Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dluhopisy - informace o tématu

Ministerstvo financí

Lukáš Kovanda: Stát prodělal miliardy na protiinflačních dluhopisech, někteří si tím naplnili kapsy

V pátek zveřejněná říjnová čísla k meziroční inflaci v ČR potvrzují, že investice do spořících státních dluhopisů představuje i letos stále jeden z nejlepších způsobů, jak se před inflací chránit.

Přečíst článek
Ženy investorky - ilustrační foto

Ženy málo investují. Sázka na spořící účty se jim brzy vymstí, varuje Markéta Jelínková z Amundi

Přečíst článek

Portfolio průměrného českého investora je vcelku nuda. Přitom by stačilo tak málo

Přečíst článek

Inflace a zadlužení jako tikající bomba. Argentině hrozí platební neschopnost i politické změny

Přečíst článek
Karel Růžička z fondu TBGF

Karel Růžička z fondu TBGF: Chceme podporovat české firmy, to se zúročí všem

Investovat v dobách vysoké inflace je těžký sport. O to zajímavější jsou fondy, které dokážou růst, aniž by se pouštěly do větších rizik. Mezi ně patří také fond kvalifikovaných investorů TBGF, který letos cílí na zhodnocení okolo sedmi procent. „Fond je výnosnější alternativa ke spořícím účtům, na nichž začnou úroky v horizontu měsíců klesat,“ vysvětluje portfolio manažer fondu Karel Růžička.

Přečíst článek
Akcie

Většina podílových fondů investorům letos vydělala. Nejvíce ty akciové

Většina podílových fondů v červenci investorům vydělala, od počátku roku jsou vesměs ve výrazném plusu. Akciové fondy získaly od ledna do konce července přes 13 procent, dluhopisové fondy 4,8 procenta a smíšené fondy 7,3 procenta. Vyplývá to z aktuálního Partners indexu podílových fondů za červenec.

Přečíst článek
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Lukáš Kovanda: Prigožinova vzpoura oživila zájem o půjčování Zelenskému

Ukrajinské vládní dluhopisy jsou letním investičním hitem. Za necelé dva měsíce vzrostly na ceně až o 70 procent. Investoři totiž stále více věří v solidní budoucnost ukrajinské ekonomiky, aktuálně podpořenou nejen lepším makroekonomickým výhledem a mezinárodní finanční pomocí, ale také červnovým fiaskem vzpoury žoldnéřů Jevgenije Prigožina. Roste zájem nejen o dluhopisy ukrajinské vlády, ale i tamních firem a podniků.

Přečíst článek
B&Bartoni

Exportér roku je v insolvenci. Po majiteli firmy pátrá policie

Investoři podali na mladoboleslavskou strojírenskou firmu B&Bartoni kvůli nesplaceným korporátním dluhopisům v hodnotě 20 milionů korun insolvenční návrh. Majitele společnosti Tomáše Bartoně hledá policie, mohl by být v Brazílii. Je spolu s dalšími lidmi a firmami obviněný v kauze dotačních podvodů, uvedl Radiožurnál a server iRozhlas.

Přečíst článek
Akropolis v Athénách

Lukáš Kovanda: Konec řecké dluhové krize. Čechy to může přesvědčit k přijetí eura

Dluhopisy řecké vlády se vrací mezi investiční elitu. Alespoň tedy z pohledu ratingové agentury Scope. Ta jim včera večer středoevropského času, po zavření burz, zlepšila ratingové hodnocení ze stupně BB+ na BBB-. To znamená, že řecký dluh se z hlediska hodnocení agentury Scope ocitá v investičním pásmu.

Přečíst článek
Zbyněk Stanjura (ODS), ministr financí při představení vládních opatření na snížení deficitu státního rozpočtu

Nikdy to nebylo víc. Zahraniční investoři drží české státní dluhopisy za téměř 800 miliard

Zahraniční investoři drželi ke konci pololetí rekordní objem českých státních dluhopisů, dosahoval 798,5 miliardy korun. Jejich podíl na všech vydaných státních dluhopisech činil 27,84 procenta, dlouhodobě je stabilní.

Přečíst článek
Dalibor Martínek: Český realitní trh stojí před kolapsem. Miliardy půjčených korun nedokážou investoři splácet

Dalibor Martínek: Český realitní trh stojí před kolapsem. Miliardy půjčených korun nedokážou investoři splácet

Situace na realitním trhu se brzo překlopí do ekonomického kolapsu, jaký jsme v Česku nezažili třicet let. Vyplývá to z poznatků firem pohybujících se na trhu. Co k takovému závěru vede? Mnoho společností, developerů, si před pár lety napůjčovaly v součtu miliardy korun za nízké úroky. Jenže dva roky se Česko pere s nejvyšší inflací v celé Evropské unii. Takzvaná dobrá zpráva, že v Česku klesla po dvou letech inflace v červnu pod deset procent, na „pouhých“ 9,7 procenta, na tom nic nemění.

Přečíst článek
Investice do ETF fondů jsou velmi populární

Většina podílových fondů investorům letos vydělala, nejvíce ty akciové, ukazuje index

Většina podílových fondů investorům v prvním pololetí vydělala. Akciové fondy získaly od ledna do konce června v průměru 7,3 procenta, dluhopisové fondy 1,5 procenta, fondy peněžního trhu 2,4 procenta a realitní fondy 0,8 procenta. Naopak komoditní fondy ztratily průměrně 7,8 procenta. Vyplývá to z aktuálního Broker Consulting indexu podílových fondů za červen.

Přečíst článek

Novela zákona o dluhopisech. Jak zatřese s prašivými bondy, nastiňují právníci

Tentokráte se právní podcast Právo k Ranní Kávě zaměří na problematiku novinek regulace trhu dluhového financování. Moderátor pořadu Martin Frolík se svým hostem, advokátem AK PRK Partners a specialistou na kapitálové trhy, Janem Ditrychem proberou návrh novely zákona o dluhopisech a diskutované zapojení DLT technologií v této oblasti.

Přečíst článek
Příklad produkce kopřivnické Tatra Trucks

Další peníze na zbrojení. Strnad si jde na trh pro pět miliard

Průmyslově-technologický holding Czechoslovak Group (CSG) podnikatele Michala Strnada chystá vydání dluhopisů za tři miliardy korun, s možností navýšení až na pět miliard korun. Emisi plánuje na červen. Jedná se o pátou emisi dluhopisů holdingu CSG. Firma uvedla, že vydáním dluhopisů chce podpořit svůj další růst. V poslední době investuje do nových akvizic i do rozšíření výroby ve svých členských společnostech.

Přečíst článek
Reklama

News box

Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme