Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dluhopisy - informace o tématu

Budova Ministerstva financí na Malé straně v Praze.

Vládní dluhopisy ožívají. Letos jsou nejlepší investicí, shodují se odborníci

Rychlý růst úrokových sazeb v loňském roce byl pro investice do dluhopisů pohromou. Investoři ale věří, že letos se situace obrátí a vládním bondům se zase začne dařit.

Přečíst článek

Investice do rozvíjejících se trhů raketově rostou. Denně přilákají přes miliardu dolarů

Přečíst článek

Investiční výhledy 2023 živě: Jak se bude vyvíjet ekonomika a kapitálové trhy

Co očekávají přední investoři a ekonomové od roku 2023? Máme za sebou vrchol inflace i úrokových sazeb, nebo nás čeká další růst? A co očekávaná recese znamená pro akcie? Vyplatí se přechod k dluhopisům? Sledujte debatu odborníků na kapitálový trh. Konferenci Investiční výhledy 2023 pořádá investiční společnost EMUN ve spolupráci s hlavními partnery KPMG ČR a PPF bankou. Newstream je mediálním partnerem konference.

Přečíst článek
Ilustrační foto

Nejistota v investování se přeleje i do příštího roku. Bezpečným přístavem může být víno i whisky

Rok 2023 bude pro investování obtížný, analytici doporučují zejména státní dluhopisy, drahé kovy či akcie společností ze zbrojařského či farmaceutického průmyslu nebo investice do luxusu.

Přečíst článek
Přichází čas hodnotových akcií

Letos nejde vydělat na ničem. Akciové fondy ztratily devět procent

Většina podílových fondů letos přes říjnové a listopadové zlepšení výkonnosti stále prodělává. Akciové fondy ztratily do konce listopadu téměř devět procent procent, dluhopisové fondy více než procento a smíšené fondy skoro šest procent. Vyplývá to z Partners indexu podílových fondů za listopad.

Přečíst článek
Broker, burza,

Karin Šoóšová z J&T: Aktivním investičním fondům odzvonilo? Kdepak! Právě naopak

Podobně jako ve sportu i mezi investory mezi sebou soupeří dva kluby - příznivci aktivních a pasivních investičních fondů. Od aktivních investičních fondů se očekává nadvýnos kompezující vyšší poplatky. Investoři preferující pasivní fondy zase sází na jejich jednoduchost, přístupnost a nízké náklady. Pro koho je vhodný ten či onen typ fondu, rozebírá ve svém komentáři Karin Šoóšová z J&T.

Přečíst článek
video

Akcie, dluhopisy, kryptoměny? Kam s volnými penězi poradí investiční experti

V úterý 22. listopadu 2022 se koná neformální meetup InvestNight 2022. Je určen pro ty, kteří přemýšlejí, kam v době vysoké inflace uložit své úspory, chtějí si o investování promluvit a dozvědět se nejaktuálnější informace od odborníků z oboru. Na akci vystoupí zástupci společností, které jsou špičkami v oblastech investování do akcií, dluhopisů, ale i kryptoměn a dalších alternativních investičních artiklů.

Přečíst článek
Statistici uměle snížili inflaci a vláda díky tomu ušetří miliardy na dluhopisech

Lukáš Kovanda: Statistici uměle snížili inflaci a vláda díky tomu ušetří miliardy na dluhopisech

Říjnová inflace v Česku opět takřka všechny zaskočila. Tentokrát ovšem tím, jak je nízká. Vykázala v meziročním vyjádření nárůst pouze o 15,1 procenta. Přitom analytici oslovení agenturou Bloomberg ve střední hodnotě svých odhadů počítali s údajem 17,9 procenta. ČNB pak počítala s hodnotou 17,4 procenta. Jediné ministerstvo financí s plus minus takovou inflací počítalo, předpokládalo nárůst o 15,3 procenta. Je v tom háček, upozorňuje hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek
Peking

Čínský trh realit se zhroutil, investoři tratí miliardy

Čínští developeři nezvládají splácet své úvěry a investoři se vzdali naděje, že své peníze někdy ještě uvidí. Některé realitní dluhopisy se prodávají za méně než deset procent hodnoty.

Přečíst článek
Ilustrační foto

Jak porazit inflaci? Poradí zkušení investoři již zítra

Dvouciferná inflace, historické nárůsty úrokových sazeb. Tlak centrálních bank přichází možná pozdě, o to silněji. A stranou bude muset možná ustoupit i ekonomický růst. Jak v takové době udržet hodnotu svého majetku? Na tyto otázky odpoví Investiční snídaně s názvem Jak investovat v prostředí vysokých úrokových sazeb? kterou pořádá společnost EMUN ve spolupráci s hlavními partnery KPMG ČR a PPF bankou.

Přečíst článek
Do čeho se vyplatí investovat peníze?

Do čeho se vyplatí investovat peníze?

Míra inflace je v současné době velice vysoká a odhadnout její další vývoj se odvažuje málokdo. Peníze, které máme v hotovosti, každým dnem ztrácejí svoji hodnotu, a ani úrok na spořících účtech inflaci zdaleka nevyrovná. Proto mnozí z nás zvažují, jak své úspory před znehodnocením ochránit. Možností jak peníze investovat, a tím je před inflací ochránit a dokonce i zhodnotit, je hned několik.

Přečíst článek
Petr Žabža

Petr Žabža: I důchodci by měli investovat. I do rizikovějších věcí

Mimo zájem široké veřejnosti vstoupila v březnu v platnost právní úprava o panevropském penzijním produktu (PEPP). Jako první tento produkt začala nabízet společnost Finax na Slovensku. Českým investorům by se tato příležitost mohla naskytnout už velmi brzy. „Přípravné práce spojené s licencí jsou již v běhu a čekáme na přijetí novely Zákona o podnikání na kapitálovém trhu,“ říká Petr Žabža, šéf tuzemské pobočky Finaxu.

Přečíst článek
Reklama

News box

Spotřeba tepla v Praze během aktuální topné sezony dosud meziročně ⬇️⬇️⬇️klesla o 5,5 procenta. Snížení odběrů odpovídá zejména klimatickým podmínkám během roku. Uvedl to manažer zákaznického portfolia Čechy z Pražské teplárenské Pavel Maďar. Letošní topná sezona v ČR je podle Teplárenského sdružení 🌡️🌡️🌡️nejteplejší za více než 60 let.
Americký internetový prodejce Amazon v prvním čtvrtletí meziročně 📈📈📈více než ztrojnásobil čistý zisk na 10,4 miliardy dolarů. Překonal tak odhady analytiků. Dařilo se cloudové divizi AWS, která těží z poptávky firem po službách vzdálené výpočetní techniky a umělé inteligence. Akcie firmy po oznámení hospodářských výsledků nicméně posílily po skončení burzovního obchodování jen mírně, protože výhled na aktuální čtvrtletí byl slabší, než investoři čekali.
Ve věku 77 let zemřel americký 📖📖📖spisovatel Paul Auster, mimo jiné autor knih Newyorská trilogie, Brooklynské panoptikum nebo scénáře k filmu Smoke. O literátově úmrtí dnes informoval deník The New York Times (NYT), podle něhož Auster zemřel v úterý na komplikace spojené s rakovinou plic ve svém domě v Brooklynu.
Na pražskou 🖼️🖼️🖼️výstavu režiséra Tima Burtona, která se prvního května v 10.00 otevírá zájemcům v Obecním domě, se dosud v předprodeji prodalo zhruba 17 tisíc lístků. Výstava, která nabídne návštěvníkům skoro 600 skic, loutek, scénografií nebo fotografií z Burtonových filmů, stojí organizátory zhruba 30 milionů korun. Uvedla to Kateřina Riley z pořádající agentury Art Movement. Burton, který je známý pro snová, fantaskní, groteskní až hororová díla, se do Prahy vrací po deseti letech. Poslední jeho výstava v Praze byla nejnavštěvovanější českou výstavou roku 2014, navštívilo ji přes 102 tisíc lidí. Organizátoři věří, že letošní výstava toto číslo překoná.
Zakladatel a bývalý generální ředitel kryptoměnové burzy Binance Changpeng Zhao byl odsouzen ke čtyřem měsícům ve vězení, protože na největší kryptoměnové burze na světě umožnil praní špinavých peněz. Uvedla to agentura AP s odvoláním na rozhodnutí soudu. Prokuratura pro něj původně žádala 36 měsíců.
Changpeng Zhao,
Changpeng Zhao, Profimedia
Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová ocenila 💶💶💶českou pomoc Ukrajině. V projevu před sobotním slavnostním koncertem ke 20. výročí vstupu České republiky do Evropské unie v pražském Rudolfinu také uvedla, že Česko se podílí na vytváření budoucnosti unie. Premiér Petr Fiala (ODS) řekl, že EU funguje lépe, když se ocitne pod tlakem, v čase krizí. Poukázal na ruskou hrozbu a tlak světové ekonomické konkurence. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme