Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Přímá letecká linka mezi Českem a Tchaj-wanem zahajuje provoz, zájem o ni roste

První přímá letecká linka mezi Českem a Tchaj-wanem zahájí svůj provoz
Profimedia
 ČTK

První přímá letecká linka mezi Českem a Tchaj-wanem oficiálně zahájí provoz. Dopravce China Airlines bude z Prahy do Tchaj-peje létat dvakrát týdně. Ceny zpáteční letenky začínají podle webu dopravce zhruba na 17 800 korun. Podle českých prodejců letenek je o cesty do Tchaj-wanu čím dál větší zájem. Přímá linka by měla také rozšířit možnosti cestování do dalších míst v Asii.

Reklama

První letadlo nové přímé linky přiletí na pražské letiště ve středu ráno. Spoj odstartuje z Tchaj-wanu v úterý ve 23:20 a v Praze přistane ve středu v 07:10 po 13 hodinách a 50 minutách letu. Následně letoun v 11:05 odletí zpět na Tchaj-wan, cesta druhým směrem mu zabere 12 hodin a 30 minut. Linka bude v provozu vždy v úterý a sobotu z Tchaj-wanu a ve středu a neděli z Česka. China Airlines bude využívat na lince letadlo Airbus A350-900. Podle webu dopravce nabídne dohromady 306 míst.

Podle ředitele serveru Letuška.cz Josefa Trejbala může přímá linka do Tchaj-wanu otevřít možnosti cestování do dalších destinací. „China Airlines je totiž největším tchajwanským dopravcem s možností přestupů do rozsáhlé sítě mnoha dalších asijských destinací i Austrálie," uvedl. Letenky do dalších míst s přestupem v Tchaj-peji podle Trejbala začínají na 20 tisíc korun.

Chystáte se v létě někam letět? Připravte se na chaos, varuje Eurocontrol

Chystáte se v létě někam letět? Připravte se na chaos, varuje evropský úřad

Evropská organizace pro bezpečnost leteckého provozu Eurocontrol varovala cestující před náročným létem. Na mnoha klíčových letištích v následujících měsících očekává přetížení letového provozu, napsal list The Times.

Přečíst článek

Manažerka letenek Student Agency Travel Lenka Kašická uvedla, že je o letenky do Tchaj-peje zájem, prodeje do této destinace jsou vyšší než v předcovidovém roce 2019. Kiwi.com pozoruje nárůst vyhledávání letů na Tchajwan z Prahy, proti loňsku je zájem dvojnásobný.

Reklama

Letiště Praha má nyní v seznamu dálkových linek do Asie spojení do Ammánu, Dubaje, Dauhá, Maskatu a Salály. Na konci března se vrátila přímá linka do Soulu, v květnu pak linka do New Yorku.

Česká firma Transcon dodala senegalskému Saint-Louis letiště “na klíč”.

Češi dodali Senegalu celé letiště „na klíč”. Tak má vypadat transformace ekonomiky

V senegalském městě Saint-Louis, které je díky historickým pamětihodnostem na světovém seznamu UNESCO, by už mohli stříhat pomyslnou pásku. Po pětileté pauze zamíří za několik týdnů z hlavního města Dakaru do Saint-Louis opět letadlo společnosti Air Senegal a přistane – bez velké nadsázky – na českém letišti. Hlavním dodavatelem „kompletní renovace“ letiště byla společnost Transcon Electronic Systems z Frýdku-Místku. Většinu subdodávek zajistily také české firmy.

Přečíst článek

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) na neoficiálním setkání v Praze s tchaj-wanským ministrem zahraničí Josephem Wu řekla, že přímá letecká linka usnadní spolupráci Česka a Tchaj-wanu. „Diskutovali jsme také o pokračující ekonomické spolupráci našich podnikatelů s jejich tchajwanskými obchodními partnery a o konkrétních plánech tchajwanských investorů u nás," uvedla.

Česko v posledních letech zintenzivnilo svou podporu Tchaj-wanu. Ostrov navštívili například předsedové obou komor Parlamentu Miloš Vystrčil a Pekarová. Prezident Petr Pavel po svém zvolení telefonicky hovořil s tamní prezidentkou Cchaj Jing-wen.

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Byznys kabina letounu Boeing 787-9

Jaký je let v business třídě aerolinek Saudia? Skvělá sedadla i pomalá obsluha

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme