Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

vakcína - informace o tématu

Pfizer vakcína

Americkému gigantu klesl zisk. Pfizer zachraňují nové léky

Americké farmaceutické společnosti Pfizer klesl v prvním čtvrtletí čistý zisk o 30 procent na 5,5 miliardy dolarů, v přepočtu zhruba na 118 miliard korun.

Přečíst článek

Miliardář Gates: Díky promoření je víc lidí imunních než díky vakcínám. V budoucnu přijdou další pandemie

Přečíst článek
Moderna

Moderna má problémy se zásobami vakcíny. Akcie padají

Tak rušno jako v posledních dvou dnech u akcií farmaceutických firem již dlouho nebylo. Tržní kapitalizace Moderny se za poslední dva dny zřítila o třetinu, naopak Pfizer jde nahoru i kvůli výsledkům testů nových léků na covid-19.

Přečíst článek
Býčí trh na Wall Street

Americké akcie rekordně posílily. Růst táhly technologické společnosti

Americké akcie posílily, indexy S&P 500 a Nasdaq skončily na rekordech. Absence negativních indikátorů podnítila na trhu chuť riskovat.

Přečíst článek
Vakcína od Moderny je účinná i na nebezpečnější mutaci koronaviru, která nese označení delta.

Pfizer i Moderna si s EU vyjednaly vyšší ceny za své vakcíny

Farmaceutické společnosti Pfizer a Moderna v posledních smlouvách s EU navýšily ceny za vakcíny proti covidu-19. V případě Pfizeru je cenovka vyšší zhruba o čtvrtinu, Moderna je dražší asi o deset procent. Napsal to list Financial Times (FT).

Přečíst článek
Albert Bourla, šéf společnosti Pfizer

Lék Pfizeru proti covidu může ukončit pandemii. Kdo je šéf firmy Pfizer Albert Bourla

Téměř 90procentní ochranu před hospitalizací i úmrtím poskytuje lék proti covidu-19 od farmaceutické společnosti Pfizer. Ten je v poslední fázi schvalovacího procesu v USA pro běžné použití. Právě Pfizer tak je jedním z hlavních "vítězů" boje proti pandemii, protože vedle účinné vakcíny finišuje také s lékem. V čele Pfizeru stojí Albert Bourla, kterému nikdo nemůže odepřít to, že je zejména zdatný obchodník.

Přečíst článek
Vakcína od Moderny je účinná i na nebezpečnější mutaci koronaviru, která nese označení delta.

Lukáš Kovanda: Akcie Moderny jsou na historickém maximu

Akcie Moderny vystoupaly na historický rekord. Ukázalo se totiž, že její vakcína zabírá na delta variantu onemocnění covid-19.

Přečíst článek
Reklama

News box

Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme