Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dluhopisy - informace o tématu

Barclays

Barclays čelí žalobě. Omylem prodala dluhopisy v hodnotě 15 miliard dolarů

Britská mezinárodní bankovní společnost Barclays čelí žalobě akcionářů, kteří tvrdí, že kvůli chybám v papírování utrpěli značné finanční ztráty. Barclays omylem prodala dluhopisy v hodnotě 15 miliard dolarů (381 miliard korun) více, než kolik jich měla zaregistrovaných k prodeji, informuje agentura Bloomberg.  

Přečíst článek

V podílových fondech mají Češi majetek ve výši 688 miliard, o 20 miliard méně než na konci roku

Přečíst článek
Wall Street bije na poplach. Hlavní ukazatel recese je nejvyšší za dvacet let

Wall Street bije na poplach. Hlavní ukazatel recese je nejvyšší za dvacet let

Přečíst článek
Jaderná elektrárna budoucnosti podle EDF

Tohle se ekologům nebude líbit. Francie chystá atomové dluhopisy

Francouzský energetický gigant EDF připravuje první emisi dluhopisů na rozvoj atomové energie, uvádí agentura Bloomberg. Vydání těchto bondů umožnilo nedávné prosazení jaderné energie a plynu mezi zelené zdroje energie. Přesto mohou u velkých fondů narazit.

Přečíst článek
výrobní hala RD Rýmařov

RD Rýmařov vydává další dluhopisy. Slušelo by jim lepší ošetření rizik

Tradiční výrobce dřevostaveb RD Rýmařov před dvěma lety změnil majitele, vlastní jej insolvenční správce Lukáš Zrůst. Se spřízněnou skupinou Progresus vydává další dluhopisy. Novou emisi rozebírá Dluhopisář.cz.

Přečíst článek
Investoři stahují peníze z rozvíjejících se ekonomik.

Investoři stahují stovky miliard z rozvíjejících se ekonomik. Nevěří jim

O více než 1,2 bilionu korun v posledních měsících klesly investice do dluhopisů rozvíjejících se ekonomik. Důvodem je klesajícíc důvěra investorů způsobená pandemií, válkou i růstem sazeb centrálních bank po celém světě, uvádí deník Financial Times.

Přečíst článek
ECB, ilustrační foto

Lukáš Kovanda: ECB otevírá další penězovody. Oddaluje bankrot Itálie a Řecka

Už za necelé tři týdny zahájí Evropská centrální banka cyklus zvyšování úrokových sazeb. Zvýší je poprvé od roku 2011. Ocitá se tudíž na křižovatce. Předlužené země typu Itálie by totiž nemusely vysoké úroky unést, takže by se mohly zhroutit v bankrotu. Tomu se nyní bude ECB snažit zabránit za každou cenu, dokonce za cenu vážného narušení, ba rozbití jednotného trhu EU. Pokud by totiž padla Itálie, může padnout euro – a to je politicky zcela nepřijatelné.

Přečíst článek
Christine Lagardeová, šéfka ECB

Lukáš Kovanda: ECB boří měnově-politické tabu. Bohatí tak budou ještě bohatší a chudí ještě chudší

Nastává lom v měnové politice ECB. Zvyšování úroků už centrální banka eurozóny nepodmiňuje ukončením nákupu dluhopisů. Tento přístup může závažně zvýšit rozdíly mezi bohatými a chudými.

Přečíst článek
Vladimír Putin

Lukáš Kovanda: O budoucnosti ruského dluhu rozhodnou sami věřitelé. Kdo vyhraje?

Rusko dnes po 104 letech zbankrotovalo – jak se teď zahraniční věřitelé dostanou ke svým penězům? Někteří hodlají vyčkávat, jak bude válka a jednání pokračovat. Jiní se ale chtějí „zahojit“ z majetku ruských oligarchů či ze zmrazených ruských rezerv.

Přečíst článek
Oliver Dlouhý, zakladatel Kiwi.com

Kiwi.com získalo 100 milionů eur od blíže nespecifikovaného investora

Sto milionů eur (2,5 miliardy) pro brněnského prodejce letenek Kiwi.com přichází od předního globálního institucionálního investora. Podmínky a další detaily nákupu konvertibilního dluhopisu travel tech společnosti nebyly zveřejněny. Prostředky Kiwi.com využije na podporu další expanze.

Přečíst článek

ECB zachraňuje trhy, průšvih hrozí na jihu Evropy

Uplynulý týden byl krvavou lázní nejen na kryptoměnách a akciích, ale také na trhu s vládními dluhopisy. ECB nyní oznámila, že urychlí práce na mechanismu, který zmírní rozdíly ve výnosech dluhopisů chudších a bohatých zemí.

Přečíst článek
Cristine Lagardeová, šéfka ECB

Lukáš Kovanda: Vedení ECB mimořádně zasedá. Ve hře je budoucnost předlužené Itálie, a tedy i eura

Vedení Evropské centrální banky na dnešek narychlo svolává své mimořádné zasedání. Téma se zdá být zřejmé: Itálie.

Přečíst článek
Martin Řezáč, Erste a AKAT ČR

Martin Řezáč: Inflace přestane růst. Bude to pro všechny úleva

Akciové trhy patrně na úplné dno ještě neklesly. Počkal bych s většími nákupy spíše až do podzimu, budeme už chytřejší, říká šéf Erste Asset Managementu v ČR a zároveň šéf Asociace pro kapitálový trh Martin Řezáč. Centrální banky by si podle něj měly dát pozor, aby přílišným růstem sazeb nezadusily ekonomiku na dlouho.

Přečíst článek
Reklama

News box

Japonsko po rekordním počtu útoků 🐻🐻🐻medvědů na lidi vyzkouší systém varování založený na umělé inteligenci. Za poslední rok bylo v zemi při útocích medvědů zabito šest lidí a více než 200 jich bylo zraněno, informoval list The Guardian. Japonsko má 125 milionů obyvatel.
Spotřeba tepla v Praze během aktuální topné sezony dosud meziročně ⬇️⬇️⬇️klesla o 5,5 procenta. Snížení odběrů odpovídá zejména klimatickým podmínkám během roku. Uvedl to manažer zákaznického portfolia Čechy z Pražské teplárenské Pavel Maďar. Letošní topná sezona v ČR je podle Teplárenského sdružení 🌡️🌡️🌡️nejteplejší za více než 60 let.
Americký internetový prodejce Amazon v prvním čtvrtletí meziročně 📈📈📈více než ztrojnásobil čistý zisk na 10,4 miliardy dolarů. Překonal tak odhady analytiků. Dařilo se cloudové divizi AWS, která těží z poptávky firem po službách vzdálené výpočetní techniky a umělé inteligence. Akcie firmy po oznámení hospodářských výsledků nicméně posílily po skončení burzovního obchodování jen mírně, protože výhled na aktuální čtvrtletí byl slabší, než investoři čekali.
Ve věku 77 let zemřel americký 📖📖📖spisovatel Paul Auster, mimo jiné autor knih Newyorská trilogie, Brooklynské panoptikum nebo scénáře k filmu Smoke. O literátově úmrtí dnes informoval deník The New York Times (NYT), podle něhož Auster zemřel v úterý na komplikace spojené s rakovinou plic ve svém domě v Brooklynu.
Na pražskou 🖼️🖼️🖼️výstavu režiséra Tima Burtona, která se prvního května v 10.00 otevírá zájemcům v Obecním domě, se dosud v předprodeji prodalo zhruba 17 tisíc lístků. Výstava, která nabídne návštěvníkům skoro 600 skic, loutek, scénografií nebo fotografií z Burtonových filmů, stojí organizátory zhruba 30 milionů korun. Uvedla to Kateřina Riley z pořádající agentury Art Movement. Burton, který je známý pro snová, fantaskní, groteskní až hororová díla, se do Prahy vrací po deseti letech. Poslední jeho výstava v Praze byla nejnavštěvovanější českou výstavou roku 2014, navštívilo ji přes 102 tisíc lidí. Organizátoři věří, že letošní výstava toto číslo překoná.
Zakladatel a bývalý generální ředitel kryptoměnové burzy Binance Changpeng Zhao byl odsouzen ke čtyřem měsícům ve vězení, protože na největší kryptoměnové burze na světě umožnil praní špinavých peněz. Uvedla to agentura AP s odvoláním na rozhodnutí soudu. Prokuratura pro něj původně žádala 36 měsíců.
Changpeng Zhao,
Changpeng Zhao, Profimedia
Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová ocenila 💶💶💶českou pomoc Ukrajině. V projevu před sobotním slavnostním koncertem ke 20. výročí vstupu České republiky do Evropské unie v pražském Rudolfinu také uvedla, že Česko se podílí na vytváření budoucnosti unie. Premiér Petr Fiala (ODS) řekl, že EU funguje lépe, když se ocitne pod tlakem, v čase krizí. Poukázal na ruskou hrozbu a tlak světové ekonomické konkurence. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme