Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Cestování po světě - tipy, rady, návody

Tyto útulny budou v budoucnu umístěny na všech turisticky atraktivních lokalitách.

FOTOGALERIE: Čeští turisté plesají. Dostanou možnost pohodlného přespání

Dobrá zpráva pro všechny milovníky turistiky, a že jich v Česku je nepočítaně, je společná iniciativa organizace Via Czechia a Lesy ČR, jejímž výsledkem je projekt útulen usazených ve vytipovaných turistických lokalitách.

Přečíst článek

Bílé pláže i monumentální mešita. Zapomeňte na Dubaj, letos se létá do Abú Dhabí

Přečíst článek
Hotel Marina Bay Sands v Singapuru

Slavný singapurský hotel vstupuje do nové éry, prošel nákladnou rekonstrukcí

Ikonický singapurský hotel otevřel před necelými čtrnácti lety, ale za sebou má již kompletní rekonstrukci za 22 miliard korun.

Přečíst článek
Airbus A320neo aerolinek SAS

Dobrý rok pro Airbus. Firma dodala klientům rekordní počet letadel

Evropský výrobce letadel Airbus loni dodal klientům rekordních více než 730 letadel. Překonal tak svůj cíl, který počítal s odbytem 720 letadel. S odvoláním na informované zdroje to uvedla agentura Bloomberg. Airbus se ke zprávě odmítl vyjádřit.

Přečíst článek
Silvestr na horách

Silvestr na horách na poslední chvíli? Zapomeňte, je plno

Téměř plno je v těchto dnech v hotelech na českých a moravských horách. Uvedl to prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek. Na oslavy Silvestra na poslední chvíli tak můžete zapomenout. V Praze se zase očekává nápor zahraničních turistů. Jen na oslavy Nového roku jich mají přijet desítky tisíc.

Přečíst článek
Hotel, který provozuje Nikola Dzurianová, prošel zásadní rekonstrukcí.

Češi na Kanárech hledají lepší work-life balance. Nikdo tu neřeší, jaké máte auto, ale jestli je grilovačka na pláži

Početná komunita krajanů se postupně prosazuje na Kanárských ostrovech. Pomohla tomu i pandemie, která na ostrovy přilákala řadu lidí, protože tu nepanovaly tak přísné podmínky jako jinde. Navíc tu je stabilní klima, příjemné permanentní jaro. Češi se tu potkávají na letištích i na plesech. A daří se jim tu podnikat – v realitách, hoteliérství i gastru. Už dávno neplatí, že „Kanáry“ jsou jen pro celebrity a extrémně zámožné.

Přečíst článek
Vánoční Manhattan - Rockefeller Center

Vánoce na nejslavnější třídě světa. Prohlédněte si Pátou Avenue ve vánočním hávu

Jedna z nejslavnějších ulic světa, Pátá Avenue na newyorském Manhattanu, se vždy už pár týdnů před Vánoci zahalí do mnoha barev a světel. Newyorčanům i návštěvníkům z celého světa se tu každoročně nabízí nezapomenutelná světelná show i pitoreskní výjevy ve výkladních skříních luxusních obchodních domů a módních značek. Přinášíme vám alespoň malou ochutnávku atmosféry ve fotogalerii z letošního vánočního New Yorku.

Přečíst článek
Sopečná erupce na Islandu

FOTOGALERIE: Lávové peklo. Sopečná erupce na Islandu by mohla trvat i měsíce

Sopečná erupce, která začala na jihozápadě Islandu v pondělí, by mohla trvat týdny až měsíce, uvedl islandský ministr zahraničí Bjarni Benediktsson. Podle něj ale v současné době nejsou ohroženy lidské životy a mezinárodní letiště nedaleko metropole Reykjavíku zůstává otevřené. České ministerstvo zahraničí doporučuje, aby lidé do oblasti necestovali.

Přečíst článek
Arctic lodge

Londýnská představa vánočních trhů připomíná spíš pouť. A čepují i Staropramen

Svařák, pivo, whisky, gin&tonik a klobásy. Tak nějak si v Londýně představují středoevropské vánoční trhy. V tamním Hyde Parku tuto představu spojili s Matějskou poutí. A akce táhne davy návštěvníků z celého světa. Neodradil by je ani svařák za pět set.

Přečíst článek
Ilustrační foto

Lyžování v Alpách letos už jen pro bohaté? Chudší lyžaři se vrátí do Krkonoš

Jak se propíše zdražování elektřiny do cen skipasů? V Alpách si letos lyžaři připlatí, v Česku zůstávají ceny víceméně stejné.

Přečíst článek
Saúdové a Francouzi kupují podíl v londýnském letišti

Saúdové a Francouzi kupují podíl v londýnském letišti Heathrow

Španělé prodávají svůj čtvrtinový podíl v provozovateli hlavního londýnského letiště Heathrow zájemcům ze Saúdské Arábie a Francie.

Přečíst článek
Ilustrační foto

Jak si vydělat bydlením? Některé země za něj zaplatí, Švýcaři nabízí i více než milion

Nejsou to jen italské vesnice, které bojují s odlivem obyvatel a lákají nové obyvatele na domy za euro. Jsou i jiné země a města, které vám zaplatí, když do nich nastěhujete.

Přečíst článek
Reklama

News box

Americký prezident Joe Biden dnes schválil nový balík vojenské pomoci pro Ruskem napadenou Ukrajinu v hodnotě 400 milionů dolarů (9️⃣,2️⃣ miliardy korun), informovala agentura Reuters. Podle serveru Politico zahrnuje zbraně a munici, které již jsou v amerických zásobách, na Ukrajinu se tedy dostanou výrazně rychleji.
Americký dolar dnes na devizových trzích 📈 posiluje po zprávě o květnovém vývoji spotřebitelské nálady ve Spojených státech. Je přitom na cestě k prvnímu týdennímu zisku po dvou týdnech poklesu po sobě. Dolarový index, který vyjadřuje hodnotu dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, kolem 18:30 středoevropského letního času přidával asi 0,1 procenta na 105,32 bodu.
Německá 👮 policie dnes zasahovala proti demonstrantům, kteří se snažili proniknout do továrny amerického výrobce elektromobilů Tesla v obci Grünheide u Berlína. Podle organizátorů se do dnešních protestů zapojilo kolem 800 lidí, informovala agentura Reuters. 
Skupina Home Credit, která patří české investiční společnosti PPF, prodává své podnikání v Indii. Za 80 milionů eur (téměř 2️⃣ miliardy korun) je získá skupina investorů vedená společností TVS Holdings. 
Valné shromáždění OSN 👍 přijalo rezoluci, podle níž by se Palestina měla stát plnohodnotným členem organizace. Schválený návrh uvádí, že je k tomu připravená, a vyzývá Radu bezpečnosti OSN, aby návrh v tomto směru schválila. Minulý měsíc takový postup v Radě bezpečnosti vetovaly Spojené státy.
Federální odvolací soud ve Washingtonu dnes  potvrdil čtyřměsíční trest vězení pro Stevea Bannona, který bývalý poradce prezidenta Donalda Trumpa dostal v roce 2022 za neuposlechnutí obsílky od Kongresu. Bannon odmítl vypovídat před kongresmany, kteří vyšetřovali vpád Trumpových příznivců do Kapitolu po volbách v roce 2020.
Vývoz osobních automobilů z Číny v dubnu pokračoval v silném růstu a vyšplhal se na další rekord. Meziročně se zvýšil o 3️⃣8️⃣ procent a dosáhl 417 tisíc vozidel. S odvoláním na údaje Čínské asociace osobních automobilů (CPCA) o tom dnes informovala agentura Reuters.
Rakouští občané volby do Evropského parlamentu (EP)  nepovažují za hlasování druhého řádu. V těch nadcházejících, které se v této alpské republice uskuteční 9. května, se dá očekávat, že by účast mohla přesáhnout 60 procent. 
Ústecký krajský soud zamítl návrh na reorganizaci děčínské firmy České loděnice a prohlásil na společnost konkurz. Věřitelé přihlásili pohledávky za 7️⃣6️⃣ milionů korun, dnes odpoledne odvolali konkurzního správce a zvolili nového. Návrh na prohlášení úpadku podalo na začátku roku 23 zaměstnanců společnosti, která staví a opravuje nákladní lodě. Na mzdách dluží firma přes milion korun.
Porcelánka Thun 1794 z Nové Role na Karlovarsku definitivně  zavřela svůj závod v Klášterci nad Ohří. Důvodem byl velký pokles počtu zakázek v loňském roce a na začátku letošního. Společnost dosáhla vloni tržeb 394 milionů korun, je to ale o téměř 100 milionů korun méně než v předešlém roce. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme