Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Apple - informace o tématu

Odešli z Applu. Teď se snaží světu ukázat, že smartphone displej nepotřebuje

Začínající firma Humane, kterou založili dva bývalí zaměstnanci Applu, chce ukázat, že časté sledování displeje telefonu je zbytečné. Chytrý telefon chce firma nahradit svým malým zařízením využívajícím umělou inteligenci (AI). Má fotoaparát, reproduktor a laserový projektor, je ale bez displeje. Přístroj nazvaný Ai Pin se připevní k oděvu pomocí magnetu ve výšce hrudníku a ovládá se hlasem nebo gesty rukou, uvedla agentura DPA

Přečíst článek
Česká národní banka, ilustrační foto

ČNB od léta prodělala na akciích Applu a Tesly půl miliardy

Česká národní banka v létě nakupovala v Americe, desítky miliard utratila za akcie Applu, Tesly, Microsoftu a řady dalších amerických firem. Na Applu a Tesle ale od té doby už stihla prodělat skoro půl miliardy korun.

Přečíst článek
Telefony iPhone podle analytiků přišly o vedoucí pozici na čínském trhu

Apple přišel o vedoucí pozici na čínském trhu. Novým králem je Huawei

Chytré telefony iPhone americké společnosti Apple přišly o vedoucí pozici na čínském trhu, předstihla je domácí značka Huawei, uvádí zpráva analytiků společnosti Jefferies, kterou cituje server CNBC.

Přečíst článek
druhá generace hodinek Ultra od Apple

TEST: S novými Apple Watch Ultra má cenu vyrazit do Alp. Klidně bez nabíječky

Do hor, do jezer, do fitka i na běžné nošení. Nový nejvyšší model Apple Watch s přízviskem Ultra jsou ideálním společníkem pro lidi žijící aktivním životem, v němž se propojuje kariéra, osobní život a zdravý lifestyle. A baterie vydrží tři dny, což je oproti standardním hodinkám z dílny Apple, ale i oproti velké spoustě konkurentů, opravdu hodně. Zvláště když je využíváte jako druhý displej mobilu.

Přečíst článek
Nové Apple Watch Ultra 2

FOTOGALERIE: Čerstvě vytažené z krabice. Podívejte se, jak vypadá nový iPhone či uhlíkově neutrální hodinky Ultra 2

Apple se zavázal, že do roku 2030 budou všechny jeho produkty takzvaně uhlíkově neutrální. Dosáhnout toho chce důsledným využíváním šetrných materiálů, recyklací, využíváním zelené energie a také velkými investicemi do zelených offsetů. Vlajkovou lodí tohoto přístupu se staly nejnovější hodinky Apple Watch Ultra 2 z titanu. Podívejte se, jak vypadají. A také jak vypadá nový iPhone 15 Plus.

Přečíst článek
Apple iPad první generace podepsaný Stevem Jobsem míří do aukce

Jak Steve Jobs obdaroval zubaře. Unikátní a podepsaný iPad první generace míří do aukce

Ortodoxní fanoušci americké společnosti Apple by měli zpozornět. Do aukce, kterou pořádá společnost RR Auction, míří vzácný kus první generace iPadu. Exemplář totiž věnoval Steve Jobs osobně, a to havajskému zubaři Frankovi H. Sayrehoovi, který zesnulého vizionáře na jaře 2010 při jeho dovolené ošetřoval. Podle aukční síně jde o jediný iPad, který kdy Jobs podepsal.

Přečíst článek
22. září 2023 začal v Česku prodej nejnovějšího modelu iPhonů s číslem 15.

Jablíčkáři v Praze i Brně se dočkali. Začal prodej očekávaného nejnovějšího iPhonu 15

V Česku dnes začal prodej nejnovějšího modelu iPhonu s označením 15. Apple jej oficiálně představil teprve před deseti dny a na rozdíl od předchůdců má již univerzální konektor USB-C.

Přečíst článek
Nový iPhone 15

Apple představil iPhone 15 a přechod k nabíječce USB-C

Americká technologická společnost Apple představila novou řadu chytrých telefonů iPhone 15. Firma u této řady přešla z vlastního nabíjecího konektoru na rozšířenější systém USB-C, jehož jednotné používání se rozhodla prosadit Evropská unie.

Přečíst článek
Akcie Applu druhý den klesají kvůli omezení v Číně

Čínské restrikce drtí Apple. Tržní hodnota firmy se snížila o téměř 200 miliard dolarů

Akcie společnosti Apple kvůli omezením v Číně druhý den klesají, tržní hodnota firmy se snížila o téměř 200 miliard dolarů (4,6 bilionu Kč). Čína zakázala vládním úředníkům používat iPhony v práci a nosit si je do kanceláře. Peking se chystá zákaz rozšířit i na instituce zaštítěné vládou a státní společnosti, napsala dnes agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Konkurent Tesly Polestar chce získat čínský trh kombinací nového SUV a vlastního telefonu

Polestar chce porazit Teslu v Číně kombinací auta a vlastního telefonu

Neobvyklou strategii pro čínský trh chystá jeden z hlavních konkurentů Tesly, švédská automobilka Polestar. V prosinci hodlá uvést na trh nejen své první SUV, ale s ním i zároveň svůj první smartphone, s autem úzce propojený, uvedl server CNBC.

Přečíst článek
Amazon, ilustrační foto

Eurokomisaři představili nová pravidla pro šest technologických gigantů

Evropská komise zveřejnila seznam šesti velkých internetových společností, které musejí splňovat pravidla digitální normy DMA.

Přečíst článek
Reklama

News box

Makroekonomická predikce ministerstva financí, která letos očekává zvýšení hrubého domácího produktu (HDP) o 1️⃣,4️⃣ procenta, je realistická. Shodli se na tom na dnešním jednání členové Výboru pro rozpočtové prognózy. Jako realistický hodnotí také ministerský odhad příjmů sektoru vládních institucí, který počítá se zvýšením inkasa většiny daní, s výjimkou daně z příjmu právnických osob. 
Kvůli ruské agresi na Ukrajině bude na oslavy 80. výročí vylodění v Normandii sice pozváno Rusko, ale  nikoli jeho prezident Vladimir Putin. Informoval o tom dnes deník Le Monde s odkazem na sdružení Mission Libération, které je zodpovědné za organizaci akce konající se na začátku června.
Díky české iniciativě na nákup munice pro Ukrajinu se již podařilo sehnat 5️⃣0️⃣0️⃣ tisíc kusů dělostřelecké munice a není důvod, proč by to do roka nemohl být další milion. V konzervativním americkém think tanku, Hudsonském institutu, to dnes řekl český premiér Petr Fiala, který je na dvoudenní návštěvě USA.
Společnost Dongfeng Motor jedná s Římem o tom, že by vyráběla vozy v Itálii. Čínská automobilka zvažuje v Itálii výstavbu závodu s kapacitou až 1️⃣0️⃣0️⃣ tisíc aut ročně. V rozhovoru s agenturou Bloomberg to dnes řekl Čchien Sie, který má v autovýrobci na starost aktivitu v Evropě. Italská vláda se do země snaží přilákat další automobilku.
Pražská burza druhý den po sobě ztrácela, index PX dnes odepsal 0️⃣,6️⃣8️⃣ procenta na 1546,99 bodu. Odevzdává tak část zisků z předchozích rekordních dnů, kdy index opakovaně zavíral nejsilnější od léta 2008. Burze dnes nepomohlo ani posílení akcií energetické společnosti ČEZ, většina titulů totiž skončila v červených číslech. 
Evropská centrální banka (ECB) brzy 📉 sníží úrokové sazby, pokud se neobjeví žádné velké překvapení. Řekla to v rozhovoru se zpravodajskou televizí CNBC šéfka ECB Christine Lagardeová.
Polský konzervativní prezident 👨 Andrzej Duda se tento týden sejde v New Yorku s někdejším šéfem Bílého domu Donaldem Trumpem, který se v listopadových prezidentských volbách uchází o znovuzvolení. Dnes o tom informovala polská média a Trumpova kampaň, píše agentura Reuters.
Čínská automobilka Chery Automobile bude vyrábět 🚗 vozy ve Španělsku. Společnost dnes podepsala dohodu o společném podniku se španělským výrobcem EV Motors. Závod v Barceloně bude prvním výrobním závodem Chery v Evropě. Dohoda má být formálně stvrzena příští pátek, uvedla EV Motors. Číst více
Mezinárodní měnový fond (MMF) dnes mírně zlepšil odhad letošního růstu světové ekonomiky. Podle jeho jarní prognózy se globální hrubý domácí produkt (HDP) v letošním roce zvýší o 3️⃣,2️⃣ procenta, zatímco v lednu fond letošní růst odhadoval na 3,1 procenta.
Hrubý domácí produkt (HDP) České republiky se v letošním roce 📈 zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to dnes ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond (MMF). 
Reklama
Reklama
Doporučujeme