Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

turistika - informace o tématu

Ještěd

Lanovka na Ještěd povede už od konečné tramvají. Kdy bude hotova?

Visutá lanovka na Ještěd v Liberci bude mít nejspíš jednu kabinu na dvou lanech a bude prodloužená ke konečné tramvaji v Horním Hanychově. Tuto variantu vybrali liberečtí zastupitelé, hlasovalo pro ni 29 z 32 zastupitelů.

Přečíst článek

Pražské hotely lákají na Velikonoce. Kromě skvělého jídla mají i program pro děti

Přečíst článek
Liverpool

FOTOGALERIE: Na skok v Liverpoolu. Ve městě Beatles, fotbalu a Batmana

Když se mluví o Liverpoolu, bývá to takřka výhradně v souvislosti s fotbalem, někdy se skupinou Beatles, která odtud pochází. Město na hranici severozápadní Anglie a Walesu však nabízí mnohem víc.

Přečíst článek
New York

Češi začínají objevovat svět. Stále častěji cestují do vzdálených a exotických destinací

Češi na letošní rok koupili meziročně o pětinu více letenek do exotických a více než 4000 kilometrů vzdálených destinací, uvádějí prodejci letenek. Ti srovnávali letenky na letošní rok nakoupené loni a letos do 20. února. Nejčastěji hlásili zvýšení zájmu o lety do Spojených států, Vietnamu, Thajska nebo Austrálie.

Přečíst článek
Mešita šejka Zayeda

Bílé pláže i monumentální mešita. Zapomeňte na Dubaj, letos se létá do Abú Dhabí

Po několika letech se na pražské letiště vrací přímé spojení s hlavním městem Spojených arabských emirátů (SAE) Abú Dhabí. Jde o charterové spojení pro skupinu DER Touristik, která na českém trhu zastřešuje cestovní kanceláře Fischer a Exim Tours. Linku do hlavního města Spojených arabských emirátů bude skupina provozovat s dopravcem Smartwings jednou týdně, každý čtvrtek v 10:20, až do začátku května.

Přečíst článek
Korunní princ Muhammad bin Salmán

Milník v Saúdské Arábii. Země po více než 70 letech otevřela obchod s alkoholem

V Saúdské Arábii se po více než 70 letech otevřel první obchod s alkoholem, píše agentura AP s odvoláním na nejmenovaného diplomata. Podle něj v něm budou moci nakupovat pouze nemuslimští diplomaté, a to po předchozí registraci přes mobilní aplikaci a na příděl. Agentura Reuters, která o otevření obchodu rovněž informuje, píše, že se jedná o významný milník ve snaze korunního prince Muhammada bin Salmána otevřít tuto ultrakonzervativní muslimskou zemi obchodu a turismu.

Přečíst článek
Hotel Marina Bay Sands v Singapuru

Slavný singapurský hotel vstupuje do nové éry, prošel nákladnou rekonstrukcí

Ikonický singapurský hotel otevřel před necelými čtrnácti lety, ale za sebou má již kompletní rekonstrukci za 22 miliard korun.

Přečíst článek
Praha se i kvůli nynější neklidné politické situaci a ekonomické tísni propadá ve světovém žebříčku měst dle kvality života cizinců

Lukáš Kovanda: Pražský sešup. Metropole čelí zhoršení kvality života

Česká metropole Praha si pohoršila v žebříčku, jejž společnost Mercer sestavuje na základě vyhodnocení kvality života z hlediska cizinců. První v pořadí je rakouská metropole Vídeň, následovaná švýcarským Curychem a novozélandským Aucklandem. Vůbec nejhůře si stojí súdánský Chartúm. Praha obsazuje až 71. příčku.

Přečíst článek
Do Baťova kanálu investuje stát ročně desítky milionů, počet turistů roste

Baťův kanál je vyhledávanou atrakcí, stát do něj každoročně vrazí desítky milionů

Baťův kanál, který byl otevřen pro nákladní dopravu před 85 lety, je dnes turistickou atrakcí, do které stát prostřednictvím Povodí Moravy a Ředitelství vodních cest ČR (ŘVC) každoročně investuje desítky až stovky milionů korun. Díky tomu se stal v posledních letech velmi vyhledávaným cílem.

Přečíst článek
Pětipatrová budova obsahuje sedm pokojů. Každý z nich je dostatečně velký pro manželskou postel, malou koupelnu se sprchovým koutem a toaletou

FOTOGALERIE: Nejužší hotel světa nemá na šířku ani tři metry. Ukrývá sedm vybavených pokojů

Indonéské město Salatiga nepatří mezi turisticky nejvyhledávanější lokality v zemi. Nicméně i tato část asijské země má nově zajímavost, která stojí za shlédnutí. Na miniaturním pozemku tam totiž vyrostl pětipatrový hotel, který je při své šířce 2,9 metru nejužším na světě.

Přečíst článek
Česko zaostává v úsilí o návrat zahraničních turistů

Chceme vůbec turisty? Česko zaostává ve snaze o jejich návrat po pandemii, sousední země jsou dál

Česko podle výkonného ředitele Asociace cestovních kanceláří ČR Michala Vebera zaostává v konkurenci sousedních států v úsilí o návrat zahraničních turistů a příjmy z cestovního ruchu jsou stále výrazně nižší, než byly před covidem.

Přečíst článek
Beverly Hills Hotel. Ikonické místo, kde se za 400 tisíc na noc schovávají hvězdy Hollywoodu

Hotel, kde se za 400 tisíc na noc schovávají hvězdy Hollywoodu

Beverly Hills Hotel je vyhledávaným úkrytem hollywoodských hvězd již od dob Charlie Chaplina či Marylin Monroe. Celebritami oblíbené bungalovy stojí 350 až 400 tisíc korun na noc.

Přečíst článek
Reklama

News box

Německá společnost Thyssenkrupp prodá 🤝 20procentní podíl ve svém ocelářském podniku investiční skupině EP Corporate Group (EPCG) českého miliardáře Daniela Křetínského. Hodnota transakce nebyla zveřejněna.
Japonská automobilka Toyota Motor investuje 1,4 miliardy dolarů (32,8 miliardy korun) do svého druhého závodu na výrobu elektromobilů 🔌🚗 ve Spojených státech. Jejich výroba ve státě Indiana má začít v roce 2026, uvedla agentura Kjódó. Číst více
V prvních dvou měsících letošního roku evropské země vyčlenily na pomoc Ukrajině napadené ruskou armádou celkem asi šest miliard eur 💶 (přes 150 miliard korun), téměř celá suma se týká vojenského vybavení. Uvedl to výzkumný Kielský institut pro světové hospodářství. Suma přitom zdaleka nestačila na to, aby zaplnila mezeru, která vznikla kvůli výpadku americké podpory. Číst více
Americká technologická společnost Alphabet, která je majitelem internetového vyhledávače Google 🌐, zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk 💰 meziročně o 57 procent na 23,66 miliardy dolarů (zhruba 554 miliard korun). Firma také oznámila, že svým akcionářům poprvé ve své historii vyplatí dividendu. Akcie podniku na zprávu reagovaly výrazným růstem. Číst více
Microsoft ve třetím finančním čtvrtletí zvýšil 📈 čistý zisk 💰 meziročně o pětinu na 21,9 miliardy dolarů (zhruba 513 miliard korun). Tržby vzrostly o 17 procent na 61,9 miliardy dolarů. Překonaly tak očekávání analytiků, kteří je podle průzkumu společnosti LSEG odhadovali v průměru na 60,8 miliardy dolarů. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme