Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bez peněz do Singapuru nelez. Poprvé ovládl žebříček nejdražších měst ve světě pro milionáře

Singapur poprvé ovládl žebříček nejdražších měst ve světě sestavovaný společností  Julius Baer.
ČTK
Dušan Kütner
duk

Singapur se poprvé vyšplhal na vrchol žebříčku nejdražšího města na světě pro život dolarových milionářů. Žebříček na základě průzkumu sestavila společnost Julius Baer Group a mimo jiné z něj vyplývá, že asijská a americká města jsou stále dražší, zatímco evropské metropole se v pořadí posunují níže a níže, uvedla agentura Bloomberg.

Reklama

Singapur se poprvé vyšplhal na vrchol žebříčku nejdražšího města na světě pro život lidí z nejvyšších vrstev. Důvodem je snaha městského státu stát se předním globálním centrem pro movité, podotkl Bloomberg.

Nejdražším městem pro expaty se stal New York. Skokanem roku je Istanbul

Nejdražším městem pro expaty se stal New York. Skokanem roku je Istanbul

Rapidní růst nájemného a inflace jsou důvodem, proč se letos New York ocitl v čele žebříčku životních nákladů ECA International pro rok 2023. Tradiční vítěz Hongkong je letos druhý. Skokanem roku je Istanbul, jenž doplatil na svéráznou hospodářskou politiku prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, napsala agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Singapur byl jedním z prvních míst v Asii, které během pandemie znovu otevřelo své hranice. Atraktivita Singapuru pro lidi s vysokým čistým jměním se poté odrazila v rostoucích cenách, kterým nyní místní obyvatelé čelí. Mimo jiné je nejdražším městem na světě co se týče ceny automobilů.

Top 15 nejdražších měst pro dolarové milionáře:

Pořadí, město (loňské umístění) 8. Tchaj-pej, Tchaj-wan (3.)
1. Singapur (5.) 9. Sao Paulo, Brazílie (12.)
2. Šanghaj, Čína (1.) 10. Miami, USA (18.)
3. Hongkong, Čína (4.) 11. Bangkok, Thajsko (15.)
4. Londýn, Británie (2.) 12. Jakarta, Indonésie (19.)
5. New York, USA (11.) 13. Paříž, Francie (10.)
6. Monako (6.) 14. Curych, Švýcarsko (7.)
7. Dubaj, SAE (14.) 15. Tokio, Japonsko (8.)

„Vysoká životní úroveň a narůstající požadavky na místní infrastrukturu znamenají, že život v Singapuru není levný,“ uvádí zpráva Julius Baer. „Rezidenční nemovitosti jsou extrémně žádané a auta se drahou ekologickou daní a základní zdravotní pojištění jsou o 133, respektive o 109 procent dražší než celosvětový průměr,“ dodává průzkum.

Ke skokanům patří New York, Miami a Dubaj

Městský stát, který se v roce 2022 umístil až na pátém místě, přeskočil Šanghaj a Hongkong, které jsou na druhém a třetím místě. Výrazně si „polepšil“ New York, který se kvůli posilujícímu dolaru a inflaci posunul z jedenactého místa na páté, Miami se z loňské 18. příčky vyšvihlo na konec první desítky. 

V Dubaji se na trhu ocitl nejdražší dům v historii, zámek ve Style Versailles je na prodej za 204 milionů dolarů.

FOTOGALERIE: Nejdražší dům v Dubaji. Magnát jej prodává za miliardy, zdobí jej statisíce plátků zlata

Stále rostoucí trh s nemovitostmi v Dubaji dosáhl nového rekordu. Na prodej je nejdražší dům, či spíše zámek ve stylu Versailles, za 204 milionů dolarů (asi 4,4 miliardy korun). Mramorový palác, který mimo jiné zdobí 700 tisíc plátků zlata, kupole na stropech, garáž pro 15 aut či akvárium s mořským korálem o objemu 80 tisíc litrů, si můžete prohlédnout ve fotogalerii níže.

Přečíst článek

K dalším skokanům patří Dubaj, která se poprvé probojovala do Top 10 a stala se sedmým nejdražším městem, zatímco tradiční obyvatel první desítky Curych klesl až na 14. místo.

Brexit obral Londýn o stupně vítězů

O místo na stupních vítězů přišel Londýn, který se z druhého místa propadl na čtvrté. „Brexit a následné otřesy nadále poškozují pověst Velké Británie a město nyní čelí silné konkurenci ze strany rozvíjejících se finančních center, jako je Dubaj a Singapur," uvádí zpráva Julie Baer. 

Drahota, štěnice v hotelu a Trumpův duch. Zahraniční turisté ztrácejí zájem o Ameriku

Drahota, štěnice v hotelu a Trumpův duch. Zahraniční turisté ztrácejí zájem o Ameriku

Spojené státy pozbývají nejen kvůli vysokým cenám atraktivity pro cizince. Evropané raději vyrazí do Egypta, Spojených arabských emirátů nebo Thajska. Málokdo se dnes na zimu chystá na Floridu.

Přečíst článek

Asie zůstala čtvrtým rokem nejnákladnějším regionem pro luxusní bydlení. Poprvé od začátku sestavování žebříčku jsou Evropa, Střední východ a Afrika nejdostupnějším regionem pro dobré bydlení, přičemž evropská města v žebříčku klesají, dodává zpráva.

Index životního stylu a žebříček 25 nejdražších měst světa sestavuje Julius Baer Group na základě analýzy cen rezidenčních nemovitostí, aut, letů v byznys třídě, obchodních škol, degustačních večeří a dalšího luxusního zboží. Průzkum se uskutečnil mezi jednotlivci s vysokým čistým jměním a aktivy jejich domácností ve výši jednoho milionu dolarů nebo více.

V Česku loni přibylo sto nových dolarových milionářů. Ve světě je trend opačný

V Česku loni přibyla stovka dolarových milionářů. Ve světě jich naopak prudce ubylo

Dolarových milionářů v Česku loni přibylo o stovku na 32 300, hodnota jejich majetku se ale snížila o 0,6 procenta na 78,2 miliardy amerických dolarů (1,73 bilionu korun). Ve své Zprávě o světovém bohatství to uvedla poradenská společnost Capgemini. Celosvětově naopak počet dolarových milionářů i jejich majetek klesl.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Lionel Messi po příchodu do Interu Miami koupil v exkluzivní čtvrti nedalekého Fort Lauderdale luxusní dům za 10,8 milionu dolarů.

FOTOGALERIE: Messi koupil dům v exkluzivní čtvrti u Miami. A rozhýbal vyšponované ceny ještě výše

Přečíst článek

Nepojízdné autobusy nepatří do šrotu. V Singapuru je přeměnili na luxusní hotelové pokoje

Přečíst článek
Vizualizace projektu s názvem Semerínka

Developeři šli s cenami u nejnovějších bytových projektů dolů. Meziročně o víc než desetinu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme