Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Warren Buffett - informace o tématu

Americký miliardář Warren Buffett

Hodnota Buffettovy investičky poprvé přesáhla bilion dolarů

Tržní hodnota investiční společnosti Berkshire Hathaway amerického miliardáře Warrena Buffetta ve středu překročila bilion dolarů (zhruba 22,5 bilionu korun). Firma se tak stala prvním americkým podnikem mimo technologický sektor, který hranici bilionu dolarů pokořil, píše server CNBC.

Přečíst článek
Americký miliardář Warren Buffett

Co si vzít z přístupu investičních rebelů, jako je Buffett

Po několika měsících růstu zažívají akciové trhy v současnosti ochlazení. Geopolitická rizika a odolná inflace přinášejí mezi investory nervozitu a nejistotu. Například americký index S&P 500 za poslední dva týdny odevzdal polovinu svého zisku od začátku roku. Podobné situace ale v sobě ukrývají i spoustu příležitostí. V období největší nervozity dokážou zkušení investoři najít ty nejlepší klenoty. Musí mít ale odvahu jít proti proudu a věřit vlastnímu úsudku.

Přečíst článek
Warren Buffett

Buffettova Berkshire Hathaway dosáhla rekordního čistého zisku

Investiční společnost Berkshire Hathaway amerického miliardáře Warrena Buffetta dosáhla loni rekordního čistého zisku ve výši 96,2 miliard dolarů (2,25 bilionu korun). Společnost však zvýšila i svůj provozní zisk na 37,4 miliard dolarů (876 miliard korun), stojí v dokumentu, který firma zveřejnila na svých stránkách.

Přečíst článek
David Šnajdr, ředitel české pobočky XTB

Stále více Čechů realizuje své plány pomocí pasivního investování

Investování dnes už není jen pro vyvolené, kteří mají nadstandardní znalosti trhu nebo velký kapitál. Dostupnost investic je na nejvyšší úrovni v historii. Díky nástrojům tzv. pasivního investování se do nich může pustit každý i s minimem prostředků.

Přečíst článek
Americký miliardář Warren Buffett

Další prodej akcií. Buffett se zbavil téměř poloviny svého podílu v HP

Investiční společnost Berkshire Hathaway amerického miliardáře Warrena Buffetta prodala téměř polovinu svého podílu v americkém výrobci osobních počítačů HP. Buffettův podnik o tom v pondělí informoval ve zprávě pro regulační úřady.

Přečíst článek
Charlie Munger

Zemřel Charlie Munger, miliardář a parťák Warrena Buffetta

Měsíc před svými stými narozeninami zemřel americký miliardář a Charlie Munger, který byl pravou rukou jednoho z nejznámějších investorů Warrena Buffetta a stál u budování jeho finančního impéria. Byl mozkem řady investic společnosti Berkshire Hathaway.

Přečíst článek
Americký miliardář Warren Buffett

Moje závěť bude prostá a veřejná, říká filantrop Buffett

Warren Buffett, který je devátým nejbohatším člověkem na světě, tento týden věnoval více než 868 milionů dolarů čtyřem nadacím.

Přečíst článek
Wall Street

Lukáš Kovanda: Spojeným státům hrozí v budoucnu bankrot, tvrdí analýza. Buffett nesouhlasí

Spojeným státům hrozí zhoršení ratingu, který jim přisuzuje agentura Moody’s. Ta v pátek minulý týden zhoršila výhled úvěruschopnosti země z dosavadního „stabilního“ na „negativní“. Povážlivě tak stoupá pravděpodobnost, že přikročí také k vlastnímu snížení ratingu – poprvé po více než sto letech, od úsvitu moderních finančních dějin, píše ve svém komentáři hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek
Americký miliardář Warren Buffett

Buffett prodal akcie v GM a dalších firmách. Hromadí hotovost

Investiční společnost Berkshire Hathaway amerického miliardáře Warrena Buffetta prodala podíly v automobilce General Motors, farmaceutické firmě Johnson & Johnson a ve výrobci spotřebního zboží Procter & Gamble. Snížila rovněž podíl v internetovém obchodě Amazon. Objem hotovosti firmy Berkshire se tak vyšplhal na rekordních 157,2 miliardy dolarů (přes 3,5 bilionu Kč). Vyplývá to ze zprávy pro regulační úřady, na kterou odkazuje agentura Reuters.

Přečíst článek
Americký miliardář Warren Buffett

Berkshire Hathaway znásobila ztrátu, zároveň však vykázala rekordní provozní zisk

Investiční společnost Berkshire Hathaway amerického miliardáře Warrena Buffetta v letošním třetím čtvrtletí více než zečtyřnásobila svou čistou ztrátu na 12,77 miliardy dolarů (290,4 miliardy korun).

Přečíst článek
Warren Buffett

Buffettova Berkshire Hathaway vykázala ve čtvrtletí rekordní provozní zisk

Investiční firmě Berkshire Hathaway miliardáře Warrena Buffetta vzrostl ve druhém čtvrtletí provozní zisk o téměř sedm procent na rekordních 10,04 miliardy dolarů (221,3 miliardy korun). Zisk podpořilo hlavně podnikání v oblasti pojišťovnictví.

Přečíst článek
Reklama

News box

Soudy přestanou rozhodovat od ledna některé spory v senátech s laickými přísedícími, dříve známými jako 👨‍⚖️ soudci z lidu. Znovu o tom rozhodla Sněmovna, když přehlasovala veto prezidenta Petra Pavla. Hlava státu vetovala vládní předlohu se zdůvodněním, že zrušení laických přísedících v tak velkém rozsahu, včetně trestních kauz na okresních soudech, měl předcházet důkladnější rozbor. 
Lidé, kteří byli vážně zasaženi letošními povodněmi,  dostanou od státu mimořádnou finanční pomoc na péči o děti a na bydlení. Sněmovna to jednomyslně schválila ve stavu legislativní nouze, tedy ve zkráceném režimu. Normu nyní dostane k projednání Senát, který má o ní rovněž ve zrychleném režimu rozhodnout příští týden. O
Pražská burza 📈 posílila podeváté v řadě, dnes index PX stoupl o 0,23 procenta na 1631,26 bodu. Index dál vylepšil svá dlouholetá maxima, od minulého týdne je nejsilnější od poloviny června 2008. Vyšší byl naposledy 17. června 2008, kdy dosáhl 1633,60 bodu. Dnes se dařilo zejména energetické společnosti ČEZ, jejíž akcie si připsaly přes procento a půl. Z předních emisí zdražily ještě Moneta Money Bank a pojišťovna VIG, naopak Erste Bank ztratila a cena akcií Komerční banky se oproti pondělí nezměnila. 
Americký dolar se pohybuje kolem 2,5měsíčního maxima. Investoři věří, že 🏛️ americká centrální banka (Fed) bude úrokové sazby snižovat opatrně. V napětí drží měnové trhy těsný volební souboj před listopadovou volbou prezidenta Spojených států. Dolarový index, který sleduje výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, je krátce před 17:00 středoevropského letního času téměř beze změny na 104,04 bodu.
Americké úřady kvůli obvinění ze sexuálního vykořisťování zadržely někdejšího šéfa 👕 oděvní společnosti Abercrombie&Fitch Mikea Jeffriese a dva další muže. Informovala o tom agentura AP s tím, že podrobnosti nejsou prozatím dostupné. Dodala, že zadržení přišlo poté, co Jeffries čelil roky obviněním ze sexuálního zneužívání.
Irácké ozbrojené složky zabily vůdce takzvaného Islámského státu (IS) v Iráku. Spolu s ním bylo zabito osm dalších ☝ významných členů této teroristické sítě. Podle agentury AP to dnes oznámil irácký premiér Muhammad Súdání.
Starostové a Spolu ve středních Čechách podepíšou ve čtvrtek 📜 koaliční smlouvu. Stejně jako před čtyřmi lety ji zástupci koaličních uskupení stvrdí v Dienzenhoferových sadech před krajským úřadem, informoval mluvčí hejtmanství David Šíma.
Rusko, Čína a Írán chtějí Američany před nadcházejícími prezidentskými a kongresovými volbami  rozdělit, vyloučeny nejsou ani násilnosti. Dnes to s odvoláním na nejmenovaného představitele amerických tajných služeb napsala agentura Reuters.
Americká zbrojovka Lockheed Martin, která vyrábí například ✈️ stíhačky F-35, zlepšila odhad celoročního zisku a tržeb. Lockheed Martin podobně jako jeho rivalové těží ze silné poptávky po vojenském vybavení, která je důsledkem rostoucího geopolitického napětí, uvedla agentura Reuters. Výsledky podniku bývají považovány za ukazatel vývoje v celém zbrojním průmyslu.
Hrubý domácí produkt (HDP) České republiky se po loňském poklesu o 0,1 procenta v letošním roce o 1,1 procenta 📈 zvýší. Ve svém podzimním výhledu světové ekonomiky to dnes předpověděl Mezinárodní měnový fond (MMF). Zlepšil tak svou dubnovou prognózu, ve které na letošek předpovídal české ekonomice růst o 0,7 procenta. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme