Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hodnota společnosti Apple opět překonala hranici tří bilionů dolarů, pomáhá zájem o umělou inteligenci i Fed

Apple, ilustrační foto
Andrew / Creative Commons / CC BY 2.0
 ČTK

Tržní kapitalizace americké společnosti Apple poprvé od loňského ledna znovu překonala hranici tří bilionů dolarů, tedy zhruba 65,3 bilionu korun.

Reklama

Investoři sázejí na to, že výrobce iPhonů bude schopen zvýšit tržby, přestože zkoumá nové trhy, jako je virtuální realita, uvedla agentura Reuters. Apple je podle tržní kapitalizace nejhodnotnější společností na světě a žádné z firem se zatím nepodařilo uzavřít obchodování s tržní kapitalizací více než tři biliony dolarů.

Akcie firmy v dopoledním newyorském obchodování stouply o 1,6 procenta na 192,6 dolaru. Od počátku letošního roku akcie stouply o zhruba 47 procent.

Nenasytní producenti. Audiovizuální průmysl měl loni rekordní příjmy, stejně prý ale hrozí „krize“

Audiovizuální průmysl měl loni rekordní příjmy, stejně prý ale hrozí „krize“

Český audiovizuální průmysl v roce 2022 dosáhl obratu 15,4 miliardy korun, překonal tím historicky nejvyšší obrat z roku 2021, který byl zhruba 12 miliard korun. Ve svém výročním zhodnocení to uvedla Asociace producentů v audiovizi (APA). Audiovizuálnímu průmyslu v ČR ale podle producentů hrozí krize. Důvodem jsou podle asociace pozastavené filmové pobídky a případný neúspěch při jednání o novele zákona o audiovizi.

Přečíst článek

Apple překonal hranici tří bilionů dolarů během obchodování již 3. ledna 2022. Stal se první společností, které se to podařilo. Seanci však firma nakonec uzavřela těsně pod touto hranicí.

Zájem o AI pomáhá

Nejnovější růst akcií Applu přichází v době oživení technologických společností díky sázkám na to, že centrální banka USA (Fed) by mohla zpomalit tempo zvyšování úrokových sazeb. Technologickým firmám pomáhá také zájem o umělou inteligenci. Apple navíc podpořil také lepší prodej iPhonů ve druhém čtvrtletí, než se čekalo, a představení nových produktů v tomto měsíci, včetně náhlavní soupravy pro rozšířenou realitu Vision Pro.

V současnosti mají čtyři další americké společnosti tržní kapitalizaci vyšší než jeden bilion dolarů. Jsou to Alphabet, Microsoft, Amazon.com a Nvidia. Cena akcií společností Tesla a Meta Platforms se pak od začátku letošního roku více než zdvojnásobila a akcie výrobce čipů Nvidia stouply o téměř 180 procent.

 
 

 

 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme