Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Miliardář Bříza ve Victory Clubu: O budování globální značky i o Petru Kellnerovi

Stanislav Šulc

Vlastislav Bříza patří k nejbohatších Čechům. Podařilo se mu převzít klasickou značku Koh-i-noor a proměnit ji v globální firmu, kterou zná doslova celý svět. Jaká rozhodnutí pro něj byla nejtěžší? A jak se mu spolupracovalo s Petrem Kellnerem? Na to a další otázky odpovídá v aktuální epizodě pořadu Victory Club na byznysovém portálu newstream.cz.

Reklama

Podařilo se mu převést legendární značku Koh-i-noor do 21. století a vybudovat nadnárodní podnik s miliardovou hodnotou. Vlastislav Bříza přitom často musel hodně riskovat, ať už ve chvíli, kdy od Petra Kellnera firmu odkupoval, nebo v posledních letech, kdy celé odvětví trápila pandemie. Ať už na straně odbytu, tak posléze na straně nákladů, tedy u materiálu.

„Já jsem původem strojař a jako strojař vím, že aby věc byla staticky určitá, musí mít tři nohy. A přesně tak jsem firmu budoval. První nohou je Koh-i-noor Hardtmuth, kterou znáte díky tužkám, druhou částí je Gama věnující se zdravotnictví, a poté jsme vstoupili do sektoru automotive,“ popisuje základ svého úspěchu Vlastislav Bříza v aktuální epizodě pořadu Victory Club na byznysovém portálu newstream.cz a dodává, že nejnovějším segmentem jsou nyní reality a hotely, kterým se v posledních letech věnuje.

Jaký je Vlastislav Bříza šéf? Jak řeší otázku nástupnictví v rodinné firmě? A jak odpočívá? To se dozvíte v nejnovější epizodě Victory Clubu, která uzavírá první sérii pořadu.

Sledujte kompletní první sérii Victory Clubu

Jaromír Jágr v pořadu Victory Club
video

Jaromír Jágr: Když děláte svou vášeň naplno, vyděláte si peníze

V první epizodě pořadu Victory Club Jaromír Jágr popisuje svou cestu na vrchol sportovního světa. Jakou roli v tom hrál talent? Kdo byl jeho životním vzorem a co si od něj vzal? Jakou roli hrají v jeho životě peníze? A co je vlastně úspěch pro Jaromíra Jágra, který i před padesátkou patří k největším hvězdám extraligy? Sledujte první díl pořadu Victory Club na newstream.cz.

Přečíst článek

Danuše Nerudová
video

Danuše Nerudová: Česko mrhá talenty. Už na základních školách

Druhým hostem pořadu Victory Club na newstream.cz je rektorka Mendelovy univerzity, předsedkyně důchodové komise a žena, o níž se čím dál více spekuluje, že by mohla kandidovat na prezidentku.

Přečíst článek

Rony Plesl
video

Umění je jako každý byznys. Musíte investovat, jinak se neprosadíte, říká Rony Plesl

V dalším z dílů pořadu Victory Club na newstream.cz se představí Rony Plesl. Jedna z nejvýraznějších osobností českého designu se v posledních letech stále více soustředí na volnou tvorbu a chce s ní uspět v globální konkurenci.

Přečíst článek

Karel Schwarzenberg

Sebelepší vzdělání nestačí, kandidát na prezidenta musí být charismatický bojovník, říká Karel Schwarzenberg

Karel Schwarzenberg se stal finalistou historicky první přímé prezidentské volby v Česku. Ač byl zkušený politik a šéf diplomacie zvyklý na tvrdá jednání, přímý boj o nejvyšší post v zemi je docela jiná disciplína.

Přečíst článek

Pavel Řehák
video

Pády jsou součástí cesty k úspěchu, hoďte je za hlavu a jděte dál, říká zakladatel pojišťovny Direct Řehák

Pojišťovnu Direct povede po Pavlu Řehákovi Michal Řezníček, který měl dosud v pojišťovně na starosti veškeré obchodní aktivity. Řehák se nově soustředí na strategickou podporu pojišťovny a dalších firem ve skupině, uvedla firma. Základy nynější skupiny položil Řehák v roce 2015 koupí pojišťovny Triglav a vznikem Direct pojišťovny. Již po třicítce mohl Řehák odejít do důchodu a díky působení v České pojišťovně by až do konce života neměl nouzi o peníze. To by však pro nebyl žádný život, prozradil Řehák v dřívější epizodě pořadu Victory Club.

Přečíst článek

Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance
video

V krizi je nutná churchillovská síla, říká bankéř Radomír Lapčík

My jsme od počátku skupinu stavěli konzervativně, díky tomu se nám krize podařilo zvládat velmi dobře, vypráví v pořadu Victory Club bankéř a finančník Radomír Lapčík. „Když ale krize nastane, šéf se musí postavit před tým a říct, že týmu věří a že krizi zvládneme,“ dodává Lapčík.

Přečíst článek

Diana Rádl Rogerová
video

Šéfka českého Deloitte Diana Rogerová: Skleněný strop jsem nepocítila. Ale vím, že existuje

Diana Rádl Rogerová je jednou z nejvýše postavených žen v českém byznysu. Z pozice šéfky poradenské společnosti Deloitte řídí přes tisíc lidí. Zároveň ovlivňuje světovou strategii byznysového gigantu. Co ji dovedlo na vrchol, jak inspiruje lidi k úspěchu a jaké jsou Češky podnikatelky? Nejen to prozradila v další epizodě pořadu Victory Club na newstream.cz.

Přečíst článek

Andrea Ferancová Bartoňová
video

Andrea Ferancová: Sázím na investice do vzdělávání. Díky nim společnost roste

Po pauze se vrací série rozhovorů s předními představiteli tuzemského byznysu, společnosti i kultury Victory Club. V aktuální epizodě představíme investorku Andreu Ferancovou Bartoňovou, spoluzakladatelku fondu Espira Investments, který se zaměřuje za investice s pozitivním dopadem na společnost.

Přečíst článek

Ivo Kahánek
video

Victory Club s pianistou Ivem Kahánkem: Sólovým hráčem se stane jeden člověk za generaci

Je nejuznávanějším českým pianistou současnosti. S velkým úspěchem hraje před publikem doma i ve světě, dnes své umění představí v rámci Pražského jara. Ivo Kahánek je dalším hostem pořadu o úspěchu a cestě na profesní vrchol Victory Club, který představuje byznysový portál newstream.cz.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme