Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Google - informace o tématu

Státy Texas, Indiana a Washington a federální okrsek kolem hlavního města USA Washingtonu podaly v pondělí žalobu na americkou technologickou společnost Google. Podle nich zasahuje do soukromí svých zákazníků a uživatele klame.

Další žaloba na Google. Tentokrát od několika amerických států

Státy Texas, Indiana a Washington a federální okrsek kolem hlavního města USA Washingtonu podaly v pondělí žalobu na americkou technologickou společnost Google. Podle nich zasahuje do soukromí svých zákazníků a uživatele klame. Dává jim totiž falešný dojem, že se mohou rozhodnout, které informace o nich Google shromažďuje, uvedla agentura AP. Google se hodlá bránit a tvrdí, že žaloba vychází ze zastaralých a nepřesných informací.

Přečíst článek
akciová bublina, ilustrační foto

Technologické akcie zažily nejhorší týden za dvacet let. Hrozí prasknutí bubliny?

Přečíst článek
Google zaplatí ve Francii obří pokutu. Na poli on-line reklamy uplatňoval monopolní praktiky.

Nejen zlý Brusel. Google žalují i domovské Spojené státy

Skupina států USA vedená Texasem předložila upravenou žalobu na americkou internetovou společnost Google. Viní podnik, že využívá nátlakové praktiky a porušuje antimonopolní zákony, aby upevnil své dominantní postavení v oblasti digitální reklamy.

Přečíst článek
Margrethe Vestagerová, místopředsedkyně Evropské komise

Google prohrál zásadní bitvu s Bruselem. Spor zřejmě potlačí až k nejvyšší instanci

Americká internetová společnost Google neuspěla v zásadním antimonopolním sporu s Evropskou komisí (EK). Tribunál Evropské unie zamítl odvolání firmy proti pokutě 2,42 miliardy eur (více než 60 miliard korun), kterou komise firmě vyměřila v roce 2017 za zneužívání dominantního postavení na trhu.

Přečíst článek
Alphabet

Matka Googlu pokořila další metu. Je z ní dvoubilionová firma

Společnosti Apple a Microsoft přivítaly do klubu nejhodnotnějších firem dalšího z Big Tech hráčů. Firma Alphabet, která je mateřskou společností Googlu, dnes díky růstu akcií překonala tržní hodnotu dvou bilionů dolarů (43,6 bilionu korun). Pomohly jí k tomu rostoucí příjmy z digitální reklamy a cloudových služeb.

Přečíst článek

Týden Tradera: Cena akcií Tesly ještě poroste, stejně tak i úrokové sazby

V posledních týdnech akciové trhy nepředváděly solidní výkony uplynulých měsíců a lze říci, že byly pod tlakem negativních zpráv zejména o inflaci. Přesto začátek úspěšné výsledkové sezony tento trend narušil a trhy následně dosáhly svých absolutních maxim. Výsledky reportovaných společností investory uklidnily a Index S&P 500 se tak vrátil k hodnotám kolem 4500 bodů. A co trhy v uplynulém období zajímalo nejvíce?

Přečíst článek
Původní záměr globální daně mířil na technologické giganty, návrhu se proto přezdívalo GAFA, podle počátečních písmen největších internetových hráčů (Google, Amazon, Facebook a Apple).

Tereza Zavadilová: Googlizace bankovnictví ještě chvíli nehrozí

Že Big Tech firmy jako Google, Facebook či Amazon a spol stále bohatnou, rozdrtily lecjakou konkurenci i dokonce celá odvětví, o tom není sporu. Znají to i bankéři, kteří v posledních letech nespali z toho, že na jedné straně jim byznys ničí stále ostřejší regulace a z druhé strany jim lezou do zelí technologické firmy s fintechovými vychytávkami. 

Přečíst článek
Netflix, ilustrační foto

Analýza: Big Tech firmy chtějí do herního průmyslu. Zatím jim to moc nejde

Netflix koupil první herní studio a Amazon konečně vydal svou očekávanou onlinovku Nový svět. Naplní se konečně predikce, že Big Tech firmy začnou vydělávat na herní branži?

Přečíst článek
Microsoft, ilustrační foto

Microsoft nechá zaměstnance na home office, návrat do kanceláří odložil na neurčito

Microsoft zrušil kvůli šíření varianty delta datum návratu do kanceláří ve Spojených státech. Stejný krok udělali v posledních dvou měsících i giganti jako Apple, Google a Facebook.

Přečíst článek
Původní záměr globální daně mířil na technologické giganty, návrhu se proto přezdívalo GAFA, podle počátečních písmen největších internetových hráčů (Google, Amazon, Facebook a Apple).

Americké firmy zpřísňují podmínky návratu zaměstnanců do kanceláří

Americká internetová společnost Facebook odkládá návrat zaměstnanců do kanceláří na leden příštího roku. Důvodem jsou obavy z šíření koronavirové mutace delta.

Přečíst článek
Walt Disney

Walt Disney se přidává ke Googlu. Pro návrat do kanceláří bude povinné se očkovat

Další americká společnost, tentokrát Walt Disney, podmiňuje návrat svých zaměstnanců do práce povinností nechat se naočkovat proti covidu.

Přečíst článek
Ilustrační foto

Zaměstnanci Googlu se vrátí do kanceláře až v říjnu. A jen ti očkovaní

Zaměstnanci společnosti Google se vrátí do kanceláří a jen pod podmínkou očkování proti covid-19.

Přečíst článek
Reklama

News box

Pobaltské země varovaly, že rušení signálu GPS, ze kterého je obviňováno Rusko, by mohlo způsobit leteckou katastrofu 🛬. Napsal to britský list Financial Times
Lidé budou moci vystavovat plné moci nejen v papírové 📜, ale také také v elektronické podobě, které budou v registru zastupování. Novinku přinese vládní novela zákona o základních registrech, kterou podepsal prezident Petr Pavel. 
Ve Středočeském kraji se od úterý nesmí ✖ zapalovat oheň 🔥, a to ani na zahradách v blízkosti lesa nebo na zahradách se souvislým rostlinný porostem umožňujícím další šíření požáru. Zákaz souvisí s výstrahou Českého hydrometeorologického ústavu varující před nebezpečím vzniku požárů. 
 Stejnopohlavní páry 👬budou moci od příštího roku uzavírat partnerství s většinou práv, jaká mají v manželství muž a žena. Omezení se má vztahovat například na osvojování dětí. Změnu přinese novela občanského zákoníku, kterou prezident Petr Pavel podepsal ✍. 
Francouzský herec Gérard Depardieu byl zadržen  v souvislosti s obviněním ze sexuálního napadení dvou žen, uvedla agentura AFP. Stanice BFM TV už dřív informovala, že 75letý herec byl předvolán k výslechu v případu dvou žen, které ho viní ze sexuálního napadení během natáčení filmů v letech 2014 a 2021.
Český výrobce bezpilotních letounů 🛩 Primoco UAV v roce 2023 vytvořil čistý zisk přes 228 milionů korun, o rok dřív vydělal téměř 30 milionů korun. Tržby společnosti stouply ⬆ meziročně šestinásobně na téměř 600 milionů korun. Vyplývá to z výroční zprávy. Číst více
Česko bude podle ministra zemědělství Marka Výborného žádat o mimořádnou finanční pomoc z EU pro české ovocnáře 🍎🍐, konkrétně o balík pomoci určený pro případy mimořádných přírodních katastrof, jako jsou povodně, požáry nebo právě mrazy 🌬. 
Operátorovi O2 loni klesl zisk  po zdanění o 0,7 procenta na 6,09 miliardy korun. Výnosy se naopak zvýšily ↗ o 2,4 procenta na 35,04 miliardy korun. Společnost to uvedla ve výroční zprávě. Číst více
Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) odložili případ výbuchů 💣 skladů v muničním areálu ve Vrběticích na Zlínsku, při kterém v roce 2014 zemřeli dva lidé. Policisté považují za prokázané, že výbuchy uskutečnili příslušníci ruské vojenské rozvědky GRUČíst více
Český prodejce letenek ✈ Kiwi.com se loni po čtyřech letech ve ztrátě dostal zpět do ziskového hospodaření, zisk činil 1,13 milionu eur (28,4 milionu korun). Tržby se dařilo zvýšit o pětinu na 293 milionů eur (7,4 miliardy korun), uvedla firma. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme