Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Apple - informace o tématu

Spoluzakladatel a šéf investiční společnosti Blackstone Stephen Schwarzman byl v roce 2022 nejlépe placeným CEO na světě.

Kdo ze šéfů ve světě bral loni sto milionů dolarů? Ne, Cook ani Musk to nejsou

Nejlépe placení generální ředitelé firem nejsou vždy těmi, kdo řídí největší společnosti. Šest z deseti nejlépe placených CEO v loňském roce řídilo společnosti, které nebyly v burzovním indexu pěti set největších amerických veřejně obchodovaných společností S&P 500, uvedl deník The Wall Street Journal s odkazem na data analytické a poradenské společnosti C-Suite Comp.

Přečíst článek

Hodnota společnosti Apple opět překonala hranici tří bilionů dolarů, pomáhá zájem o umělou inteligenci i Fed

Přečíst článek
Apple již v pondělí vpodvečer středoevropského času představí hardwarové i softwarové novinky pro letošní rok.

Apple představí sadu pro virtuální realitu. Čechy by měly zajímat jiné novinky

Nejočekávanější den letošního jara je tu. Americký Apple již v pondělí vpodvečer středoevropského času představí hardwarové i softwarové novinky pro letošní rok. Fanoušky Applu údajně čeká největší hardwarová novinka od uvedení chytrých hodinek a sluchátek. Apple totiž údajně ukáže svou soustavu pro virtuální realitu.

Přečíst článek
Šampiony akciových trhů jsou letos technologické firmy. Japonsko a Německo trhly rekord

Šampiony akciových trhů jsou letos technologické firmy s AI. Japonsko a Německo trhly rekord

Světové akcie letos do konce května převážně rostly, nejvíce se dařilo technologickým společnostem. Německé a japonské indexy se dostaly na rekordní hodnoty. Naopak pokles zaznamenaly britské a čínské akcie. Vyplývá to z analýzy společnosti Portu.

Přečíst článek
Sbohem Číno. Apple postaví v Indii megatovárnu pro 50 tisíc lidí

Sbohem, Číno. Apple postaví v Indii megatovárnu pro 50 tisíc lidí

Největší dodavatel Applu začne od dubna 2024 vyrábět telefony iPhone v jihoindickém státě Karnátaka. Díky projektu tchajwanské společnosti Foxconn tam vznikne zhruba 50 tisíc pracovních míst. S odkazem na sdělení místní vlády o tom píše zpravodajský web BBC.

Přečíst článek
Měření tlaku pomocí mobilního telefonu

Aplikace Meddi podnikatele Jiřího Peciny nabízí měření tlaku pomocí mobilu

Česká telemedicínská platforma Meddi, kterou v roce 2016 založili manželé Pecinovi, přináší světově unikátní možnost měření krevního tlaku za využití mobilního telefonu a jeho kamery. Chytré hodinky ani prstýnky krevní tlak zatím změřit neumí.

Přečíst článek
Nvidia

Nvidia se dere do nejelitnějšího klubu na Wall Street

Akcie výrobce čipů Nvidia v průběhu čtvrtečního obchodování předvádějí neskutečnou jízdu, když přidávají více než 25 procent. Pátá nejhodnotnější americká společnost tak přešlapuje před dveřmi do toho nejelitnějšího klubu na Wall Street, klubu bilionových firem. Ten má zatím čtyři členy, společnosti Apple, Microsoft, Alphabet a Amazon. Nvidii do bilionové tržní hodnoty chybí už jen nějakých 50 tisíc dolarů.

Přečíst článek
Souboj chatbotů využívajících umělou inteligenci (AI)

ChatGPT je v Applu persona non grata. Zaměstnanci mají zákaz jej používat

Americká technologická společnost Apple omezuje zaměstnancům užívání chatovacího robota s umělou inteligencí ChatGPT. Firma totiž pracuje na vlastní podobné technologii. S odkazem na dokumenty a zdroje o tom píše deník The Wall Street Journal (WSJ).

Přečíst článek
Indie těží ze zájmu Applu. Chystá miliardové pobídky pro další výrobce notebooků či tabletů

Indie chce být Big Tech velmoc. Chystá miliardové pobídky pro výrobce notebooků či tabletů

Indie dál pracuje na svém plánu stát se technologickou velmocí ve světě. Poté, co do Indie přesunul část výroby iPhonů Apple, nyní stát chystá pobídky za dvě miliardy dolarů s cílem přilákat další producenty notebooků, tabletů a dalších technologických zařízení.

Přečíst článek
Apple, ilustrační foto

Apple čelí v Itálii vyšetřování za nerovný přístup k vývojářům aplikací

Italský antimonopolní úřad (AGCM) vyšetřuje americkou technologickou společnost Apple kvůli údajnému zneužívání dominantní pozice na trhu s aplikacemi. Úřad se domnívá, že Apple znevýhodňuje ostatní vývojáře aplikací tím, že u nich od dubna 2021 uplatňuje přísnější pravidla pro ochranu osobních údajů než u sebe.

Přečíst článek
Umělá inteligence ztíží odhalování podvodů a dezinformací, varuje ikona Applu Wozniak.

Umělá inteligence ztíží odhalování podvodů a dezinformací, varuje Steve Wozniak

K zástupu lídrů technologického světa varujících před zneužitím prudce se rozvíjející umělé inteligence (AI) se přidal i spoluzakladatel Applu Steve Wozniak. Všechny výtvory AI by měly být podle něj jasně označené, jinak to lidem a úřadům ztíží odhalování podvodů a boj s šířením dezinformací, prohlásil podle BBC.

Přečíst článek
„Reglobalizace" začala. Vietnam, Mexiko a Indie posilují ve světovém obchodu na úkor Číny

„Reglobalizace" začala. Vietnam, Mexiko a Indie posilují ve světovém obchodu na úkor Číny

Světový obchod zažívá turbulence, které změní mezinárodní dodavatelské řetězce na další desetiletí. Firmy vyděšené výpadky dodávek v pandemii, prudkými nárůsty cen a přerušením přepravy snižují svoji závislost na jedné továrně či zemi. A vlády zejména západních zemí si chtějí zajistit přístup ke klíčovým materiálům a komponentům, jako jsou polovodiče a vzácné nerosty, ve vícero zemích pro případ, že by se světový trh rozštěpil na geopolitické bloky.

Přečíst článek
Reklama

News box

Británie chce do dubna příštího roku odstranit z citlivých míst sledovací technologie vyrobené v Číně. 👀 Britská vláda usiluje o posílení bezpečnosti kvůli rostoucím obavám z čínských špionážních aktivit. Britští zákonodárci dále chtějí ❌ zakázat bezpečnostní kamery od čínských polostátních firem Hikvision a Dahua. Číst více
V příštích sedmi až osmi letech zanikne ✖ v Česku 300 000 pracovních pozic a milion pozic kvůli digitalizaci výrazně změní svou náplň práce. Je proto třeba masivně investovat do rekvalifikací a vzdělávání, a to zejména digitálního, řekl ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL). Do roku a půl chce ministerstvo proškolit až 130 000 lidí. 

Praha 2 se připojí jako spolužadatel k zahájení změny územního plánu, která by umožnila výstavbu nad kolejištěm hlavního nádraží. 🏗 Městská část bude žádat po investorovi mezinárodní urbanistickou a architektonickou soutěž, vytvořit prostupnost území či vystavět byty a školská zařízení. Připojení k žádosti schválili zastupitelé Prahy 2. 

Francouzská kosmetická společnost 🌼L'Occitane International se stáhne z hongkongské akciové burzy. Firmu převezme do svého vlastnictví většinový akcionář a předseda správní rady firmy Reinold Geiger. Nabídka oceňuje celou společnost na 6 miliard eur (151 miliard Kč). 

Novým primátorem Mladé Boleslavi je Jiří Bouška (ANO), dosavadní první náměstek primátora. Vystřídal Raduana Nwelatiho (ODS), který vedl město od roku 2006. 🔄 Výměna byla součástí koaličních dohod po komunálních volbách v roce 2022. Bouška byl tehdy vítězného uskupení ANO+Volba pro Mladou Boleslav. 

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg přijel na neohlášenou návštěvu Kyjeva, při níž mu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj poděkoval za podporu, jakou aliance poskytuje Ukrajině. Zelenskyj na tiskové konferenci se šéfem NATO zdůraznil, že situace na bojišti závisí na rychlosti dodávek munice 💣. 
Největší evropské internetové tržiště s použitým oblečením 🧥👚 Vinted se v loňském roce poprvé dostalo do zisku. Firmě pomohl rychlý růst tržeb v souvislosti s vyšším zájmem o nákup a prodej módy z druhé ruky.  Číst více
Na český trh vstoupil hotelový řetězec The Cloude One Hotels, který je součástí německé skupiny Motel One Group. Svůj čtyřhvězdičkový hotel 🏨 s 382 pokoji otevřel v polovině dubna v pražské Hybernské ulici. The Cloude One Hotels Prague je čtvrtým hotelem řetězce. Pobočky má ještě v New Yorku, Hamburku a Norimberku.
Miliardáři Elonu Muskovi se na návštěvě Číny podařilo odstranit překážky v zavádění technologie samořízení. 🚘 Akcie automobilky Tesla v reakci prudce zpevnily. Tesla v neděli uvedla, že čínské úřady zrušily omezení pro její automobily, neboť prošly požadavky na zabezpečení dat v zemi. 
Německý prezident Frank-Walter Steinmeier dorazil na Pražský hrad, kde ho přivítal jeho český protějšek Petr Pavel 🤝. Po oficiálním ceremoniálu budou prezidenti jednat soukromě a poté i s delegacemi.
Reklama
Reklama
Doporučujeme