Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

SAB Finance za pololetí vydělala přes 100 milionů

Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance
SAB Finance
 nst
nst

Společnost SAB Finance, která je jedním z největších zprostředkovatelů devizových obchodů v ČR, v pololetí vykázala zisk před zdaněním 100,1 milionu korun. Spolu s pololetními výsledky také oznámila, že akcionářům za druhé pololetí roku 2022 vyplatí na dividendách 140 milionů korun a zároveň avizovala úpis nových akcií, kterými zvýší vlastní kapitál o půl miliardy korun na dvě miliardy.

Reklama

Za první pololetí překonala SAB Finance plánovaný hospodářský výsledek o osm milionů korun. Vlastní kapitál SAB Finance ke konci loňského roku byl 1,56 miliardy korun, firma ho plánuje zvýšit o půl miliardy korun úpisem nových akcií. Tyto akcie společnost využije pro nákup akcií Trinity Bank. 

Nákupem akcií Trinity Bank zvýšíme celkovou výnosnost pro akcionáře SAB Finance,“ uvedl předseda představenstva firmy Ondřej Korecký. A dodal: „Potenciální zhodnocení investice do akcií banky tak může pro akcionáře SAB Finance dosáhnout výše až 117 milionů korun za rok 2023 při očekávaném zisku Trinity Bank ve výši 750 milionů korun.“ 

Trinity Bank (ilustrační foto)

Trinity Bank hlásí v pololetí nárůst zisku, bilanční sumy, úvěrů i klientů

Tuzemská Trinity Bank vykázala v prvním pololetí zisk před zdaněním 427 milionů korun. Jde o meziroční nárůst o 37 procent, uvedla banka ve své zprávě. Počet jejích klientů přesáhl 121 tisíc.

Přečíst článek

Solidní výnos

Prognóza celkového zisku SAB Finance před zdaněním včetně dividendových účastí pro rok 2023 činí 309 milionů korun a představuje plánované zhodnocení akcií ve výši 8,40 procenta. Loni SAB Finance měla zisk před zdaněním 268 milionů korun, meziročně se zvýšil o 34 procent.

„V případě naplnění očekávaného plánu bude zisk společnosti z poskytování služeb platební instituce SAB Finance druhý nejvyšší v její historii po rekordním roce 2022. Tedy po roku, který byl zcela mimořádný s ohledem na zahájení agrese Ruska na území Ukrajiny a s tím spojenou ekonomickou nestabilitou na trzích,“ komentuje očekávaný finanční výsledek společnosti SAB Finance její zakladatel Radomír Lapčík, který je zároveň investorem zpravodajského portálu newstream.cz.

SAB Finance působí na trhu 19 let a má zhruba 20 tisc firemních klientů. Devizovou licenci od České národní banky získala SAB Finance v roce 2004. Firma působí i v Londýně a v New Yorku na Wall Street. Akcie firmy se od ledna 2021 obchodují na pražské burze. Investorům nabízí akcie s dividendou vyplácenou až dvakrát ročně.

Společnost SAB Finance má majetkovou účast v Trinity Bank nebo v maltské bance FCM Bank. Do skupiny patří i fintechová platforma ProStream pro on-line platby a směny deviz, která byla založena jako dceřiná společnost pro evropskou expanzi v roce 2021 v Česku a s pobočkou v Polsku.

Radomír Lapčík

Akcionáře devizové SAB čekají tučné dividendy

Společnost SAB Finance, český nebankovní lídr trhu devizových obchodů, plánuje navýšit vlastní kapitál o půl miliardy korun. Za kapitál získaný emisí nových akcií nakoupí akcie Trinity Bank. Jen bankovní dividendy by do zisku SAB Finance mohly přinést minimálně 50 milionů korun ročně.

Přečíst článek

Aktuální sazby zářijových spořicích účtů. Víme, kde vám dají nejlepší sazbu

Zatímco jedna velká banka sazbu svého spořicího účtu v září snižuje téměř na půlku, při nesplnění podmínek na zvýhodněnou sazbu, jiná velká zase vyrazila atakovat šestiprocentní sazbu. Tu ostatně nabízí v Česku stále několik dalších bank. Složité hry s podmínkami pro výhodné úročení a na garance úrokové sazby tak pokračují. Podívejte se, které banky aktuálně nabízejí na spořicích účtech nejvyšší úrok.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Rubl propadl na nejslabší úroveň za rok a půl. Nespasily ho ani vyšší ceny ropy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme