Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Apple - informace o tématu

Amazon, ilustrační foto

Eurokomisaři představili nová pravidla pro šest technologických gigantů

Evropská komise zveřejnila seznam šesti velkých internetových společností, které musejí splňovat pravidla digitální normy DMA.

Přečíst článek

Aukce překonala očekávání. Jeden z prvních počítačů Apple se v USA vydražil za pět milionů

Přečíst článek

Daňoví experti: Dorovnávací daň přinese velkým firmám administrativu, státu jednotky miliard navíc

Přečíst článek
Nový iPhone 15 bude v prodeji 22. září

46 dní. Tolik zbývá do uvedení iPhonu, který má zachránit Apple

Zahájení prodeje iPhone 15 je plánováno na 22. září, uvádí agentura Bloomberg. Debut bude následovat týden po jeho uvedení na trh v polovině září.

Přečíst článek
Warren Buffett

Buffettova Berkshire Hathaway vykázala ve čtvrtletí rekordní provozní zisk

Investiční firmě Berkshire Hathaway miliardáře Warrena Buffetta vzrostl ve druhém čtvrtletí provozní zisk o téměř sedm procent na rekordních 10,04 miliardy dolarů (221,3 miliardy korun). Zisk podpořilo hlavně podnikání v oblasti pojišťovnictví.

Přečíst článek
Apple, ilustrační foto

Apple přišel o 3,5 bilionu korun. Za necelých sedm hodin

Aktuální výsledková sezona zatím nepřináší technologickým firmám mnoho radosti. Kromě Meta Platforms, které se podařilo zlomit negativní sentiment loňského roku, většina velkých firem zklamala očekávání investorů. A ti trestají. Apple kvůli masivnímu výprodeji akcií přišel během pátečního obchodování na burze o 160 miliard dolarů hodnoty, v přepočtu tři a půl bilionu korun.

Přečíst článek
Apple ve čtvrtletí zvýšil zisk. A mohutně zvedl výdaje na vývoj umělé inteligence

Apple ve čtvrtletí zvýšil zisk. A mohutně zvedl výdaje na vývoj umělé inteligence

Americká technologická společnost Apple ve třetím finančním čtvrtletí zvýšila čistý zisk meziročně o zhruba dvě procenta na 19,9 miliardy dolarů (asi 440 miliard korun). Oznámila to firma. Její celkové tržby sice klesly o více než jedno procento na 81,8 miliardy dolarů, mírně však překonaly očekávání analytiků.

Přečíst článek

Sotheby's prodává pár třicetiletých tenisek s logem Applu. Cena jde přes milion

Aukční síň Sotheby's prodává pár vzácných tenisek Apple za 50 tisíc dolarů, v přepočtu asi 1,1 milionu korun.

Přečíst článek
Apple začal v Česku prodávat nové telefony

Krize nekrize. Apple plánuje vyrobit 85 milionů nových iPhonů 15

Apple hodlá držet úroveň výroby bez větších změn i navzdory nynějším otřesům v globální ekonomice a předpokládanému poklesu globálního trhu s chytrými telefony.

Přečíst článek
Apple se pouští do umělé inteligence, kterou chce konkurovat chatbotům ChatGPT či Bard

Apple se pouští do umělé inteligence, kterou chce konkurovat chatbotům ChatGPT či Bard

Americká technologická společnost Apple pracuje na službě umělé inteligence (AI), kterou chce konkurovat produktům ChatGPT firmy OpenAI či Bard od Googlu. S odvoláním na obeznámené zdroje o tom informovala agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Manhattan

Americké inovace jsou pouze na export aneb kovářova kobyla chodí bosa

Různé žebříčky a studie pravidelně opěvují inovativnost Spojených států a tamních firem. V běžném životě si ale člověk na druhém břehu Atlantiku často přijde jak v rozvojové zemi, píše odborník na Spojené státy Newstreamu Zdeněk Pečený.

Přečíst článek

Amazon a Apple zaplatí ve Španělsku miliardové pokuty. Jejich vzájemná dohoda prodražila Španělům iPhony

Španělský antimonopolní úřad v úterý vyměřil americkým společnostem Amazon a Apple pokuty v celkovém objemu 194,1 milionu eur (zhruba 4,6 miliardy korun), a to kvůli omezování hospodářské soutěže v internetovém prodeji zařízení Applu ve Španělsku. Informovala o tom agentura Reuters.

Přečíst článek
Apple, ilustrační foto

Apple dominuje žebříčku inovací. Následuje Tesla a Amazon

Mezi dvaceti nejinovativnějšími firmami světa je 15 ze Spojených států a jen dvě z Evropy. Na vzestupu jsou čínské společnosti.

Přečíst článek
Reklama

News box

Británie chce do dubna příštího roku odstranit z citlivých míst sledovací technologie vyrobené v Číně. 👀 Britská vláda usiluje o posílení bezpečnosti kvůli rostoucím obavám z čínských špionážních aktivit. Britští zákonodárci dále chtějí ❌ zakázat bezpečnostní kamery od čínských polostátních firem Hikvision a Dahua.
V příštích sedmi až osmi letech zanikne ✖ v Česku 300 000 pracovních pozic a milion pozic kvůli digitalizaci výrazně změní svou náplň práce. Je proto třeba masivně investovat do rekvalifikací a vzdělávání, a to zejména digitálního, řekl ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL). Do roku a půl chce ministerstvo proškolit až 130 000 lidí. 

Praha 2 se připojí jako spolužadatel k zahájení změny územního plánu, která by umožnila výstavbu nad kolejištěm hlavního nádraží. 🏗 Městská část bude žádat po investorovi mezinárodní urbanistickou a architektonickou soutěž, vytvořit prostupnost území či vystavět byty a školská zařízení. Připojení k žádosti schválili zastupitelé Prahy 2. 

Francouzská kosmetická společnost 🌼L'Occitane International se stáhne z hongkongské akciové burzy. Firmu převezme do svého vlastnictví většinový akcionář a předseda správní rady firmy Reinold Geiger. Nabídka oceňuje celou společnost na 6 miliard eur (151 miliard Kč). 

Novým primátorem Mladé Boleslavi je Jiří Bouška (ANO), dosavadní první náměstek primátora. Vystřídal Raduana Nwelatiho (ODS), který vedl město od roku 2006. 🔄 Výměna byla součástí koaličních dohod po komunálních volbách v roce 2022. Bouška byl tehdy vítězného uskupení ANO+Volba pro Mladou Boleslav. 

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg přijel na neohlášenou návštěvu Kyjeva, při níž mu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj poděkoval za podporu, jakou aliance poskytuje Ukrajině. Zelenskyj na tiskové konferenci se šéfem NATO zdůraznil, že situace na bojišti závisí na rychlosti dodávek munice 💣. 
Největší evropské internetové tržiště s použitým oblečením 🧥👚 Vinted se v loňském roce poprvé dostalo do zisku. Firmě pomohl rychlý růst tržeb v souvislosti s vyšším zájmem o nákup a prodej módy z druhé ruky.  Číst více
Na český trh vstoupil hotelový řetězec The Cloude One Hotels, který je součástí německé skupiny Motel One Group. Svůj čtyřhvězdičkový hotel 🏨 s 382 pokoji otevřel v polovině dubna v pražské Hybernské ulici. The Cloude One Hotels Prague je čtvrtým hotelem řetězce. Pobočky má ještě v New Yorku, Hamburku a Norimberku.
Miliardáři Elonu Muskovi se na návštěvě Číny podařilo odstranit překážky v zavádění technologie samořízení. 🚘 Akcie automobilky Tesla v reakci prudce zpevnily. Tesla v neděli uvedla, že čínské úřady zrušily omezení pro její automobily, neboť prošly požadavky na zabezpečení dat v zemi. 
Německý prezident Frank-Walter Steinmeier dorazil na Pražský hrad, kde ho přivítal jeho český protějšek Petr Pavel 🤝. Po oficiálním ceremoniálu budou prezidenti jednat soukromě a poté i s delegacemi.
Reklama
Reklama
Doporučujeme