Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nejdražší dovolenkové destinace světa. Noc za přespání vyjde na desetitisíce

Kolik stojí pobyt v deseti nejdražších dovolenkových destinací světa?
iStock
Jiří Frydlewicz
fry

Letní prázdniny se přehouply do své druhé poloviny a turistická sezóna jede v plném proudu. A zatímco průměrně vydělávají turista objevuje spíše zavedené a cenově dostupné adresy, ti movitější se mohou porozhlédnout po něčem atraktivnějším. Možnou inspirací pro ně by mohl být žebříček deseti nejdražších destinací světa, který sestavil web floridapanhandle.com.

Reklama

Americký cestovatelský web, který cituje server CNBC, sestavil nejdražší desítku míst z celkem sta lokalit. Shromáždil údaje o cenách za ubytování na jednu noc, dal dohromady průměrné denní náklady za dopravu, průměrnou cenu na tři nejoblíbenější atrakce v dané lokalitě, náklady na jídlo i cenu letenek. 

Pomyslným vítězem se stalo hlavní město francouzského zámořského společenství Svatého Bartoloměje Gustavia, ležícího v Karibiku. Ubytování v nejdražší prázdninové destinaci vyjde průměrně na 1700 dolarů za noc pro jednu osobu, to je něco málo přes 37 tisíc korun. Pokud jde o čtyřčlennou rodinu, šplhají náklady daleko výše. Za noc rodina zaplatí 3783 dolarů, tedy necelých 83 tisíc korun. Průměrné denní náklady na jídlo ve městě, které má pouhých 2300 obyvatel, se pohybují okolo 58 dolarů (1272 korun). Za jídlo turisté utratí v průměru 24 dolarů, asi 526 korun.

Baltské moře

České lázně strádají. Na dovolenou se lidé vydávají raději k Baltu

Letní sezona bude tento rok pro většinu lázeňských a wellness hotelů v Česku zklamáním, více lidí chce na dovolenou do zahraničí, uvedl manažer portálu Spa.cz Richard Šipoš.

Přečíst článek

Na opačném konci spektra se nachází město Biškek, hlavní město Kyrgyzstánu. Čtyřčlenná rodina zde za noc průměrně zaplatí 193 dolarů, tedy něco málo přes 4200 korun. I ostatní náklady jsou pochopitelně neporovnatelné s luxusem v Karibiku. Průměrná útrata za jídlo se pohybuje okolo 29 dolarů (636 korun), za dopravu jde o pouhý dolar a atrakce jsou jen o další dolar dražší.

FOTOGALERIE: Kolik průměrně utratí turisté za den v deseti nejdražští dovolenkových destinacích? A které to jsou? Podívejte se:

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Mešita šejka Zayeda

Bílé pláže i monumentální mešita. Zapomeňte na Dubaj, letos se létá do Abú Dhabí

Přečíst článek
Letoun Airbus A350-900, kterým bude CK Fischer vozit české turisty do exotických destinací

Startuje exotická sezóna. Fischer i Čedok využívají unikátní letadla

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme