Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Americké akcie rekordně posílily. Růst táhly technologické společnosti

Býčí trh na Wall Street
Pixabay

Americké akcie posílily, indexy S&P 500 a Nasdaq skončily na rekordech. Absence negativních indikátorů podnítila na trhu chuť riskovat.

Reklama

Růst táhly hlavně technologické společnosti. Dařilo se i cyklickým titulům, u kterých se očekává, že si povedou dobře, když se ekonomika zotavuje. Trhy vyhlížejí setkání centrálních bankéřů v Jackson Hole koncem týdne.

Index Dow Jones stoupl o 0,09 procenta na 35 366,26 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 vzrostl o 0,15 procenta na 4486,23 bodu. Index technologického trhu Nasdaq se zvýšil o 0,52 procenta na 15 019,80 bodu.

Čína, akciové indexy

Richard Bechník: Asijské akcie zaostávají navzdory dobrým výsledkům firem

Stále více se rozevírají nůžky mezi akciovými trhy USA a Evropy na jedné straně a asijskými na té druhé. Zatímco americké akciové indexy Dow Jones a S&P 500 uzavřely pondělní obchodování na nových rekordních maximech, asijské trhy za nimi stále více zaostávají,“ píše v komentáři Richard Bechník, investiční analytik Fincentrum & Swiss Life Select.  

Přečíst článek

Schválení vakcíny

Chuť riskovat posílil pondělní krok amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA), který plnohodnotně schválil vakcínu společností Pfizer a BioNTech k očkování proti covidu-19. Preparát byl do té doby, podobně jako vakcíny dalších výrobců, schválen pouze k nouzovému použití, nyní je první plně schválenou očkovací látkou v USA. To by mohlo zrychlit očkování v zemi.

Poslední ekonomické ukazatele naznačují, že zotavení z nejprudší recese v historii USA se ubírá správným směrem, ale ne v takové míře, která by přiměla americkou americkou centrální banku (Fed) zpřísnit svou měnovou politiku, napsala agentura Reuters.

Co se týče setkání centrálních bankéřů v Jackson Hole, trhy budou pečlivě sledovat hlavně vystoupení šéfa americké centrální banky (Fed) Jeroma Powella. Ten by mohl naznačit, kdy Fed začne svoji měnovou politiku zpřísňovat.

Akcie společnosti Best Buy si dnes připsaly 9,9 procenta. Tržby tohoto amerického řetězce obchodů s elektronikou překonaly ve druhém čtvrtletí odhady analytiků a firma zvýšila jejich celoroční výhled.

Škoda Auto, ilustrační foto

Schillerová zlepšila odhad vývoje české ekonomiky i veřejných financí

Ministerstvo financí v nové prognóze zlepšilo odhad vývoje ekonomiky v letošním i příštím roce. Letos nově čeká růst ekonomiky o 3,2 procenta a příští rok o 4,2 procenta. Lépe na tom budou i veřejné rozpočty.

Přečíst článek

Dolar oslabuje

O 19,5 procenta stouply akcie čínského internetového prodejce Pinduoduo, které se obchodují na burze Nasdaq. Firma předtím informovala o svém prvním ziskovém kvartálu.

O 14 procent posílily akcie konkurenční čínské firmy JD.com, která uvedla, že vlna regulací v Číně na její podnikání nedopadne. Posilovaly i akcie ostatních čínských firem kótovaných na burzách v USA.

Na devizových trzích mírně oslabil dolar. Rizikové měny těží z růstu cen komodit. Trh odložil obavy ze šíření mutace koronaviru delta. Kolem 22. hodiny SELČ dolarový index, který sleduje výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, oslaboval o 0,1 procenta na 92,89 bodu. Euro vůči dolaru posilovalo o 0,1 procenta na 1,1758 dolaru.

Australský dolar si k americké měně připisoval 0,7 procenta na 0,7256 dolaru. Vůči kanadskému dolaru americká měna odepisovala půl procenta na 1,2595 kanadského dolaru.

Vila v Dubaji, ilustrační foto

Trh s luxusními nemovitostmi v Dubaji táhnou bohatí Evropané

Poptávka po luxusních nemovitostech v Dubaji v prvním pololetí nebývale vzrostla, což vedlo i ke zvýšení cen. 

Přečíst článek

Natáčení, ilustrační foto

Filmy se v Česku točí dál. Za propadem trhu stojí zejména omezení reklam

Data Asociace producentů v audiovizi ukazují, že se během pandemie objem peněz utracených filmaři v Česku propadl zhruba o pětinu. Nejvíc se omezilo natáčení reklam, a to téměř o polovinu.

Přečíst článek

>>>>>> Zajímá vás ekonomika? Čtěte naši rubriku Money. <<<<<<

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Investora Michaela Burryho ztvárnil ve snímku Sázka na nejistotu herec Christian Bale

Předpověděl krizi v roce 2008. Řítí se na nás další hrozba, míní investor Michael Burry

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme