založené jejím dědečkem, vzrostly na rekordní úroveň.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Bernard Arnault

Boj o moc v domě šampaňského, šperků a módy. Kdo z pěti dětí získá impérium, co vládne luxusu celého světa?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme