Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Cestování po světě - tipy, rady, návody

Michelin bude nově hodnotit i hotely

Michelin bude nově hodnotit i hotely

Michelin bude vedle restaurací nově hodnotit i hotely. Hotelům, které návštěvníkům nabízejí vedle pokoje nezapomenutelný zážitek v příjemném slova smyslu, bude průvodce místo hvězd udělovat klíče jako známku kvality.

Přečíst článek
Pouštní hotel v Jordánsku

FOTOGALERIE: Vedro a miliardy hvězd. Podívejte se do jordánského kempu uprostřed Měsíčního údolí

Přečíst článek
Osobní výletní loď Queen Mary 2 opouští francouzský středomořský přístav Marseille, Francie - 15. června 2023

FOTOGALERIE: Vrchol luxusu. Největší zaoceánský parník Queen Mary 2 slaví 20 let

Co byl před sto lety co se týče luxusu – tedy do svého ztroskotání – Titanic, to je již 20 let největší zaoceánská loď pro osobní dopravu Queen Mary 2. Od její první, zkušební plavby z francouzského přístavu Saint-Nazaire je to dnes 25. září přesně 20 let. Podívejte se ve fotogalerii, jak se na přepychové lodi bydlí a co vše nabízí – a v neposlední řadě, kolik takový zážitek stojí.

Přečíst článek
České dráhy hlásí první pololetní zisk po čtyřech letech ztrát. Lidé více cestují

AKTUALIZOVÁNO: České dráhy hlásí první pololetní zisk po čtyřech letech ztrát. Lidé více cestují

Téměř miliardu korun hrubého zisku dosáhly České dráhy v prvním pololetí. Loni ve stejném období byly v téměř obdobné ztrátě. Ke změně přispěla osobní doprava i zklidnění cen energií, uvedl holding vlastněný státem.

Přečíst článek
Zlatý důl pro Poláky. Češi začali rozhazovat na dovolených v Polsku

Zlatý důl pro Poláky. Češi začali rozhazovat na dovolených v Polsku

Češi letos utráceli v zahraničí o 23 procent více než loni. V letních měsících od začátku června do konce srpna útraty stouply o 13 procent. Mezi nejpopulárnější destinace patřily Itálie, Chorvatsko a Řecko. Skokanem roku v objemu plateb je Polsko, kde Češi utráceli o třetinu více než loni. Vyplývá to z dat ČSOB a společnosti Kiwi.com.

Přečíst článek
Miroslav Kubáč z Čedoku

Miroslav Kubáč z Čedoku: Ostraváci chtějí dražší hotely ještě víc než Pražáci

Češi výrazně proměňují své cestovatelské návyky. Namísto jedné dlouhé dovolené v létě raději jedou k moři dvakrát, ale na kratší dobu. Ale jsou ochotní za to utratit stále více peněz, protože na dovolené se nešetří. Jaké jsou další trendy v cestování? A jak se daří vyjednávat podmínky pro singles turisty v některých tradičnějších destinacích? Odpovídá Miroslav Kubáč z Čedoku.

Přečíst článek
Thajsko 2023

Čechům se doma nelíbí. Skupují letenky do exotických destinací

Konec protipandemických omezení, snížení ceny a nárůst nabídky exotických destinací přiměly Čechy masivně nakupovat letenky na podzimní termíny. Zájem je hlavně o Emiráty a další exotická místa.

Přečíst článek
Pláž Lustica Bay v Černé Hoře.

Dovolená může stát i 20 milionů, říká šéf luxusní cestovky. Bohatí milují soukromé tryskáče a jachty

Cestovní kancelář EliteVoyage zaměřená na luxusní zájezdy pro miliardáře loni dosáhla obratu 280 milionů korun. A letos míří ještě výš. Kam vyrážejí ti nejbohatší Češi a Slováci a jaké ceny jsou ochotni platit za šnorchlování s rejnoky, pozorování gorilí tlupy nebo třeba soukromou prohlídku Sixtinské kaple?

Přečíst článek
Bora Bora, Francouzská Polynésie, Francie Úchvatná přírodní scenérie a jedinečná pláž proslavila také atol, ostrov Bora Bora v souostroví 29 ostrovů Francouzské Polynésii.

Pláže, které hrají všemi barvami. Jedenáctka pláží, které stojí za to navštívit alespoň jednou v životě

Řada nadšených cestovatelů už dávno ví, že písek na plážích nemusí být jen béžový nebo bílý. Může být třeba i růžový, dozelena, a dokonce i černý. Stejně tak ani moře či oceán nemusí být na pláži jen z jedné strany. Prohlédněte si osm kouzelných míst s 11 neobvyklými plážemi, které proslavila nejen jejich nádhera a barevnost jejich písku, ale i fantastická přírodní scenérie, která vznikla jako pozoruhodná hříčka přírody.

Přečíst článek
Beduínské tradice se mění. Z kočovníků se stávají řidiči a prodejci

REPORTÁŽ: Za beduínskou nevěstu se již neplatí velbloudy, ale zlatem. Dávné tradice se mění

Severovýchod sinajského poloostrava stále patří pro české výletníky mezi neprobádanou oblast, protože byl dlouho uzavřený a nyní zde platí přísná bezpečnostní opatření. Pro toho, kdo se chce podívat například na Mojžíšovu horu, nebo si vychutnat potápěčský ráj, je prakticky jedinou možností let a ubytování zprostředkované Čedokem. Je to totiž jediná cestovka, která cestu do Taby poskytuje. 

Přečíst článek

Horké počasí vadí i letadlům, prodlužuje vzlet a snižuje nosnost stroje

Opravdu horké počasí, jaké jsme zažili toto léto, má i nečekané souvislosti. Klade vyšší nároky také na letadla – potřebují o něco delší ranvej pro start, mají vyšší spotřebu paliva a unesou trochu nižší náklad. A to všechno stojí peníze, píše ve svém příspěvku pro Newstream vědecký novinář Josef Tuček.

Přečíst článek
digitální nomád, práce z pláže

Fejeton Cristiny Muntean: Chcete žít a pracovat na dálku? Základem je umět 10 konkrétních věcí

Práce na dálku někde od moře není jen tak. Autorka a koučka Cristina Muntean ve svém pravidelném sloupku pro newstream.cz přináší desatero věcí, která musí člověk umět, než se k digitálnímu nomádství rozhodne. Jinak ať zůstane radši doma.

Přečíst článek
Reklama

News box

Pivovary v České republice loni uvařily zhruba 20 milionů hektolitrů piva, což bylo meziročně o 2,7 procenta 📉 méně. Klesla i průměrná spotřeba na obyvatele, která dokonce dosáhla historického minima. V porovnání s rokem 2022 se snížila ze 136 na 128 litrů za rok.
Česká a slovenská UniCredit Bank vykázala v prvním čtvrtletí letošního roku čistý zisk 104 milionů eur, tedy 2,6 miliardy korun, což je meziroční 📈 nárůst o deset procent. Vyplývá to z informací, které dnes zveřejnila mateřská společnost banky.
Průmyslová produkce v Česku se v březnu po jednoměsíčním růstu vrátila k poklesu. Meziročně klesla o 2️⃣,7️⃣ procenta, oproti únoru byla výroba nižší o 1,6 procenta. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ). Důvodem poklesu byla podle něj vysoká loňská srovnávací základna v produkci automobilů i pokračující pokles ve výrobě strojů a zařízení.
Největší švýcarská bankovní skupina UBS v prvním čtvrtletí 📈 zvýšila čistý zisk meziročně o 70 procent na 1,8 miliardy dolarů (41,8 miliardy korun). Hospodaření podpořily divize správy majetku a investiční banka. UBS to dnes uvedla v tiskové zprávě. Banka je v zisku poprvé od převzetí svého konkurenta Credit Suisse loni v červnu.
Číně se podařilo nabourat do jednoho z 💻 počítačových systémů britského ministerstva obrany. Masivní únik dat byl zaměřen na personální údaje zaměstnanců, uvedla britská televizní stanice Sky News. Vláda by měla o kybernetickém útoku dnes informovat britské poslance. Kabinet zatím nezmínil jméno konkrétní země, která za útokem stála, podle informací Sky News se však jedná právě o Čínu.
Boeing kvůli technické závadě odložil první let vesmírné lodi Starliner se dvěma americkými astronauty k 🌍 Mezinárodní vesmírné stanici (ISS), oznámily tiskové agentury. Odpočítávání se zastavilo dvě hodiny před plánovaným startem z floridského mysu Canaveral.
Ruský opoziční politik Vladimir Kara-Murza, který si momentálně v trestanecké kolonii s maximální ostrahou odpykává pětadvacetiletý trest za kritiku ruské války proti Ukrajině, získal jednu z prestižních 🥇 Pulitzerových cen za své komentáře psané za mřížemi pro list The Washington Post. Cena byla udělena „za vášnivé komentáře napsané s velkým osobním rizikem z vězeňské cely“, uvedli.
Rusko urychluje vývoj a spouští výrobu 🚀 raket krátkého a středního doletu, dříve zakázaných smlouvou INF, uvedl server Meduza s odvoláním na dnešní prohlášení ruského ministerstva zahraničí. Smlouva o likvidaci raket středního a krátkého doletu (INF), kterou v prosinci 1987 v Bílém domě podepsali sovětský vůdce Michail Gorbačov a americký prezident Ronald Reagan, zanikla v létě 2019 poté, co od ní USA a Rusko odstoupily.
Reklama
Reklama
Doporučujeme