Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde
 nst

nst

Zpravodajská směna redakce newstream.cz.

články autora

O tom, jaký bude rok 2024, diskutovali členové a přátelé Realitního Clubu newstream.cz v hotelu Falkensteiner.
video

Zase se začne stavět. A ceny bytů letos opět porostou, shodují se experti

Nejistota ohledně stavebního zákona, růst cen nemovitostí a mírné oživení na realitním trhu. První letošní setkání Realitního Clubu Newstreamu se neslo v duchu predikcí. Na to jaký bude realitní trh v roce 2024 odpovídali zástupci soukromé i veřejné sféry, například Jan Kasl, předseda České komory architektů, Klára Dostálová, bývalá ministryně nebo Jiří Ochetz z J&T Real Estate.

Přečíst článek

Miliardář Strnad podpořil vývoj léku proti leukémii

Díky finančnímu daru průmyslového holdingu CSG miliardáře Michala Strnada se podaří významně navýšit počet pacientů, kteří budou v rámci klinických studií léčeni v Ústavu hematologie a krevní transfúze (ÚHKT) imunoterapeutickou metodou.

Přečíst článek
video

Vstoupit na trh je lehké, uspět už ne, říká Zavadilová z newstream.cz

Zpravodajský web newstream.cz letos oslaví třetí výročí. Jak se buduje nové médium? Co přinese rok 2024 do ekonomiky? Odpovídala v pořadu Eva Talks moderátorce Evě Čerešňákové spoluzakladatelka a šéfka newstream.cz Tereza Zavadilová.

Přečíst článek

Prodávají duši v peří. Z knihkupectví Martinus v Brně se lidem nechce odejít

Vítejte doma, knihomolové! Knihkupectví Martinus v Brně přišlo s neotřelým konceptem literární kavárny. Vůně knih, čerstvě pražené kávy a pohodlná křesílka navozují intimní, skoro až domácí atmosféru a vybízejí k listování knihou, která návštěvníkovi zrovna padla do oka. Čas tu ubíhá tak nějak jinak. Nejen proto si prodejna v nákupním centru Velký Špalíček vysloužila zlato v prosincovém kole retailové soutěže Visa Czech Top Shop. Newstream je partnerem tohoto ocenění.

Přečíst článek

Czech Press Photo 2023 vyhrál snímek Romana Vondrouše od soudu

Hlavní cenu v soutěži Czech Press Photo 2023 vyhrál snímek fotografa ČTK Romana Vondrouše, který na konci loňského července na Obvodním soudu pro Prahu 8 zachytil příznivce Patrika Tušla obviněného z obtěžování šéfa České lékařské komory Milana Kubka.

Přečíst článek
Setkání signatářů a podporovatelů Women's Empowerment Principles WEPs

Rovnost znamená byznys: Diverzita a rovnocenné podmínky mají své obchodní opodstatnění

Podle Gender Equality Indexu dosahuje v České republice podíl žen mezi členy představenstev největších kótovaných společností a dozorčích rad pouhých 21 procent. V porovnání se zeměmi EU se tak ČR nachází na 20. místě. Spolu se 17,7procentním rozdílem v odměňování v neprospěch žen patříme na evropském kontinentu k těm horším. Na sedmém setkání signatářů a podporovatelů Women's Empowerment Principles (WEPs) s podtitulem Rovnost znamená byznys se hovořilo především o tom, proč jsou změny tak pomalé a těžko se prosazují a jak přesvědčit ty, kteří mohou změnu urychlit. Panelovou diskuzi vedla Radmila Pinkavová Jirkovská, která se nedávno ujala role evropské koordinátorky WEPs.

Přečíst článek
Projekt Parvi Cibulka zahrnuje také nebytové prostory pro drobné obchody a služby.

Šéf finského developera: Apetit k růstu v Česku máme, ale brzdí nás byrokracie

Developerská společnost YIT pochází z Finska, kde má více než 100letou historii, a patří tam k těm nejviditelnějším. V Česku skandinávskou know how využívají šestnáctým rokem. A co konkrétně to znamená?

Přečíst článek

Dopis čtenáře: Nekopejte do důchodců, když stát platí povaleče ve věznicích

Na komentář Dalibora Martínka s titulkem Má růst důchod rychleji nebo ne? Senioři by hlavně měli podporovat vnoučata, reagovalo mnoho čtenářů. Přinášíme jednu z reakcí čtenářky, jejíž identitu redakce zná, ale ponechává ji v anonymitě. Příspěvek jsme pro jeho rozsah redakčně mírně krátili.

Přečíst článek
Skupina nemovitostních fondů ZDR Investments dokončila první akvizici letošního roku

ZDR Investments zahajuje rok 2024 akvizicí retail parku v Praze

Skupina nemovitostních fondů ZDR Investments dokončila první akvizici letošního roku. Do portfolia fondu pro kvalifikované investory zakoupila prodejnu potravin Billa s navazujícím retailem v pražské městské čtvrti Kunratice.

Přečíst článek

Pomohou vládní paragrafy v boji se švarcsystémem? Odpovídají právníci

Nelegální práce, švarcsystém a pseudoagenturní zaměstnávání. První díl podcastu Právo k Ranní Kávě v roce 2024 se zaměří na to, jaké novinky přinesla poslední novela zákona o zaměstnanosti, která nabyla účinnosti 1. ledna 2024.

Přečíst článek
Pracovník ve firmě Betonpres, která vyrábí betonové střešní tašky, 6. února 2023, Kočín na Českobudějovicku.

Mírný optimismus firem z konce roku je pryč

Důvěra v české ekonomice v lednu přerušila sérii zlepšování, kterou zaznamenala ve všech měsících loňského závěrečného čtvrtletí. Tahounem lednového poklesu byla slabší důvěra mezi podnikateli, především v průmyslu.

Přečíst článek

Soutěž Visa Czech Top Shop 2023 jde do finále. Hlasujte pro svého favorita

Finále třetího ročníku soutěže Visa Czech Top Shop 2023 se blíží. Která z nominovaných dvanácti prodejen se stane tou „nej“? Podpořte v hlasování svého favorita. Newstream je mediálním partnerem soutěže.

Přečíst článek
Koruna k euru nemůže než ztrácet, říká uznávaný obchodník na forexu

Pětkrát více Čechů euro určitě nechce, než kolik jich jej rozhodně chce, uvádí průzkum

Češi jsou ke společné měně skeptičtí. Dvě třetiny dotázaných v průzkumu agentury Median pro Radiožurnál si myslí, že pro ně přijetí eura nebude prospěšné. „Z výsledku průzkumu je jasné, že stoupenci eura musí přijít s novými argumenty v jeho prospěch. Otázkou je, zda je ještě mají kde brát,“ podotýká ekonom Lukáš Kovanda.

Přečíst článek
Smíchov City

Na Smíchově stavíme největší čtvrť od vzniku Vinohrad, říká miliardář Luděk Sekyra

Jeden z nejbohatších Čechů, developer a filantrop Luděk Sekyra v současnosti rozvíjí tři velká území v hlavním městě, na Smíchově, na Rohanském ostrově a na bývalém nákladovém nádraží na Žižkově. Staví tam úplně nové městské části.

Přečíst článek
Na bitcoin už nebudu plýtvat dechem, říká jeho věčný kritik a šéf JPMorgan Jamie Dimon

Na bitcoin už nebudu plýtvat dechem, říká jeho věčný kritik a šéf JPMorgan Jamie Dimon

Bitcoin nic nepřináší. Je to přiživený podvod, zopakoval svůj názor na kryptoměnu její dlouhodobý kritik a generální ředitel banky JPMorgan Chase Jamie Dimon ve středu na okraj Světového ekonomického fóra v Davosu.

Přečíst článek

News box

Ukrajinské drony v noci na dnešek poškodily ⚡ energetickou infrastrukturu v západoruské Orlovské oblasti, uvedl na telegramu tamní gubernátor Andrej Klyčkov. Útok bezpilotních letounů z Ukrajiny, která se od února 2022 brání ruské invazi, na energetické zařízení dnes oznámil i šéf nedaleké Smolenské oblasti Vasilij Anochin. Kyjev jejich prohlášení nekomentoval.
Nejméně 36 lidí zahynulo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila část 🛣️ dálnice. Dalších 30 lidí je zraněných. S odkazem na čínské úřady o tom dnes informovala agentura AP. Předchozí bilance hovořila o 24 mrtvých.
Nejméně 1️⃣3️⃣ zraněných si dnes v Oděse na jihu Ukrajiny vyžádal ruský útok podniknutý balistickou raketou. Úder také na místě vyvolal rozsáhlý požár, uvedla agentura Reuters s odkazem na šéfa správy Oděské oblasti Oleha Kipera.
Spojené státy dnes obvinily Rusko z porušování 📜 úmluvy o chemických zbraních. Podle Washingtonu Rusové proti ukrajinským vojákům nasadili dusivou látku chlorpikrin i chemické prostředky k potlačování nepokojů, informovala agentura Reuters.
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme