Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Investice. Kam s penězi

Miliardář Jeff Bezos s partnerkou Lauren Sánchez.

Stárnutí je humanitární katastrofa, řekli hoši ze Silicon Valley a začali hledat lék proti smrti

Sen o věčném mládí a životě nabral materiální podobu. Trh s výzkumem stárnutí a oddálení smrti se rychle zvětšuje. Investují do něj známí miliardáři.

Přečíst článek
Akcie čínského Tencentu se mohou zhodnotit až o 50 procent

Tencent, Nvidia i český Colt. To jsou velké příležitosti pro zbohatnutí v roce 2024

Přečíst článek

Dalibor Martínek: Fiala se pořád neprobudil ze svého snu o úspěšné vládě

Přečíst článek
Majitel společnosti Rohlik Group Tomáš Čupr

Čuprova TCF Capital chce do sedmi let spravovat sedminásobek své současné hodnoty

Investiční společnost TCF Capital, kterou založil majitel společnosti Rohlik Group Tomáš Čupr, chce do roku 2030 spravovat sedminásobek současné hodnoty. Ta nyní převyšuje 720 milionů eur, tedy asi 18 miliard korun, uvedl Petr Klekner, který skupinu vede.

Přečíst článek
Profesor Milan Knížák

Milan Knížák: Lidé chtějí žít v okovech. A v nich si hrát na individualismus

Byl prvním polistopadovým rektorem AVU, šéfoval Národní galerii a i dnes patří k nejkontroverznějším osobnostem české polistopadové společnosti. Profesor Milan Knížák přednedávnem představil svá nejnovější díla v galerii DSC. A dokázal, že jej osud člověka, společnosti i země stále zajímá. „Ve světě je hodně peněz, které chce společnost dát na své vlastní zkulturnění. Nechápe, že kultura není o penězích. Není to přímá ani nepřímá úměra,“ říká Milan Knížák v rozhovoru pro newstream.cz, v němž rekapituluje svou celoživotní dráhu a hodnotí současnou společnost.

Přečíst článek
Catherine D. Wood

Kupte teď bitcoin, a za šest let jste bohatí, radí známá investorka

Ve světě investic stále ještě není moc výrazných ženských tváří, pořád se drží jako doména mužů, a ještě víc to platí v investičních fondech. Výjimkou je Cathie Woodová, americká investiční guru sázející se svými fondy na technologický pokrok. Teď oslavuje bitcoin - protože jeho růst pomohl i jí.

Přečíst článek
Hana Cajthamlová z DRFG

Hana Cajthamlová z DRFG: Výhodou dluhopisů je jejich flexibilita

Vztahy s bankami i řízení cash flow investiční skupiny DRFG. To vše má na starosti Head of Treasury Hana Cajthamlová. Poslední roky ale financování projektů a jejich ziskovost ovlivňují vysoké úrokové sazby. Do rozhodování bank o tom, komu a na co půjčí, vstupují ale i další faktory, jako je například přístup firem k ESG.

Přečíst článek
Obálka nového magazínu Newstream CLUB 2

Jak dostat dítě na Oxford? Vychází nový magazín Newstream CLUB

Jak dostat dítě na Oxford? To je podtitul druhého čísla magazínu Newstream CLUB, který právě vychází a je k dostání je v síti trafik Lagardère a online. Tématem magazínu je návod, jak globálně uspět, jak dobýt svět a užít si ho.

Přečíst článek
Investor - ilustrační foto

Rozdíly mezi českými a slovenskými milionáři narůstají. Slováci hledají plán B

Unikátní průzkum J&T Banky Wealth Report již třináct let mapuje názory českých a slovenských dolarových milionářů. Letošní ročník se podle šéfa agentury Perfect Crowd Jaroslava Círa, který průzkum vedl, vyznačoval tím, že se výrazně oddělily názory českých boháčů a těch slovenských. „Čeští milionáři vidí ekonomickou situaci již daleké lépe než slovenští. Ti navíc stále častěji hledají jakýsi plán B pro své životy,“ uvedl Cír.

Přečíst článek

Jeden z investory nejsledovanějších údajů v listopadu výrazně propadl

Výnosy desetiletých státních dluhopisů v USA za listopad klesly nejvíce od března tohoto roku. Jejich hodnota se aktuálně nachází na 4,33 procenta..

Přečíst článek
Realitní společnost CPI Property Group

Vítek vrací úder. Firma CPI Property se ohradila proti obvinění od americké investiční společnosti

Realitní společnost CPI Property Group (CPIPG) českého miliardáře Radovana Vítka dnes zveřejnila reakci na obvinění americké investiční firmy Muddy Waters. Ta tvrdila, že Vítek, který je hlavním akcionářem CPI, lže o skutečné hodnotě firmy. CPI po zveřejnění zprávy fondu Muddy Waters ohlásila interní audit a dnes uvedla, že všechny transakce, na které fond upozornil, byly provedeny řádně a neměly žádné negativní důsledky pro její banky a držitele dluhopisů.

Přečíst článek
Hodnota SpaceX roste. Firma nabídla investorům další akcie za 175 miliard dolarů

Hodnota SpaceX roste. Firma nabídla investorům další akcie za 175 miliard dolarů

Americká vesmírná společnost SpaceX nabídla investorům další akcie. S odvoláním na informované zdroje to uvedla agentura Bloomberg. Nabídka by podnik ocenila na více než 175 miliard dolarů (3,9 bilionu korun). Firma se k agenturním informacím bezprostředně nevyjádřila. Zakladatelem a šéfem podniku je miliardář Elon Musk.

Přečíst článek
Petr Škoch, Výkonný ředitel Creditas investiční společnosti

Škoch: Výnosy realitních fondů z 2022 se letos opakovat nebudou

Rok 2022 byl pro řadu nemovitostních fondů působících v České republice velmi úspěšný. Některým dokonce přinesl historicky nejvyšší zhodnocení. V průměru byl čistý výnos pro investory 8,5 procenta. Nemovitostnímu fondu od Creditas se vloni podařilo pro investory zajistit výnos téměř dvanáctiprocentní, tedy v čele žebříčku retailových nemovitostních fondů. Letos ale taková čísla asi žádnému fondu ani zdaleka nehrozí. S Petrem Škochem, šéfem loňské jedničky jsme se proto bavili o současném trhu a jeho dalším směrování.

Přečíst článek
Reklama

News box

Česká a slovenská UniCredit Bank vykázala v prvním čtvrtletí letošního roku čistý zisk 104 milionů eur, tedy 2,6 miliardy korun, což je meziroční 📈 nárůst o deset procent. Vyplývá to z informací, které dnes zveřejnila mateřská společnost banky.
Průmyslová produkce v Česku se v březnu po jednoměsíčním růstu vrátila k poklesu. Meziročně klesla o 2️⃣,7️⃣ procenta, oproti únoru byla výroba nižší o 1,6 procenta. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ). Důvodem poklesu byla podle něj vysoká loňská srovnávací základna v produkci automobilů i pokračující pokles ve výrobě strojů a zařízení.
Největší švýcarská bankovní skupina UBS v prvním čtvrtletí 📈 zvýšila čistý zisk meziročně o 70 procent na 1,8 miliardy dolarů (41,8 miliardy korun). Hospodaření podpořily divize správy majetku a investiční banka. UBS to dnes uvedla v tiskové zprávě. Banka je v zisku poprvé od převzetí svého konkurenta Credit Suisse loni v červnu.
Číně se podařilo nabourat do jednoho z 💻 počítačových systémů britského ministerstva obrany. Masivní únik dat byl zaměřen na personální údaje zaměstnanců, uvedla britská televizní stanice Sky News. Vláda by měla o kybernetickém útoku dnes informovat britské poslance. Kabinet zatím nezmínil jméno konkrétní země, která za útokem stála, podle informací Sky News se však jedná právě o Čínu.
Boeing kvůli technické závadě odložil první let vesmírné lodi Starliner se dvěma americkými astronauty k 🌍 Mezinárodní vesmírné stanici (ISS), oznámily tiskové agentury. Odpočítávání se zastavilo dvě hodiny před plánovaným startem z floridského mysu Canaveral.
Ruský opoziční politik Vladimir Kara-Murza, který si momentálně v trestanecké kolonii s maximální ostrahou odpykává pětadvacetiletý trest za kritiku ruské války proti Ukrajině, získal jednu z prestižních 🥇 Pulitzerových cen za své komentáře psané za mřížemi pro list The Washington Post. Cena byla udělena „za vášnivé komentáře napsané s velkým osobním rizikem z vězeňské cely“, uvedli.
Rusko urychluje vývoj a spouští výrobu 🚀 raket krátkého a středního doletu, dříve zakázaných smlouvou INF, uvedl server Meduza s odvoláním na dnešní prohlášení ruského ministerstva zahraničí. Smlouva o likvidaci raket středního a krátkého doletu (INF), kterou v prosinci 1987 v Bílém domě podepsali sovětský vůdce Michail Gorbačov a americký prezident Ronald Reagan, zanikla v létě 2019 poté, co od ní USA a Rusko odstoupily.
Reklama
Reklama
Doporučujeme