Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Google - informace o tématu

„Velký bratr“ Google zaplatí miliardy za nezákonné sledování uživatelů

„Velký bratr“ Google zaplatí miliardy za nezákonné sledování polohy uživatelů

Americká internetová společnost Google se dohodla, že zaplatí 391,5 milionu dolarů (přes devět miliard korun), aby urovnala obvinění ze strany 40 členských států USA, že používala nezákonné praktiky při sledování polohy uživatelů. Informoval o tom úřad generálního prokurátora státu Michigan.

Přečíst článek

Technologická éra „Made in China“ uvadá. Apple a spol. se přesouvají do Vietnamu a Indie

Přečíst článek
Sergej Brin se rozvádí

Stanislav Šulc: Okurková sezona je tu. I Wall Street řeší, s kým se vyspal Elon Musk

Tipněte si, co v současnosti nejvíce hýbe Wall Street? Rekordní inflace? Ani náhodou! Úrokové sazby a jejich případné další zvyšování Fedem? Tipujte dál. Možná by vás napadlo, že by to mohla být válka na Ukrajině a s ní spojené problémy? Ale ani to není tak úplně pravda. Nejvíce americkým byznysem v současnosti otřásá skandál Elona Muska, který se údajně vyspal s manželkou zakladatele Google Sergeje Brina.

Přečíst článek
Netflix, ilustrační foto

Netflix propustí další stovky lidí, jedná o spolupráci s Googlem

Největší světová streamovací platforma Netflix se poprvé za dekádu potýká se závažnou ztrátou předplatitelů. Firma minulý měsíc oznámila propuštění 150 zaměstnanců, teď odejde dalších 300. Za pokles zájmu o streamovací služby může hlavně rostoucí konkurence a odeznívání pandemie covidu, která lidem opět otevřela i jiné možnosti trávení volného času. Mnozí spotřebitelé také kvůli vysoké inflaci ve světě na zábavě šetří, uvedl server CNN.

Přečíst článek
Sergej Brin a Nicole Shanahanová jsou dalším miliardářským párem, který se v posledních letech rozvádí.

Gatesovi, Bezosovi... a znovu Sergej Brin. Další miliardářský rozvod a boj o majetek

Spoluzakladatel Googlu a aktuálně šestý nejbohatší obyvatel planety Sergej Brin před sedmi lety plnil stránky novin a homepage serverů kvůli svému rozvodu s Annou Wojcickou. Ale asi mu není souzeno – po třech letech dalšího manželství s Nicole Shanahanovou požádal o rozvod a celý proces dělení miliardového majetku absolvuje podruhé, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Eurobankovky, ilustrační foto

Daň pro internetové giganty je stále u ledu. Pro změnu ji blokuje Maďarsko

Státy Evropské unie se ani dnes neshodly na pravidlech celosvětového zdanění velkých firem, o které řada evropských zemí usiluje už více než pět let. Zatímco v minulých případech se proti stavělo Polsko, nyní na jednání ministrů financí v Lucemburku zablokovalo dohodu Maďarsko. Předsednické Francii tak nevyšla snaha dosáhnout dohody během svého půlročního působení v čele bloku a od července bude dojednání kompromisu na českém předsednictví.

Přečíst článek
Google, ilustrační foto

Ruská divize Googlu vyhlásila bankrot, neustála tlak Kremlu

Ruská divize americké internetové společnosti Google ve čtvrtek vyhlásila bankrot. Agentura Interfax, která se zprávou přišla, se odvolává na soudní záznamy. Divize tento krok následně potvrdila.

Přečíst článek
Google zaplatí mimosoudní vyrovnání v kauze platové diskriminace

„Rovnostářský“ Google mimosoudně zaplatí miliardy kvůli žalobě, že diskriminuje ženy

Google urovnal hromadnou žalobu, která jej obvinila ze systematické mzdové diskriminace žen. Slíbil, že zaplatí finanční vyrovnání ve výši 118 milionů dolarů (asi 2,75 miliardy korun). Zároveň pozve pozorovatele zvenčí, aby přezkoumali jeho platové praktiky. Pro Google, který se pyšní rovnostářským étosem, byl dlouhotrvající právní spor nepříjemným tématem, chybu ale i přes mimosoudní dohodu nepřiznal, napsal deník The New York Times.

Přečíst článek
Google zaplatí ve Francii obří pokutu. Na poli on-line reklamy uplatňoval monopolní praktiky.

Ruská pobočka Google krachuje, zřejmě neustála tlak Kremlu. Má zablokovaný účet

Ruská pobočka společnosti Google Alphabet podala návrh na insolvenci, podle zprávy zveřejněné na ruském oficiálním registru Fedresurs. Dceřiná společnost „podala oznámení o úmyslu prohlásit insolvenční (úpadek)“, uvedla agentura Reuters. Ruská dceřiná společnost plánuje vyhlásit bankrot poté, co úřady zabavily její bankovní účet, což znemožnilo provádět operace, uvedl mluvčí společnosti Google.

Přečíst článek
Google, ilustrační foto

Mašina na miliardy Google se zadrhává. Naopak Microsoft vydělává nad očekávání skvěle

Technologičtí giganti postupně zveřejňují výsledky hospodaření za uplynulé čtvrtletí. Zatímco razantní růst Googlu daný zejména pandemií se pomalu zastavuje, nahoru jde Microsoft. Důvod? Jeho sázka na cloudové služby.

Přečíst článek
ilustrační foto

Google koupí kyberfirmu Mandiant. Je to jeho druhá největší akvizice

Internetový gigant Google ze skupiny Alphabet se v neklidné době pustil do druhé největší akvizice ve své historii. Za 5,4 miliardy dolarů (asi 126 miliard korun) koupí firmu specializovanou na kybernetickou bezpečnost Mandiant od společnosti Cybersecurity Firm.

Přečíst článek
Alphabet

Akcie Alphabetu i pro drobné investory. Vedení ohlásilo plán jejich štěpení v poměru 20:1

Závěrečné čtvrtletí loňského roku dopadlo pro americkou společnost Alphabet nad očekávání dobře. Management firmy jde vstříc drobným investorům. Plán na dělení akcií v poměru 20:1 musí ještě schválit akcionáři.

Přečíst článek
Reklama

News box

Francouzský herec Gérard Depardieu byl zadržen  v souvislosti s obviněním ze sexuálního napadení dvou žen, uvedla agentura AFP. Stanice BFM TV už dřív informovala, že 75letý herec byl předvolán k výslechu v případu dvou žen, které ho viní ze sexuálního napadení během natáčení filmů v letech 2014 a 2021.
Česko bude podle ministra zemědělství Marka Výborného žádat o mimořádnou finanční pomoc z EU pro české ovocnáře 🍎🍐, konkrétně o balík pomoci určený pro případy mimořádných přírodních katastrof, jako jsou povodně, požáry nebo právě mrazy 🌬. 
Operátorovi O2 loni klesl zisk  po zdanění o 0,7 procenta na 6,09 miliardy korun. Výnosy se naopak zvýšily ↗ o 2,4 procenta na 35,04 miliardy korun. Společnost to uvedla ve výroční zprávě. Číst více
Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) odložili případ výbuchů 💣 skladů v muničním areálu ve Vrběticích na Zlínsku, při kterém v roce 2014 zemřeli dva lidé. Policisté považují za prokázané, že výbuchy uskutečnili příslušníci ruské vojenské rozvědky GRU
Český prodejce letenek ✈ Kiwi.com se loni po čtyřech letech ve ztrátě dostal zpět do ziskového hospodaření, zisk činil 1,13 milionu eur (28,4 milionu korun). Tržby se dařilo zvýšit o pětinu na 293 milionů eur (7,4 miliardy korun), uvedla firma. Číst více
Skupině mmcité, která vyrábí městský mobiliář, loni meziročně vzrostly  konsolidované tržby přibližně o 28,4 milionu korun na více než 1,189 miliardy korun. Čistý zisk podniku z Uherského Hradiště vzrostl z předloňských asi 32,2 milionu korun přibližně na 85,4 milionu korun v roce 2023. Zisk překonal očekávání, proto plánuje představenstvo mmcité první výplatu dividendy,
Celková ekonomická nálada podnikatelů a spotřebitelů na Slovensku po předchozím poklesu v dubnu stoupla ↗ a dosáhla nejlepšího výsledku za poslední téměř dva roky, informoval slovenský statistický úřad.
Národní sportovní agentura (NSA) nesledovala a nekontrolovala, jak příjemci využili dotace 💰 a zda dodrželi stanovené podmínky. Vyplývá to z prověrky Nejvyššího kontrolního úřadu. Číst více
Na středních školách 👩‍🏫 začíná náhradní termín jednotné přijímací zkoušky, druhý termín je vypsaný na úterý. Skládat ji budou uchazeči, kteří se nemohli účastnit testů v řádném termínu například kvůli nemoci. K náhradnímu termínu jde 2030 uchazečů.
Irsko zvažuje, že kvůli nárůstu nelegální migrace z Británie přes Severní Irsko začne vracet žadatele o azyl 🏃 zpět do Spojeného království. S odvoláním na prohlášení irského premiéra Simona Harrise o tom informovala agentura AFP.
Reklama
Reklama
Doporučujeme