Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Ukrajina válku nemůže vyhrát, tvrdí americký miliardář Musk

Bílý dům obvinil Muska z šíření antisemitismu a lží kvůli příspěvku na X
ČTK
Petra Jansová
pej

Miliardář Elon Musk se opět pustil do Ukrajiny. Nevěří, že by mohla válku vyhrát a lobbuje proti další finanční pomoci.

Reklama

Neexistuje možnost, kdy by Vladimir Putin mohl pohrát válku na Ukrajině, uvedl během diskuse na platformě X Spaces Elon Musk. V diskusi, které si všiml i server agentury Bloomberg, se na stranu miliardáře společnosti Tesla přidali další odpůrci návrhu zákona o plánované podpoře zákona Ukrajiny.

Kromě Muska proti novele zákona v diskusi otevřeně vystoupili i další američtí podnikatelé a politici, například podnikatel a republikánský senátor za Wisconsin Ron Johnson, J. D. Vance z Ohia, Vivek Ramaswamy, neúspěšný uchazeč o republikánskou kandidatura na prezidenta, nebo investor a spoluzakladatel společnosti Craft Ventures David O. Sacks.

Musk kritizovaný kvůli antisemitismu navštívil muzeum v Osvětimi

Elon Musk kritizovaný kvůli antisemitismu navštívil Osvětim

Americký podnikatel Elon Musk soukromě navštívil muzeum v bývalém nacistickém vyhlazovacím táboře v Osvětimi -Březince. Stalo se tak poté, co miliardář čelil kritice za to, že se přihlásil k antisemitské konspirační teorii a povolil šíření nenávistných zpráv na své platformě sociálních médií X. Soukromá návštěva byla podle agentury AP zřejmě reakcí na výzvy některých židovských představitelů, aby se Musk osobně seznámil se symbolem hrůz holokaustu.

Přečíst článek

Americké peníze Ukrajině nepomáhají

Musk vyjářil podporu senátorovi Johnsonovi, který se nechal slyšet, že Putin na Ukrajině neprohraje. „Ti, kdo věří ve vítězství Ukrajiny, žijí ve světě fantazie,“ napsal Johnson. „Musíme to zastavit,“ přidal se do diskuse senátor Ron Johnson. Ostře se tak vyhranil proti další finanční pomoci Ukrajině, stejně jako Izraeli, Tchajwanu nebo humanitární pomoci Gaze.

Musk rovněž vyzval ve svém příspěvku Američany, aby se ohledně návrhu zákona o Ukrajině obrátili na svoje volené zástupce. „Naše výdaje Ukrajině nepomáhají. Prodlužování války Ukrajině nepomáhá,“ dodal.

Start rakety Vulcan

Má SpaceX konečně konkurenci? Úspěšný start rakety Vulcan je dobrou zprávou pro americkou vládu

Start rakety Vulcan společného podniku amerických firem Boeing a Lockheed Martin tento týden ukázal vzestup nového rivala pro společnost SpaceX podnikatele Elona Muska. O tento milník dlouho usilovala americká vláda, která se snaží dosáhnout škály dodavatelů pro vysílání družic a dalšího nákladu do vesmíru, napsala agentura Reuters.

Přečíst článek

Není to poprvé, co majitel společnosti Tesla veřejně vyjádřil pochybnosti o tom, že by Ukrajina mohla vyhrát. V minulosti se rovněž vysmíval žádostem ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského o finanční pomoc. Za tento svůj postoj se stal posléze stal terčem kritiky, ať už od samotných Ukrajinců, tak od amerických Demokratů.

„Pro podkopání Ruska jsem udělal víc než kdokoliv jiný,“ obhajuje se nadále Musk. Obvinění ukrajinské rozvědky, že Rusko používá jeho satelitní internetový systém Starlink, označuje miliardář za absurdní. „Podle našeho nejlepšího vědomí nebyly do Ruska prodány - ať už přímo nebo nepřímo - žádné starlinky," napsal na sociální síti X v minulosti.

Vláda USA udělí výrobcům čipů miliardové dotace na výstavbu nových závodů

Spojené státy chtějí nastartovat výrobu čipů, utratit hodlají miliardy dolarů

Administrativa prezidenta Joea Bidena by měla v nadcházejících týdnech udělit miliardové dotace výrobcům čipů, například Intelu nebo firmě TSMC, na výstavbu nových závodů ve Spojených státech, uvedl list The Wall Street Journal (WSJ).

Přečíst článek

Generální ředitelka Mezinárodního měnového fondu Kristalina Georgievová

Válečná ekonomika Ruska dlouho nevydrží. Jeho obyvatelé mají těžké časy, říká šéfka MMF

I přes optimismus, který v poslední době zavládal při zprávách o růstu ekonomiky Ruska, čekají rozlohou největší zemi světa těžké časy. Pro server CNBC to uvedla generální ředitelka Mezinárodního měnového fondu (MMF) Kristalina Georgievová.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme