Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Google - informace o tématu

Brusel vyšetřuje kvůli regulaci internetu firmy Apple, Google a Meta

Brusel vyšetřuje kvůli regulaci internetu firmy Apple, Google a Meta

Evropská komise zahájila první vyšetřování amerických technologických společností Apple, Google a Meta Platforms v souvislosti s možným porušováním Nařízení o digitálních trzích (DMA). To začalo v plném rozsahu platit tento měsíc.

Přečíst článek

Stanislav Šulc: Apple si pronajme umělou inteligenci od Googlu. Jde o opravdu velkou věc

Přečíst článek
Taťána le Moigne

V čele české pobočky firmy Google končí Taťána le Moigne. Těším se na prázdný kalendář, uvedla

Ředitelka české pobočky americké internetové a technologické firmy Google Taťána le Moigne po 18 letech odchází z funkce. Potvrdila to serveru HN.cz. Práci podle serveru ukončila dohodou. Le Moigne uvedla, že zatím neuvažuje o jiném místě. V čele Googlu v Česku byla od vzniku pobočky v roce 2006 a vedla i pobočky na Slovensku, v Rumunsku a Maďarsku.

Přečíst článek
Google, ilustrační foto

Google chce více naučit Evropany s umělou inteligencí, investuje obří balík peněz

Společnost Google slíbila 25 milionů eur (631,4 miliardy korun) na pomoc lidem v Evropě, aby se naučili používat umělou inteligenci (AI). Program má pomoci lidem v Evropě rozvíjet jejich znalosti, dovednosti a sebedůvěru v oblasti AI, uvedla firma na svém blogu.

Přečíst článek
ilustrační foto

Týden tradera: Burzy brzdí s tím, jak Fed krotí naděje na snížení sazeb

Po výrazných růstech akciových burz z posledních týdnů, se po zasedání americké centrální banky vrátila na trh určitá volatilita a s ní i korekce cen. Hlavní americký index S&P 500 se vrátil pod 4900 bodů a Jerome Powell ve svém proslovu "chladil" očekávání investorů o brzkém snižování úrokových sazeb v březnu. Svými hospodářskými výsledky rovněž zklamal technologický sektor.

Přečíst článek
Microsoft má v USA doplatit na daních za roky 2004 až 2013 téměř 29 miliard dolarů

Microsoft zvýšil zisk o třetinu, matka Googlu dokonce o polovinu

O desítky procent rostou zisky amerických technologických společností Microsoft i Alphabet, která je majitelem Googlu. Big tech sektor i díky produktům s umělou inteligencí prochází oživením. Přesto akcie jmenovaných společností v reakci na výsledky z předchozího čtvrtletí zamířily dolů.

Přečíst článek
Mark Zuckerberg, Elon Musk, Jeff Bezos a Satya Nadalla jako kovbojové

Sedm statečných, co vydělává a vydělávat bude dál

Apple, Microsoft, Alphabet, Amazon, Tesla, Meta a Nvidia. Top technologické akcie, jimž patří dnešek i budoucnost, jak se dočtete v dalším dílu seriálu Psychologie trhu.

Přečíst článek
Ministr financí ČR Zbyněk Stanjura (ODS)

Radost ministra Stanjury. Facebook či Google pošlou Česku více peněz

V neděli vstoupi v platnost nový zákon, který zamezuje velkým firmám optimalizovat daně v takzvaných daňových rájích. Česko by si tak mohlo přijít na dvě miliardy korun ročně. Zaplatí je největší firmy světa včetně technologických gigantů.

Přečíst článek
Tvůrce hry Fortnite vyhrál soudní spor s firmou Google

Tvůrce hry Fortnite vyhrál soudní spor s firmou Google

Americká videoherní společnost Epic Games, jež je tvůrcem populární hry Fortnite, vyhrála významný soudní spor proti společnosti Google. Porota v pondělí u kalifornského soudu jednomyslně rozhodla, že technologický gigant zneužívá svého monopolního postavení na trhu s mobilními aplikacemi na úkor vývojářů a uživatelů chytrých telefonů. Google se proti verdiktu hodlá odvolat, uvedly agentury AP a AFP.

Přečíst článek
Google, ilustrační foto

Čistka je tu. Google začal mazat neaktivní e-mailové adresy

Společnost Google začala kvůli bezpečnosti rušit neaktivní uživatelské účty, tedy ty, ke kterým se nikdo nejméně dva roky nepřipojil. Plánované mazání se týká pouze osobních účtů a nedotkne se účtů s aktivním YouTube kanálem, s existujícím peněžním kreditem nebo vlastníků aplikace v obchodě GooglePlay. Uživatelé s neaktivními účty dostanou před samotným smazáním upozornění na e-mail i na záložní e-mailovou adresu pro obnovení. Kolik účtů bude v Česku zrušeno, nedokáže firma podle mluvčí Alžběty Houzarové říci.

Přečíst článek
Amazon Web Services

Amazon představil svého chatbota. Pojmenoval ho Q

Americký internetový prodejce Amazon nabídl chatbota pro firmy. Jeho cloudová divize AWS v úterý představila program s názvem Amazon Q, který umí mimo jiné shrnovat dokumenty a navrhovat texty. Firma tak chce konkurovat podobným službám, které nabízí konkurenční společnosti Microsoft a Google.

Přečíst článek

Thajsko je magnetem na miliardové investice technologických obrů

Google, Microsoft a AWS ale také třeba Tesla. Thajsko je magnetem na investice technologických společností. V následujících letech se má z království v jihovýchodní Asii stát hub datových center a fabrik na elektromobily.

Přečíst článek
Reklama

News box

K útoku na koncertní sál u Moskvy, který si vyžádal přes 1️⃣4️⃣0️⃣​​​​​​​ mrtvých, se dnes znovu přihlásila teroristická organizace Islámský stát. Píše to agentura Reuters s odkazem na prohlášení mluvčího skupiny na sociálních sítích.
Ceny ropy v závěru obchodního týdne po dvou dnech poklesu 📈 rostou o zhruba dolar za barel. Pomáhá jim mimo jiné předpoklad, že nabídka na trhu bude omezenější, protože se očekává, že aliance producentů OPEC+ bude pokračovat v současném snižování produkce.
Německé aerolinky Lufthansa a odbory Verdi se dohodly na postupném zvýšení mezd pozemního personálu o 1️⃣2️⃣,5️⃣ procenta do konce nadcházejícího roku. Zaměstnancům s nižšími příjmy se mzdy podle Verdi zvýší dokonce až o 18 procent. Odborová organizace dnes dohodu s Lufthansou označila za historický úspěch.
Pražská burza ve zkráceném týdnu opět posílila. Index PX 📈 stoupl o 1,6 procenta na 1515,2 bodu. Největší pokles postihl akcie zbrojovky Colt, naopak nejvíce posílily akcie Monety. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu akcie vzrostly o 0,7 procenta.
Za útok v koncertní síni v Krasnogorsku na předměstí Moskvy je odpovědný výhradně Islámský stát, prohlásil dnes bezpečnostní mluvčí Bílého domu John Kirby. Dnešní tvrzení ruského vyšetřovacího výboru o odpovědnosti Ukrajiny má Washington za ❌ „nesmysl“.
Ruský vyšetřovací výbor dnes uvedl, že získal  důkazy o vazbě mezi pachateli nedávného teroristického útoku v Krasnogorsku u Moskvy a Ukrajinou. Podle vyjádření výboru útočníkům poskytli hotovost a finance v kryptoměně ukrajinští nacionalisté, napsala ruská agentura RIA Novost.
Prudký nárůst 📈 nových aktivit producentů fosilních paliv ohrožuje splnění pařížských klimatických cílů. Uvádí to zpráva Mezinárodní agentury pro energii (IEA). Světoví producenti fosilních paliv směřují k tomu, aby do konce desetiletí zvýšili na téměř čtyřnásobek objem ropy a plynu těžených z nově schválených projektů. V čele nárůstu těchto aktivit jsou přitom Spojené státy, upozorňuje zpráva, o níž informuje britský deník The Guardian.
Hrubý domácí produkt (HDP) Spojených států se ve čtvrtém čtvrtletí po dalším zpřesnění údajů zvýšil v přepočtu na celý rok o 3️⃣,4️⃣ procenta. To je o 0,2 procentního bodu více, než uváděl odhad z konce února. Ve své zprávě to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Analytici v anketě agentury Reuters čekali potvrzení odhadu. Ve třetím čtvrtletí růst činil 4,9 procenta.
Polská kontrarozvědka (ABW) vyšetřuje činnost proruské špionážní sítě zaměřené proti členským státům a orgánům Evropské unie. Dnes to podle portálu onet.pl oznámil Jacek Dobrzyński, mluvčí vládního koordinátora tajných služeb. Polsko přitom 🤝 spolupracuje s Českem, což dnes na internetu potvrdila česká kontrarozvědka - Bezpečnostní informační služba (BIS). Číst více
Pražské Letiště Václava Havla od 4. května obnoví ✈️ přímé spojení s gruzínským hlavním městem Tbilisi. Linku bude obsluhovat letecká společnost Georgian Wings letadlem Boeing 737-300 s kapacitou pro 148 cestujících. Cestující budou moct z Prahy do Tbilisi létat dvakrát týdně, vždy v úterý a v sobotu. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme