Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vnitroblock má nového majitele, areál v pražských Holešovicích koupil vlastník prodejce Alza.cz

Vlastník prodejce Alza.cz koupil v Praze areál Vnitroblock
Vnitroblock
 ČTK

Vlastník internetového prodejce Alza.cz přes spřízněnou firmu koupil areál Vnitroblock v pražských Holešovicích. Prostor s kavárnou, obchody a architektonickým ateliérem získal od bývalého šéfa České exportní banky Tomáše Uvíry. Hodnota transakce činila nižší stovky milionů korun.

Reklama

Vnitroblock mezi ulicemi Dělnická a Tusarova se nachází poblíž největší výdejny Alzy v Holešovické tržnici. Podle informací z katastru nemovitostí je vlastníkem památkové chráněného areálu od konce loňska společnost Jankovcova 53, která má stejného vlastníka jako internetový prodejce, píše deník E15.

„Pro nás je zajímavá ta bytová část, součástí vnitrobloku jsou činžovní domy. Naším cílem je byty zrekonstruovat a případně přistavět ještě jedno patro,“ řekl jednatel společnosti Jankovcova 53 Jan Moudřík, který je zároveň předsedou dozorčí rady Alzy. Nový majitel chce podle něj zachovat podobu Vnitroblocku a „zachránit“ ho před developery. Změnu vítají také provozovatelé prostor v areálu, kterým končily nájemní smlouvy a od nového vlastníka dostali nové na delší dobu.

Vnitroblock začal vznikat v roce 2016 díky proměně opuštěných prvorepublikových výrobních hal, které v bloku holešovických domů do té doby chátraly. Uvíra zde původně zamýšlel postavit byty. Některé zde opravdu vznikly, za posledních pět let se ovšem z průchodu mezi domy stal multifunkční prostor s obchody a gastronomickými podniky. Místo slouží také jako galerie pro umělce a designéry.

Josef Kupec z KPMG: Optimismus není na místě. Hrozí další růst cen bytů

Neslavme předčasně aktuální oživení výstavby a poptávky po bytech, úrovně někdejšího boomu jsou stále na hony vzdálené. A už vůbec nevyhlížejme výrazný pád cen bytů, na dveře naopak klepe jejich další růst vybičovaný ještě omezenější nabídkou.  

Přečíst článek

Hotel W Budapest

Skokanem na trhu hotelového byznysu je letos Budapešť, Praha se drží na druhém místě

Praha je ve středoevropském regionu pro hotelové operátory druhá nejatraktivnější. První místo ji jen o fous vyfoukla metropole na Dunaji, Budapešť. Zájem o hlavní město Maďarska se totiž letos zvýšil o deset procent a vyšvihl Budapešť na první příčku žebříčku. A i do budoucnosti to vypadá podle hotelových operátorů v celém regionu nyní slibně a chuť na expanzi ve 12 zemích středoevropského regionu mezi nimi roste. Vyplývá to z průzkumu Hotel Operator Beat mezi pětadvacítkou velkých hotelových operátorů, kteří letos znovu po dvou letech odpovídali na dotazy společnosti Cushman & Wakefield. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Freedomek v Tachově.

Budoucnost českého stavebnictví? Dřevostavby by mohly tvořit až čtvrtinu nových projektů

Přečíst článek
Central Group vystaví na Žižkově 370 nových bytů

Nákladové nádraží na Žižkově se rychle mění. Central Group zde postaví stovky nových bytů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme