Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vítek rozšiřuje portfolio. Spojí se se slovenskou hotelovou skupinou Best Hotel

Radovan Vítek
Profimedia
 ČTK

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil vznik společného podniku nazvaného CPI Kvinta, do něhož vstupují CPI Property Group Radovana Vítka a slovenské hotelové skupiny Best Hotel Properties.

Reklama

„Ke spojení soutěžitelů dochází zejména v oblastech poskytování ubytovacích služeb formou hotelového ubytování a poskytování služeb provozování hotelů, doplňkově pak v oblasti pronájmu maloobchodních a kancelářských prostor. Úřad zjistil, že spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, a proto vydal rozhodnutí o povolení spojení. Rozhodnutí je pravomocné,“ uvedl ÚOHS.

Do nově vznikající společnosti CPI Kvinta vstupuje mateřská společnost celé skupiny Czech Property Investments a vloží do ní osm hotelů v Česku a firmu CPI Hotels, která hotely skupiny CPIPG řídí. O které hotely půjde, CPI neupřesnila.

Druhou stranou transakce je skupina Best Hotel Properties (BHP), za kterou stojí finanční skupina J&T. Ve společné firmě získá BHP poloviční podíl začátkem letošního roku.

CPIPG má sídlo v Lucembursku a s jejími akciemi se obchoduje na burze ve Frankfurtu nad Mohanem. Firma vlastní nemovitosti například v České republice, Německu, Rakousku, Itálii, Polsku či na Slovensku. Od ledna do září loňského roku firma zvýšila konsolidovaný hrubý provozní zisk (EBITDA) meziročně o 38 procent na 604 milionů eur (14,7 miliardy korun). Celkové příjmy společnosti vzrostly o 46,3 procenta na 1,3 miliardy eur (32,1 miliardy korun). Většinovým vlastníkem firmy je Radovan Vítek, který je podle loňského žebříčku časopisu Forbes šestým nejbohatším člověkem v Česku.

CPI Property Group

CPI Property Group zmenšuje své zahraniční portfolio nemovitostí o tři další budovy

CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka se rozhodla prodat několik dalších nemovitostí ze svého portfolia v Polsku, Velké Británii a Chorvatsku. Dokončení tří nejnovějších transakcí oznámila tento týden. Detaily ani výše jednotlivých transakcí zveřejněny nebyly. Podle oznámení společnosti se výtěžek ze všech tří prodejů blíží 80 milionům eur, tedy přibližně dvěma miliardám korun.

Přečíst článek

Renáta Kellnerová

Renáta Kellnerová poprvé mluvila s médii. Obrací PPF na Západ, všímá si Bloomberg

Když nejbohatší Čech a většinový vlastník obchodního impéria PPF Petr Kellner před téměř třemi lety tragicky zahynul na Aljašce, málokdo věděl, jak vypadá jeho manželka. To se ale změnilo a Renáta Kellnerová je teď prakticky synonymem PPF. V rozhovoru s agenturou Bloomberg popsala, jaké má o fungování podniku představy, ale i to, jak zaměření skupiny otáčí víc na Západ.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Realitní společnost CPI Property Group

Vítek vrací úder. Firma CPI Property se ohradila proti obvinění od americké investiční společnosti

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme