Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bílé pláže i monumentální mešita. Zapomeňte na Dubaj, letos se létá do Abú Dhabí

Mešita šejka Zayeda
ČTK
Zdeněk Pečený

Po několika letech se na pražské letiště vrací přímé spojení s hlavním městem Spojených arabských emirátů (SAE) Abú Dhabí. Jde o charterové spojení pro skupinu DER Touristik, která na českém trhu zastřešuje cestovní kanceláře Fischer a Exim Tours. Linku do hlavního města Spojených arabských emirátů bude skupina provozovat s dopravcem Smartwings jednou týdně, každý čtvrtek v 10:20, až do začátku května.

Reklama

„Spojené arabské emiráty jsou dlouhodobě velice oblíbené u českých cestujících, v uplynulém roce využilo leteckého spojení mezi SAE a Prahou více jak 100 tisíc cestujících. Nové spojení do Abú Dhabí tak rozšíří nabídku o další zajímavou destinaci z Letiště Václava Havla Praha,“ říká Jaroslav Filip, ředitel Leteckého obchodu Letiště Praha.

Linka do Abú Dhabí tak doplní spoje do Dubaje a Rás-al Chajmy a rozšíří nabídku dovolených v SAE.

„Abú Dhabí je ideální destinací pro klienty, kteří kromě relaxu na pláži hledají bohaté možnosti vyžití i mimo hotelový resort. Zábavní parky, světově proslulé sbírky umění, moderní architektura nebo vynikající gastronomie to vše najdou na jednom místě právě v Abú Dhabí. Zatímco Dubaj je především městská metropole a emirát Ras Al Khaimah zase vyloženě plážová destinace, Abú Dhabí nabízí ideální kombinaci obojího,“ říká Jan Bezděk, tiskový mluvčí cestovní kanceláře Fischer.

Duarte Correia, šéf pražského hotelu Mandarin Oriental

Šéf pražského hotelu Mandarin Oriental: Kdo říká, že nemá problém sehnat zaměstnance, lže

Otevřít hotel není složité, říká šéf pražského hotelu Mandarin Oriental, Portugalec Duarte Correia. „Zajistit, aby byl úspěšný, je ta složitá část,“ říká Correia v rozhovoru pro Newstream. Aby byl pětihvězdičkový hotel neustále v kondici a uspěl v rostoucí konkurenci, musí podle něj reinvestovat kolem desetiny ročních příjmů.

Přečíst článek

Mešita a parky

Největším lákadlem emirátské metropole je mešita šejka Zayeda, ke které míří návštěvnící přijíždějí i z dvě hodiny vzdálené Dubaje. Mešita, která je pojmenovaná po vládci Abú Dhabí a zakladateli SAE, který zemřel před dvaceti lety, se rozkládá ploše o rozloze dvanácti hektarů a disponuje celkem 82 kopulemi různých velikostí.

Pro odpočinek je velmi oblíbená devět kilometrů dlouhá Saadiyat Beach s bílým pískem, která je považována za nejhezčí pláž v Emirátech. Na své si zde přijdou také milovníci zábavních parků, především Ferrari World nebo Yas Water World nebo SeaWorld Abu Dhabi. Za návštěvu v Abú Dhabí stojí také majestátní hotel Emirates Palace, galerie Louvre či rozlehlé moderní obchodní centrum Yas Mall.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Bořivoj Trejbal, šéf Emirates v ČR

Éra levných letenek s covidem skončila. Aerolinky se musejí zahojit, říká český šéf Emirates

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme