Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vítek pokračuje ve snižování dluhů. Prodal lyžařský resort ve Švýcarsku

Vítkova CPI Property prodala lyžařský resort Crans Montana ve Švýcarsku
iStock
 ČTK

Společnost CPI Property Group (CPIPG) miliardáře Radovana Vítka prodala lyžařský resort Crans Montana ve Švýcarsku. Hodnota transakce je přes 100 milionů švýcarských franků (2,5 miliardy korun). Společnost peníze použije na snížení dluhu. Novým majitelem skiareálu je americká firma Vail Resorts.

Reklama

Kromě 84 procent akcií společnosti Remontées Mécaniques Crans Montana Aminona (CMA) SA, která vlastní a provozuje lyžařské vleky v Crans Montaně, je součástí obchodu také několik aktiv a nemovitostí souvisejících s aktivitami na horách, uvádí CPIPG. Skupina očekává, že brzy oznámí prodej dalšího majetku.

Firma v poslední době mohutně rozprodává majetek, aby snížila dluh po nákladné akvizici rakouských realitních firem Immofinanz a S Immo. Na konci dubna podepsala smlouvu o prodeji šesti nemovitostí v České republice.

CPI Property Group vlastní nemovitosti v Německu, České republice, Polsku a jinde ve střední a východní Evropě. Sídlo má v Lucembursku a s jejími akciemi se obchoduje na burze ve Frankfurtu nad Mohanem.

Vítek je podle letošního žebříčku časopisu Forbes pátým nejbohatším člověkem v Česku s majetkem za 6,7 miliardy dolarů (zhruba 157 miliard korun). V CPI Property Group má zhruba 90procentní podíl.

CPI Group Radovana Vítka

Vítkova CPI Property loni zvýšila hrubý provozní zisk o 28 procent

Realitní společnost CPI Property Group loni zvýšila konsolidovaný hrubý provozní zisk (EBITDA) o 28,1 procenta na 778 milionů eur (19,7 miliardy korun). Celkové příjmy pak vzrostly o 32,1 procenta na 1,69 miliardy eur. Hospodaření firmy, jejímž většinovým vlastníkem je český miliardář Radovan Vítek, ale celkově skončilo ve ztrátě.

Přečíst článek

Radovan Vítek

Vítek rozšiřuje portfolio. Spojí se se slovenskou hotelovou skupinou Best Hotel

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil vznik společného podniku nazvaného CPI Kvinta, do něhož vstupují CPI Property Group Radovana Vítka a slovenské hotelové skupiny Best Hotel Properties.

Přečíst článek

Renáta Kellnerová

Renáta Kellnerová poprvé mluvila s médii. Obrací PPF na Západ, všímá si Bloomberg

Když nejbohatší Čech a většinový vlastník obchodního impéria PPF Petr Kellner před téměř třemi lety tragicky zahynul na Aljašce, málokdo věděl, jak vypadá jeho manželka. To se ale změnilo a Renáta Kellnerová je teď prakticky synonymem PPF. V rozhovoru s agenturou Bloomberg popsala, jaké má o fungování podniku představy, ale i to, jak zaměření skupiny otáčí víc na Západ.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme