Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Apple - informace o tématu

Microsoft je zpět v exkluzivním klubu dvoubilionových firem. Parťáka mu dělá pouze Apple

Tržní hodnota americké softwarové společnosti Microsoft se dnes díky růstu jejich akcií po téměř šesti měsících vrátila nad hranici dvou bilionů dolarů (44,3 bilionu korun). Microsoft se tak znovu připojil k firmě Apple, jejíž tržní kapitalizace je rovněž vyšší než dva biliony korun, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Akciové trhy - ilustrační foto

Týden tradera: Akcie vesele rostou, rizikům navzdory

Druhý týden v novém roce se nesl ve znamení vzestupné tendence na trzích, kdy na pozadí zlepšení v oblasti inflace V USA si investoři přejí méně razantní postup centrálních bank. Přicházející klíčová makroekonomická data zatím nepotvrzují to, že by americká ekonomika až tolik zpomalovala. Zlepšující se situace na energetickém trhu podporuje také německý index DAX, který v posledních dnech dosáhl úrovně kolem 15 tisíc bodů. Ceny evropského plynu se totiž dostaly na úroveň před začátkem konfliktu na Ukrajině.

Přečíst článek
Tim Cook, šéf Applu

Méně akcií pro šéfa Applu. Na celoroční odměně si pohorší o 40 procent

Šéfovi americké společnosti Apple Timu Cookovi klesne v nynějším finančním roce celoroční odměna o více 40 procent. Podnik mu totiž přidělí méně firemních akcií, jak uvedl už loni v březnu v podkladech pro valnou hromadu a jak vyplynulo ze čtvrteční zprávy pro americké úřady. Děje se tak po kritice akcionářů a na Cookovo vlastní doporučení, uvedla BBC.

Přečíst článek
Apple pracuje na dotykových displejích pro počítače Mac.

Revoluce v Apple, firma chystá dotykové displeje pro Mac

Apple pracuje na dotykových displejích pro počítače Mac, uvádí Bloomberg. Což je krok, který by se vzepřel odkazu spoluzakladatele Steva Jobse, jenž dotykové dispelej kdysi nazval „ergonomicky hroznými“.

Přečíst článek
Sázka Applu na Indii vychází. Vývoz iPhonů raketově stoupl, Indie si mne ruce

Sázka Applu na Indii vychází. Vývoz iPhonů raketově stoupl, Indie si mne ruce

Proticovidová hysterie Pekingu přiměla jednu z největších technologických firem světa Apple poohlédnout se po jiné zemi, v níž by mohla vyrábět kultovní iPhony a další zařízení. A sázka na Indii firmě z kalifornského Cupertina zdá se vychází – výsledkem mobilizované aktivity firmy a jejích dodavatelů je dvojnásobný nárůst produkce a vývozu iPhonů z Indie v posledních měsících, píše agentura Bloomberg.

Přečíst článek
obchodní centrum Battersea, dřívější elektrárna

Slavná elektrárna se proměnila. Stala se domovem luxusních značek a Applu, není už ale pro každého

Slavná „artrocková“ elektrárna od svého odstavení v roce 1983 chátrala dlouhá desetiletí. Po téměř čtyřech dekách se dočkala vzkříšení. Nyní nabízí obchodní centrum, byty a kanceláře, většinu si pronajal americký Apple.

Přečíst článek
Apple

Apple nechce přijít o evropský trh. Chystá obří ústupky Evropské unii

Začalo to jednotným nabíjecím kabelem USB-C, který Apple do svých zařízení začne instalovat nejpozději v roce 2024. A nyní se Apple odhodlal ještě k radikálnějšímu ústupku Evropské unii. Do svých zařízení vpustí alternativní obchody s aplikacemi, tvrdí agentura Bloomberg. 

Přečíst článek
Premiér republiky Petr Fiala v Evropském parlamentu

Maďaři ustoupili, EU se shodla na pomoci Ukrajině a daních pro Google a další

Velvyslanci zemí Evropské unie se v pondělí večer shodli na společné půjčce 18 miliard eur (asi 440 miliard korun) pro Ukrajinu a globální patnáctiprocentní dani pro velké nadnárodní firmy. Na Twitteru to oznámilo české předsednictví Rady EU. Maďarsko, která obě dohody dlouhodobě blokovalo, stáhlo veto při souběžném jednání o svých penězích z unijních fondů.

Přečíst článek
Apple zvýší bezpečnost dat uživatelů, ale ztíží práci FBI a dalších při odhalování zločinů

Apple zvýší bezpečnost dat uživatelů. Ztíží ale práci FBI

Apple pokračuje v budování vyšší ochrany soukromí pro miliony uživatelů iPhone a plánuje výrazně rozšířit své postupy šifrování dat. Je to zároveň krok, který pravděpodobně způsobí napětí mezi firmou a orgány činnými v trestním řízení a vládami po celém světě, neboť úřadům ztíží přístup k datům uživatelů podezřelých z porušení zákonů, uvedl deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Apple, ilustrační foto

Apple přesouvá výrobu z Číny

Již brzy možná přijde konec sloganu „Designed in California. Assembled in China,“ tedy slovního obratu, že produkty s nakousnutým jablkem jsou sice smontovány v Číně, ale navrženy v Kalifornii. Nově by mohly být montovány v Indii či Vietnamu.

Přečíst článek
Elon Musk urovnal spory s Applem

Twitter v App Store zůstane. Bylo to nedorozumění, přiznal Musk po schůzce s šéfem Applu

Nový majitel Twitteru Elon Musk v pondělní sérii tweetů obvinil společnost Apple ze sabotáže jeho sociální sítě. Nejenže na ní Apple již téměř neinzeruje, ale měl také uvažovat o vyřazení aplikace z App Store. To ale Muskovi na společné schůzce vyvrátil přímo šéf Applu Tim Cook. Spory jsou minulostí, uvedl po setkání Musk.

Přečíst článek
Reklama

News box

V USA byli zatčeni dva bratři pro podezření z krádeže 25 milionů dolarů (568 milionů korun) v kryptoměnách, a to za pouhých 12 sekund. Oba podle obžaloby, která je viní z on-line podvodu a praní špinavých peněz, studovali matematiku a informatiku 👨‍🎓👨‍🎓 na jedné z neprestižnějších univerzit, Massachusettském technologickém institutu. 
Zastupitelé Chrášťan schválili vypsání referenda ohledně hazardu. 🎰 Lidé se tak vyjádří, zda má chrášťanské vedení udělat veškeré možné kroky k zákazu hazardu v obci. Referendum bude 14. června. Vedení obce s provozovateli kasin, společnostmi Bonver Win a CEC Praha, podepsalo smlouvu o spolupráci. 
Skupina Colt CZ Group SE (Colt CZ) dokončila akvizici českého výrobce munice Sellier & Bellot. 💣Podnik získala od společnosti CBC Europe S.à r.l. (CBC) za 350 milionů dolarů (téměř osm miliard korun) a prostřednictvím nové emise kmenových akcií. V součtu tak celková cena činí 703 milionů dolarů (16 miliard korun), po odečtení čistého dluhu Sellier & Bellot.  Číst více
Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) společně s hnutím STAN požadují vytvořit komplexní posudek dalšího postupu v souvislosti se společným podnikem Nové Holešovice. Nové Holešovice založil pražský dopravní podnik s firmami Karlín Group a CPI Property Group kvůli rozvoji 🏗 stanice metra Nádraží Holešovice a jejího okolí. 
Americký akciový index Dow Jones poprvé překonal hodnotu 40 000 bodů a zaznamenal nejrychlejší ⬆ vzestup o 10 000 bodů. Růst akcií podporují příznivé čtvrtletní výsledky hospodaření firem a růst sázek, že centrální banka USA (Fed) sníží úrokové sazby, uvedla agentura Reuters. Číst více
Českomoravská konfederace odborových svazů zrušila ❌demonstraci, kterou svolala na úterý 21. května na Malostranské náměstí proti záměrům vlády v zákoníku práce a důchodech. Odborová centrála sdělila, že tím chtějí přispět ke zklidnění situace po pokusu o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica a s ohledem na rozjitřenou situaci i v České republice. 
Novým prezidentem kolínské automobilky 🚘 Toyota Motor Manufacturing Czech Republic se od června stane Robert Kiml, dosavadní viceprezident pro výrobu. Dosud funkci zastával Koreatsu Aoki, který zůstane na pozici výkonného poradce top managementu. Kiml bude prvním Čechem ve funkci prezidenta kolínské automobilky.  Číst více
Odborový svaz KOVO se nezúčastní protestu, který svolala na 21. května do Prahy Českomoravská konfederace odborových svazů. 👨‍🏭 Nechce zvyšovat napětí ve společnosti po středečním útoku na slovenského premiéra Roberta Fica, řekl předseda OS KOVO Roman Ďurčo. 
Český prodejce nábytku a bytových doplňků Bonami vstoupil na italský trh. 🛏 Produkty zatím nabízí přes vlastní e-shop, případné otevření kamenných prodejen bude záviset na poptávce. Bonami působí také v dalších deseti evropských zemích, a to na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Bulharsku, Chorvatsku, Slovinsku, Litvě, Lotyšsku a Estonsku.
Britská ministryně pro mezinárodní obchod Kemi Badenochová se dnes hodlá sejít se zástupci společnosti International Distributions Services (IDS), která je vlastníkem britské pošty Royal Mail. 📯 Zajímá ji nabídka na převzetí, kterou firmě předložil miliardář Daniel Křetínský. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme