Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Trinity Bank hlásí v pololetí nárůst zisku, bilanční sumy, úvěrů i klientů

Trinity Bank (ilustrační foto)
Trinity Bank, se svolením

Tuzemská Trinity Bank vykázala v prvním pololetí zisk před zdaněním 427 milionů korun. Jde o meziroční nárůst o 37 procent, uvedla banka ve své zprávě. Počet jejích klientů přesáhl 121 tisíc.

Reklama

„Pokračujeme ve výrazně ziskovém hospodaření. Navazujeme na náš historický úspěch miliardy korun zisku před zdaněním za rok 2022. Bilanční suma banky ve srovnání s koncem roku 2022 narostla o devět miliard korun," komentoval výsledky předseda představenstva banky Dušan Benda.

Radomír Lapčík

Akcionáře devizové SAB čekají tučné dividendy

Společnost SAB Finance, český nebankovní lídr trhu devizových obchodů, plánuje navýšit vlastní kapitál o půl miliardy korun. Za kapitál získaný emisí nových akcií nakoupí akcie Trinity Bank. Jen bankovní dividendy by do zisku SAB Finance mohly přinést minimálně 50 milionů korun ročně.

Přečíst článek

Ve srovnání s koncem roku 2022 bance o 14 procent rostla bilanční suma, což bylo taženo úspěchem v oblasti depozit, která narostla o 13 procent. Počet klientů, v porovnání mezi koncem roku 2022 a koncem června 2023, vzrostl o 14,5 procenta, nyní banka obsluhuje přes 121 tisíc klientů.

Trinity Bank byla úspěšná i v růstu výše úvěrů. Zde jde o nárůst 15 procent a je to potvrzení skutečnosti, že banka hraje stále důležitější roli v daném segmentu na českém bankovním trhu,“ uvedl Benda.

Dividenda bude 13 až 15,5 procenta

V prvním pololetí schválila na návrh představenstva valná hromada banky výplatu rekordní dividendy pro akcionáře. Ta k poměru základního kapitálu banky připadajícího na jednu akcii představuje zhodnocení 13,15 procenta pro základní akcii a 15,52 procenta pro bonusovou akcii. Současně valná hromada odsouhlasila novou emisi základních akcií za 500 milionů korun.

Největší podíl v Trinity Bank vlastní zlínský podnikatel Radomír Lapčík, který je zároveň investorem byznysového portálu newstream.cz.

Trinity Bank se daří. Akcionářům na dividendách vyplatí 378 milionů, rekordní zisk hlásí i v prvním čtvrtletí

Zisku 189 milionů korun před zdaněním dosáhla v prvním čtvrtletí Trinity Bank. Zároveň oznámila, že za rekordní rok 2022 vyplatí svým akcionářům dividendy 378,2 milionu korun. Největší podíl v Trinity Bank vlastní zlínský podnikatel Radomír Lapčík, který je zároveň investorem byznysového portálu newstream.cz.

Přečíst článek

Cílem pro celý rok 2023 je zisk 750 milionů korun před zdaněním, přičemž aktuálně s ohledem na dosavadní hospodaření míříme i výše,“ sdělil Benda. Ve druhém pololetí 2023 plánuje Trinity Bank pokračovat ve stabilním růstu úvěrů a dalších ziskových aktiv banky.

Trinity Bank byla dříve záložnou Moravský Peněžní Ústav. Společnost byla založena v roce 1996 ve Zlíně a patřila mezi největší spořitelní družstva v ČR. Bankovní licenci společnost dostala od České národní banky v polovině prosince 2018, následně se přejmenovala na Trinity Bank. Akcionářská struktura Trinity Bank zahrnuje zhruba 9000 drobných českých akcionářů. Výnosy z aktiv banky v České republice vytvářejí 99 procent jejích veškerých výnosů.

Poznámka redakce: Spolumajitel Trinity Bank Radomír Lapčík je zároveň investorem internetového deníku newstream.cz. 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme