Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tak to šlo rychle. Musk už hledá svého nástupce v čele Twitteru

Tak to šlo rychle. Musk už hledá svého nástupce v čele Twitteru
Adrien Fillon / Zuma Press / Profimedia
 ČTK

Majitel a šéf americké internetové společnosti Twitter Elon Musk aktivně hledá nástupce, který by ho nahradil v čele firmy, píše server CNBC s odvoláním na své zdroje. Uživatelé Twitteru se v pondělí vyslovili pro Muskův odchod z funkce šéfa podniku. Musk, který anketu inicioval, slíbil, že se jejímu výsledku podřídí.

Reklama

Musk, jenž je rovněž šéfem automobilky Tesla, v říjnu koupil Twitter za 44 miliard dolarů (zhruba bilion korun). Twitter po převzetí prochází výraznými změnami. Musk mimo jiné propustil zhruba polovinu zaměstnanců a začal obnovovat některé zrušené účty.

Musk již dříve uvedl, že jeho působení v čele Twitteru bude pouze dočasné. V neděli nicméně na svém twitterovém účtu napsal, že žádný nástupce zatím neexistuje. „Nejde o nalezení šéfa. Jde o nalezení šéfa, který dokáže udržet Twitter při životě,” upozornil.

Elon Musk

Uživatelé Twitteru Muska v roli šéfa platformy nechtějí. Odhlasovali si jeho odchod

Většina uživatelů sociální sítě Twitter se v hlasování vyslovila pro odchod Elona Muska z funkce ředitele stejnojmenného podniku. Ukázaly to výsledky po skončení hlasování. Musk toto hlasování sám v neděli večer inicioval a slíbil, že výsledku se podřídí. Pro odchod miliardáře Muska z čela Twitteru se vyslovilo 57,5 procenta z více než 17 milionů hlasujících.

Přečíst článek

Řada podniků na síti Twitter pozastavila reklamu kvůli obavám, že pod novým vlastníkem by se na ní mohlo objevovat více závadných příspěvků. Musk minulý měsíc uvedl, že společnost Twitter utrpěla „masivní pokles příjmů” a prodělává čtyři miliony dolarů (přes 90 milionů korun) denně. Nevyloučil, že firma by mohla zbankrotovat.

Muskovo převzetí Twitteru má negativní vliv na cenu akcií automobilky Tesla. Investoři mají obavy, že Musk příliš rozptyluje svou pozornost a nevěnuje se dostatečně řízení Tesly. Cena akcií Tesly se tak od začátku letošního roku propadla o více než polovinu.

Elon Musk

Zdeněk Pečený: Musk není žádný Superman. Koupě Twitteru mu láme vaz

Kdysi nejbohatší muž světa nezažívá nejlepší rok. Bohatství se mu smršťuje nejen kvůli klesajícím cenám akcií automobilky Tesla, ale také kvůli sociální síti Twitter, z jejíhož nákupu se mu nepodařilo vykroutit. Muskovo „cpaní se“ do Twitteru se ukazuje jako opravdu hodně špatný nápad, píše Zdeněk Pečený z Newstreamu.

Přečíst článek

Účet Elona Muska patří k nejcennějším na Twitteru

Musk zkouší zatočit s konkurencí Twitteru. Smaže účty na ni odkazující

Americká internetová společnost Twitter odstraní ze své stejnojmenné platformy účty, které byly zřízeny jen za účelem propagace konkurenčních sítí.

Přečíst článek

Elon Musk, šéf Tesly, slavnostně otevřel první evropskou továrnu automobilky nedaleko Berlína.

Elon Musk už není nejbohatší. Přeskočil ho král luxusu Arnault

Elon Musk už není nejbohatším člověkem na světě, píše server CNBC. Z čela dvou různých žebříčků miliardářů ho sesadil král luxusu Bernard Arnault, šéf módního impéria LVMH.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Americká Komise pro cenné papíry a burzy přitvrdila. Kvůli Muskovu převzetí Twitteru se obrátila na soud

Americká Komise pro cenné papíry a burzy přitvrdila. Kvůli Muskovu převzetí Twitteru se obrátila na soud

Přečíst článek
Obal biografie Elona Muska z pera Waltera Isaacsona, vydaného v září 2023 nakladatelstvím Simon & Schuster

Biografie Elona Muska: Génius i démon, který zachraňuje svět – ale překáží mu v tom lidé

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme