Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Berkshire Hathaway miliardáře Buffetta zvýšila zisk. Dařilo se hlavně pojišťovnictví

Americký miliardář a filantrop Warren Buffett odchází z rady Nadace Gatesových.
ČTK
 ČTK

Investiční firma Berkshire Hathaway miliardáře Warrena Buffetta zvýšila v prvním čtvrtletí provozní zisk meziročně o téměř 13 procent na 8,1 miliardy dolarů, v přepočtu téměř 172 miliard korun. Pomohly jí hlavně výsledky pojišťovnictví. Firma to oznámila na výroční valné hromadě.

Reklama

Pojišťovna aut Geico, která je součástí konglomerátu, vykázala zisk poprvé po šesti ztrátových kvartálech. K zisku 703 milionů dolarů přispělo vyšší průměrné pojistné a nižší výdaje za reklamu. 

Jiné části podniku nebyly tak úspěšné. Železniční společnost BNSF spolu s energetickou společností zaznamenaly meziroční pokles zisku. Loni hospodaření Berkshire skončilo ve ztrátě.

Warren Buffett

Buffett vidí velký dlouhodobý investiční potenciál v Japonsku

Stanice CNBC přinesla exkluzivní rozhovor s Warren Buffettem a jeho zástupcem ve fondu Berkshire Hathaway Gregem Abelem. V dnešní rozbouřené a historicky ojedinělé době se vyplatí vždy naslouchat starým burzovním harcovníkům, kteří propluli nejednou burzovní bouří.

Přečíst článek

Nejvyšší odkup akcií od roku 2021

Hotovost držená Berkshire narostla na 130,616 miliardy dolarů ze 128 miliard dolarů ve čtvrtém čtvrtletí roku 2022. Berkshire také zpětně odkoupila akcie v hodnotě 4,4 miliardy dolarů. Je to nejvíce od prvního čtvrtletí roku 2021, na konci loňského roku odkoupila akcie za 2,8 miliardy dolarů.

Skupina Berkshire Hathaway ovládá desítky dceřiných společností, které podnikají v různých odvětvích. Vlastní rovněž významné podíly v řadě známých firem, například v největším světovém výrobci nealkoholických nápojů Coca-Cola či v technologické společnosti Apple.

Apple vydělal “jen” 24 miliard dolarů. Překonal ale odhady trhu

Trh se spotřební elektronikou klesá. Apple vydělal „jen“ 24 miliard dolarů

V době propadu trhu se spotřební elektronikou zaznamenal technologický gigant Apple v prvním čtvrtletí pokles tržeb i zisku. Přesto ale překonal odhady analytiků.

Přečíst článek

Dvaadevadesátiletý Buffett je pravděpodobně nejslavnějším žijícím americkým investorem a díky svým úspěšným investicím si vysloužil přezdívku Věštec z Omahy. Spolu se svým obchodním partnerem, devětadevadesátiletým Charliem Mungerem a dalšími členy vedení odpovídal na valné hromadě v Omaze několik hodin na dotazy akcionářů.

Charlie Munger

Jak být úspěšným investorem? Zásadní jsou tři věci, míní 99letý parťák Warrena Buffetta

Miliardář Charlie Munger je desítky let nejbližším partnerem a pravou rukou kultovního investora a aktuálně pátého nejbohatšího obyvatele planety Warrena Buffetta. Nyní 99letý parťák o sedm let mladšího Buffetta se rozhodl podělit o své letité zkušenosti v dopise akcionářům mateřského podniku obou investičních lídrů Berkshire Hathaway před valnou hromadou firmy – a učinil tak s vtipem a moudrostí, uvedl deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme