Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jsme na prahu další kryptorevoluce? Sledujte nový seriál Young Money

Jsme na prahu další kryptorevoluce? Sledujte seriál Young Money
Petr Svoboda / Newstream
Patrik Borýsek

Mladé, nové a atraktivní projekty přitahují pozornost investorů. A právě na ně se bude zaměřovat seriál Young Money na newstream.cz. Každý týden vám budeme přinášet tematické články a rozhovory o startupech, technologiích, moderních investicích a kryptoměnách. 

Reklama

Až do nebes

Žijeme ve vskutku fascinující době. V době, kdy křeček zvaný Mr. Goxx provozoval nezávislé portfolio, které obchodovalo s kryptoměnami z high-tech klece zvané Goxx Box a svým výběrem portfolia porážel trh. Kdy bizarní meme coiny typu Shiba Inu raketově rostly do nebes a pak zase padaly až ke dnu. Kdy víra retailových investorů z diskuzního fóra WallStreetBets poslala nahoru a zase srazila prodejce videoher GameStop. 

Makléřka: Microsoft i Google zvyšují své sázky na umělou inteligenci

Nebývalou pozornost a obrovskou vlnu zájmu na sebe strhl nový webový nástroj umělé inteligence ChatGPT vyvíjený neziskovou organizací OpenAI. Od svého listopadového uvedení již přilákal miliony uživatelů a jeho dokonalost překvapila i odbornou veřejnost. A technologičtí giganti Google a Microsoft mají zase o čem přemýšlet, píše ve svém komentáři makléřka z J&T Tereza Jalůvková.

Přečíst článek

A také v době, kdy fenomén reverse mergers (reverzní fúze) přivedl na trh jistou automobilku Nikola. Pamatujete? V jejím promovideu se řítil vodíkový kamion z kopce, ovšem pouze silou gravitace, protože vodíkový motor v něm jaksi chyběl. Podvod odhalila analytická společnost Hindenburg Research a akcie Nikoly, které mezitím vystoupaly na devítinásobek hodnoty, se zase rychle zřítily až na úplné dno. To byly v kostce roky 2020 a 2021. 

Alexis Ohanian (vlevo) a Steve Huffman z Redditu

Změnili internet a teď jsou z nich boháči. Kdo stojí za sítí Reddit?

Alexis Ohanian a Steve Huffman v roce 2005 pootočili směřování dějin. A dotklo se to i světa akcií.

Přečíst článek

Rok 2022 máme ještě v živé paměti. Akciové indexy se obrátily směrem dolů, valuace firem se začaly přibližovat reálnějším hodnotám a investiční bubliny z období covidu začaly splaskávat. Také kryptoměny vstoupily do medvědího trhu. Stonásobné hvězdy typu solana se dostaly na desetinu oproti maximům, byl odhalen podvod luny, a mimo to i burzy FTX a jejího bizarního vedení. Toho, které se na Bahamách věnovalo všemu, jen ne zodpovědné správě firmy. 

Největší revoluce od počátku internetu

Co nám přinese letošek a budoucnost? Na světlo se prodrala umělá inteligence od OpenAI, u jejíhož zrodu stál legendární Sam Altman (ano, ten sympaťák, který šéfoval i prestižnímu startupovému akcelerátoru Y Combinator). A také například Elon Musk či investor Peter Thiel. Mimochodem, jeho knihu Zero to One vřele doporučuji.

Microsoft do svého vyhledávače Bing zapojil umělou inteligenci. Recenzenti jsou nadšeni

Vyhledávání už nebude jako dřív. Bing s umělou inteligencí může rozbít dominanci Googlu, míní experti

Microsoft s velkou slávou představil novou podobu svého internetového vyhledávače Bing a prohlížeče Edge, do nichž za miliardy dolarů ve spolupráci se startupem OpenAI zapojil umělou inteligenci. A první reakce renomovaných expertů jsou nadšené. Jestli někdo může zbourat dlouholetou dominanci Googlu na trhu, tak právě nový Bing, míní. Ovšem ani v Googlu nespí. Svět čeká dlouho nemyslitelný boj o podíl na trhu vyhledávačů, který z reklam přináší více než sto miliard dolarů ročně.

Přečíst článek

ChatGPT, jak se ona AI jmenuje, toho už umí poměrně hodně. Začínáme stále více slýchat, jak nás díky ní čeká největší revoluce od příchodu internetu. Například kvůli nové podobě internetového vyhledávače Bing a prohlížeče Edge od Microsoftu sklízejícího pochvaly. Ač konkurenční Google mezitím se svým Bardem sklidil spíše výsměch, teprve uvidíme, kdo onen souboj vyhraje a kde všude umělá inteligence změní status quo. OpenAI k tomu má vcelku našlápnuto.

Dotkneme se nastupujících trendů a prozkoumáme, kam až mohou směřovat. Podíváme se také, čím nejen čeští podnikatelé a investoři žijí, v co věří a jak vidí současnost i budoucnost. Bude to vaše pravidelná dávka informací a inspirace ze světa Young Money. Mladých a chytrých peněz. 

prodejna řetězce Bed, bath & beyond

Draví investoři z Redditu jsou zpět. Tentokrát si zahráli s domácími potřebami

Akcie amerického řetězce domácích potřeb a dekoru Bed, Bath & Beyond letos vzrostly na šestinásobek. V pátek se ale zřítily skoro na půlku. Hrají si s nimi aktivističtí investoři. 

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Jiří Hlavenka, investor a miliardář

Buzz kolem ChatGPT nechápeme, říká miliardář Hlavenka i třiadvacetiletý podnikatel

Přečíst článek
Nikdy nebyla v Česku lepší doba na investice do startupů, než je teď, říká šéf Presto Ventures

Nikdy nebyla v Česku lepší doba na investice do startupů, než je teď, říká šéf Presto Ventures

Přečíst článek
Roman Valihrach, šéf kryptoburzy Coinmate.

Banky se s kryptem sblíží a bitcoin bude za milion, říká šéf kryptoburzy Coinmate

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme