Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Přímá letecká linka mezi Českem a Tchaj-wanem zahajuje provoz, zájem o ni roste

První přímá letecká linka mezi Českem a Tchaj-wanem zahájí svůj provoz
Profimedia
 ČTK

První přímá letecká linka mezi Českem a Tchaj-wanem oficiálně zahájí provoz. Dopravce China Airlines bude z Prahy do Tchaj-peje létat dvakrát týdně. Ceny zpáteční letenky začínají podle webu dopravce zhruba na 17 800 korun. Podle českých prodejců letenek je o cesty do Tchaj-wanu čím dál větší zájem. Přímá linka by měla také rozšířit možnosti cestování do dalších míst v Asii.

Reklama

První letadlo nové přímé linky přiletí na pražské letiště ve středu ráno. Spoj odstartuje z Tchaj-wanu v úterý ve 23:20 a v Praze přistane ve středu v 07:10 po 13 hodinách a 50 minutách letu. Následně letoun v 11:05 odletí zpět na Tchaj-wan, cesta druhým směrem mu zabere 12 hodin a 30 minut. Linka bude v provozu vždy v úterý a sobotu z Tchaj-wanu a ve středu a neděli z Česka. China Airlines bude využívat na lince letadlo Airbus A350-900. Podle webu dopravce nabídne dohromady 306 míst.

Podle ředitele serveru Letuška.cz Josefa Trejbala může přímá linka do Tchaj-wanu otevřít možnosti cestování do dalších destinací. „China Airlines je totiž největším tchajwanským dopravcem s možností přestupů do rozsáhlé sítě mnoha dalších asijských destinací i Austrálie," uvedl. Letenky do dalších míst s přestupem v Tchaj-peji podle Trejbala začínají na 20 tisíc korun.

Chystáte se v létě někam letět? Připravte se na chaos, varuje Eurocontrol

Chystáte se v létě někam letět? Připravte se na chaos, varuje evropský úřad

Evropská organizace pro bezpečnost leteckého provozu Eurocontrol varovala cestující před náročným létem. Na mnoha klíčových letištích v následujících měsících očekává přetížení letového provozu, napsal list The Times.

Přečíst článek

Manažerka letenek Student Agency Travel Lenka Kašická uvedla, že je o letenky do Tchaj-peje zájem, prodeje do této destinace jsou vyšší než v předcovidovém roce 2019. Kiwi.com pozoruje nárůst vyhledávání letů na Tchajwan z Prahy, proti loňsku je zájem dvojnásobný.

Letiště Praha má nyní v seznamu dálkových linek do Asie spojení do Ammánu, Dubaje, Dauhá, Maskatu a Salály. Na konci března se vrátila přímá linka do Soulu, v květnu pak linka do New Yorku.

Česká firma Transcon dodala senegalskému Saint-Louis letiště “na klíč”.

Češi dodali Senegalu celé letiště „na klíč”. Tak má vypadat transformace ekonomiky

V senegalském městě Saint-Louis, které je díky historickým pamětihodnostem na světovém seznamu UNESCO, by už mohli stříhat pomyslnou pásku. Po pětileté pauze zamíří za několik týdnů z hlavního města Dakaru do Saint-Louis opět letadlo společnosti Air Senegal a přistane – bez velké nadsázky – na českém letišti. Hlavním dodavatelem „kompletní renovace“ letiště byla společnost Transcon Electronic Systems z Frýdku-Místku. Většinu subdodávek zajistily také české firmy.

Přečíst článek

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) na neoficiálním setkání v Praze s tchaj-wanským ministrem zahraničí Josephem Wu řekla, že přímá letecká linka usnadní spolupráci Česka a Tchaj-wanu. „Diskutovali jsme také o pokračující ekonomické spolupráci našich podnikatelů s jejich tchajwanskými obchodními partnery a o konkrétních plánech tchajwanských investorů u nás," uvedla.

Česko v posledních letech zintenzivnilo svou podporu Tchaj-wanu. Ostrov navštívili například předsedové obou komor Parlamentu Miloš Vystrčil a Pekarová. Prezident Petr Pavel po svém zvolení telefonicky hovořil s tamní prezidentkou Cchaj Jing-wen.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Letadlo Cessna Citation Longitude

Ráj pro fanoušky letectví. Jak se cestuje private jetem Cessna Citation Longitude za stamiliony?

Přečíst článek
Nadzvukové dopravní letadlo Concorde

Dvacet let od konce letounů Concorde. Slavnou éru letectví ukončilo ohnivé peklo

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme