Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Apple - informace o tématu

Souboj chatbotů využívajících umělou inteligenci (AI)

ChatGPT je v Applu persona non grata. Zaměstnanci mají zákaz jej používat

Americká technologická společnost Apple omezuje zaměstnancům užívání chatovacího robota s umělou inteligencí ChatGPT. Firma totiž pracuje na vlastní podobné technologii. S odkazem na dokumenty a zdroje o tom píše deník The Wall Street Journal (WSJ).

Přečíst článek
Indie těží ze zájmu Applu. Chystá miliardové pobídky pro další výrobce notebooků či tabletů

Indie chce být Big Tech velmoc. Chystá miliardové pobídky pro výrobce notebooků či tabletů

Přečíst článek
„Reglobalizace" začala. Vietnam, Mexiko a Indie posilují ve světovém obchodu na úkor Číny

„Reglobalizace" začala. Vietnam, Mexiko a Indie posilují ve světovém obchodu na úkor Číny

Přečíst článek
Apple vydělal “jen” 24 miliard dolarů. Překonal ale odhady trhu

Trh se spotřební elektronikou klesá. Apple vydělal „jen“ 24 miliard dolarů

V době propadu trhu se spotřební elektronikou zaznamenal technologický gigant Apple v prvním čtvrtletí pokles tržeb i zisku. Přesto ale překonal odhady analytiků.

Přečíst článek
Apple chystá novou funkcionalitu, která umožní dědit dědit emailové schránky nebo profily na sociálních sítích.

Brusel zpřísnil pravidla pro internetové obry. Musí víc dbát na soukromí uživatelů

Velké internetové firmy jako Google, Facebook, Amazon, Apple či Alibaba budou od srpna muset dodržovat přísnější pravidla ochrany práv a potřeb uživatelů. Evropská komise v úterý stanovila seznam 19 „velmi velkých internetových platforem“, na něž se budou vztahovat zvláštní podmínky v rámci loni schváleného aktu o digitálních službách (DSA). Společnosti ze seznamu budou muset více dbát na soukromí uživatelů či důsledněji postupovat proti nelegálnímu obsahu či dezinformacím.

Přečíst článek
Apple card savings

Apple mění pravidla a nabízí spořící účet. Nejvýhodnější na trhu

Americká technologická společnost Apple má již za pár týdnů představit revoluční novinku v podobě náhlavního setu pro virtuální realitu. A údajně má jít o nejdůležitější produktovou novinku od uvedení Apple Watch. Mnohem tišeji pak Apple zavádí mnohem revolučnější novinku, která může ohrozit budoucnost bank – zavádí spořicí účet.

Přečíst článek
Apple CEO Tim Cook

Bloomberg: Apple chystá největší produktový launch za dekádu

Společnost Apple a její šéf Tim Cook na červnové konferenci WDC (Worldwide Developers Conference) chystá jeden ze svých největších produktových startů v historii. Podle agentury Bloomberg firma veřejnosti představí dlouho očekávaný headset pro smíšenou realitu (AR), nové Macbooky, podle dosavadních informací také oznámí otevření dalších Apple Storů v Indii.

Přečíst článek
Apple jedná o výrobě macbooků v Thajsku, ztrojnásobil produkci iPhonů v Indii

Po Indii hledá Apple útočiště i v Thajsku. Chce tam přesunout výrobu macbooků z Číny

Technologický gigant chce přesunout výrobu notebooků MacBook do Thajska, zatímco v Indii už meziročně ztrojnásobil produkci iPhonů. K odklonu od výroby v Číně ji vedou komplikace spojené s covidovými lockdowny a ochlazení vztahů mezi Pekingem a Washingtonem.

Přečíst článek
Apple, ilustrační foto

Trh s PC se propadl o třetinu. Strádají všichni, Apple nejvíce

První kvartál letošního roku přinesl na trh s osobními počítači nebývale silný propad – výrobci dodali meziročně „jen“ 56,9 milionu přístrojů, tedy o 29 procent méně. Nejhůře na tom mezi pěticí největších výrobců byla společnost Apple, jejíž dodávky propadly o 40,5 procenta, poznamenává agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Prodejna iStyle nabízející produkci Applu v Praze v obchodním centru Palladium

Apple v Česku táhne. Prodejce iStyle zvedl tržby o pětinu, hlavně díky firemním klientům

Společnost iStyle v uplynulém roce vykázala obrat 3,2 miliardy korun a meziroční růst o pětinu. Výrazně narostl segment firemních klientů (B2B), který tvoří již čtvrtinu obratu. „V uplynulém roce se nám i přes problémy spojené s vysokou inflací a ekonomickým ochlazením podařilo navázat na náš předchozí růst a pozici na trhu dále posílit,“ uvedl manažer společnosti iStyle Vít Goluch.

Přečíst článek
Šach mat Číně? Apple a Foxconn postaví v Indii továrnu na iPhony

Šach mat Číně? Apple a Foxconn chystají v Indii obří továrnu na iPhony pro 100 tisíc zaměstnanců

Společnosti Foxconn Technology Group, která je partnerem americké firmy Apple, plánuje investovat kolem 700 milionů dolarů (15,5 miliardy korun) do nové továrny v Indii. Firma se snaží posílit místní výrobu a urychlit její přesun z Číny v souvislosti s rostoucím napětím mezi Washingtonem a Pekingem. S odvoláním na informované zdroje to uvedla agentura Bloomberg. Investice by byla pro Foxconn jednou z největších v Indii.

Přečíst článek
Apple upouští od zvýšení výroby iPhonů

Apple investuje další miliardu eur do vývojového centra v Mnichově

Americká společnost Apple investuje v příštích šesti letech do svého evropského centra pro design čipů v Mnichově další jednu miliardu eur (23,4 miliardy korun). Do centra v Mnichově, které je nyní jejím největším vývojovým centrem v Evropě, tak firma od roku 2021 celkem slíbila investovat dvě miliardy eur. 

Přečíst článek
Apple v tajnosti vyvíjí revoluční zařízení. Pomoct by mohlo milionu Čechů

Apple v tajnosti vyvíjí revoluční zařízení. Pomoct by mohlo i milionu Čechů

Americký technologický gigant je blízko přelomovému vynálezu. Pomocí něj by relativně jednoduché zařízení dokázalo měřit hladinu cukru v těle člověka, aniž by došlo k narušení kůže kvůli získání jejího vzorku. Uvedl to Mark Gurman z Bloombergu, který má tradičně velmi dobré zákulisní informace o plánech Applu. Cukrovkou přitom trpí odhadem až desetina světové populace. Těm by vynález výrazně zkvalitnil život. 

Přečíst článek
Reklama

News box

Spolkový sněm zbavil imunity poslance Alternativy pro Německo (AfD) Petra Bystroně, který je českého původu. Bavorský zemský kriminální úřad pak prohledal jeho parlamentní kancelář.  Bystroň, který je dvojkou na kandidátce AfD pro volby do Evropského parlamentu, čelí podezření, že dostával úplatky 💶 od proruské sítě
Čínský internetový obchod s levnou módou Temu čelí v Evropské unii stížnosti ze strany organizací na ochranu spotřebitelů, podle kterých Temu spotřebitele dostatečně nechrání a používá manipulativní praktiky. Evropská spotřebitelská organizace BEUC dnes oznámila, že stížnost předložila Evropské komisi Číst více
Čistý zisk skupiny ČSOB v prvním čtvrtletí 2024 stoupl ↗ meziročně o 14 procent na 4,1 miliardy korun. Objem aktiv pod její správou vzrostl o 18 procent na 384 miliard korun, uvedla ČSOB, která patří mezi největší tuzemské banky,
Stavební spořitelny poskytly do konce dubna úvěry za 13,3 miliardy korun. Proti prvním čtyřem měsícům loňského roku se objem úvěrů zvýšil o pětinu.↗ Nové smlouvy o stavebním spoření uzavřelo 170 tisíc klientů, což odpovídá loňské úrovni. 

Zdravotní stav postřeleného slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale vážný , řekli novinářům ministr obrany Robert Kaliňák a ředitelka banskobystrické nemocnice, kde byl ministerský předseda po pokusu o atentát hospitalizován. 🏥  Fico podstoupil pětihodinovou operaci.

Číst více
Mírová konference o Ukrajině, kterou v červnu chystá Švýcarsko, bude bez účasti Ruska zbytečná, uvedl Kreml. Podle Moskvy taková konference není seriózní snahou najít mírové řešení. 🏳
Čína je připravena posílit své vztahy s Ruskem, řekl na úvod jednání čínský prezident Si Ťin-pching svému ruskému protějšku Vladimiru Putinovi 🤝, který je na dvoudenní státní návštěvě Číny.
Prezident Petr Pavel dnes na Pražském hradě jmenuje členem vlády poslance Marka Ženíška (TOP 09).✍ Pětačtyřicetiletý politik se ujme funkce ministra pro vědu, výzkum a inovace po stranické kolegyni Heleně Langšádlové. Současně dnes Ženíšek skončí ve funkci šéfa sněmovního zahraničního výboru a dalších sněmovních postech. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme