Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zakladatel Amazing Places: Polsko nám ukazuje záda nejenom v průmyslu, ale i v kvalitě ubytování

Natáčení podcastu s Petrem Kotíkem.
Newstream.cz
Petra Jansová

Amazing places neboli úžasná místa už 10 let objevují čeští cestovatelé prostřednictvím stejnojmenné společnosti. Během své existence se podařilo vytipovat téměř 450 míst, a to nejenom v Česku. Kam Češi nejraději jezdí? A kterým tuzemským regionům chybí kvalitní ubytovací zařízení?

Reklama

Za 10 let existence se rozrostl nejenom počet „úžasných“ míst, ale i počet lidí, kteří je pro české cestovatele vyhledávají. „Rád bych to samozřejmě dělal většinu času, ale to prostě nejde zvládnout,“ říká zakladatel Amazing Places Petr Kotík.

Místa teď objíždí tým 15 lidí. „Prioritou je pro nás každé místo navštívit osobně,“ přibližuje Kotík. O tom, zda se chata, chalupa nebo i hotel dostane do výběru, rozhodují hlavně osobní pocity.

Minimalistický domek v Posázaví.

Glamping je trend. Místa, která ho nabízí, přibývají každý měsíc

Okouzlující kempování neboli glamping. Slovo, které se do oficiálního slovníku angličtiny dostalo v roce 2015, je v posledních letech čím dál skloňovanější. A trendu, jehož vznik bývá spojován již s dobou středověku, podlehli i Češi.

Přečíst článek

„Těžko říct, co je klíčem. Samozřejmě máme nějaká vnitřní kritéria, která ale spíš rozhodnou proč se dané místo do našeho výběru nedostane,“ dodává Kotík.

A kromě kvality služeb, určité míry estetiky, designu je důležitý i výhled. „Měli jsme například nabídku na opravdu krásný apartmán v Plzni, ale bohužel jsme ho nemohli zařadit. Měl totiž výhled na věznici Na Borech,“ dodává Kotík.

Gorjan Lazarov - generální ředitel OREA Hotels and Resorts

Šéf největší české hotelové sítě sní o expanzi do zahraničí a plánuje i franšízy

Český hotelový trh je roztříštěný a do budoucna se určitě nevyhne konsolidaci. Potenciál ale rozhodně má, zatím se však vzpamatovává z propadů za období covidu a hledá cesty, jak zlepšit cenovou politiku a přilákat do Česka i více turistů z dalekých destinací. Do budoucna se rýsuje také spolupráce hotelů s developery, přinejmenším se sítí Orea Hotels and Resorts, jak zaznělo v rozhovoru pro newstream.cz se šéfem této největší hotelové sítě v Česku Gorjanem Lazarovem. 

Přečíst článek

Kromě tuzemska vyhledává tým Amazing Places i tipy na ubytování za hranicemi, kromě Rakouska, Slovenska už i v Polsku. Země, která byla podle Kotíka dlouho přehlížená, je velmi zajímavým trhem.

„Polsko nám bohužel ukazuje záda nejenom v průmyslu, ale už v i kvalitě cestovního ruchu,“ uzavírá Kotík v dalším díle podcastu Realitní Club, na který se můžete těšit v pondělí dopoledne.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Hotel W Budapest

Skokanem na trhu hotelového byznysu je letos Budapešť, Praha se drží na druhém místě

Přečíst článek
Hotel W Budapest

Hotelový byznys po restartu nabral na obrátkách. Šňůra nově otevřených hotelů je skutečně dlouhá

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme