Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde
 nst

nst

Zpravodajská směna redakce newstream.cz.

články autora

Pohonné hmoty v Česku dále zdražují

Potraviny ani benzín v nejbližší době nezdraží. Signalizují to ceny výrobců

Čerstvé statistiky cen výrobců vyznívají poměrně pozitivně. Jasně totiž signalizují konec inflační vlny v Česku. „Hlavním rizikem pro další vývoj výrobní inflace nadále zůstávají ceny energií,“ komentuje data Českého statistického úřadu hlavní ekonom Banky Creditas Petr Dufek.

Přečíst článek
Myslivecký hon

Dopis čtenáře: Ač jsem lesník a myslivec, chodím do tohoto zničeného lesa smutně, již to není les

Na komentář Dalibora Martínka s titulkem Škodnou českých lesů nejsou srny, ale myslivci, zareagovalo mnoho čtenářů. Přinášíme jednu z reakcí. Text není upravován, pouze pro svůj větší rozsah mírně krácen, doplněna někde chybějící interpunkce a opraveno několik pravopisných chyb.

Přečíst článek
Jak správně investovat v roce 2024?

Jak správně investovat v roce 2024? Poradí odborníci z ČNB i globálních investičních titánů

Rok 2023 přinesl mimořádný růst zhodnocení investic do akcií i dluhopisů. Jak na to navázat v roce 2024? Na to budou odpovídat odborníci v čele s viceguvernérkou České národní banky Evou Zamrazilovou na konferenci Investiční výhledy pořádané investiční společnosti EMUN. Ta se uskuteční již ve středu 17. ledna v Lobkowiczkém paláci a dostupná bude on-line na www.investicnivyhledy.cz či na byznysovém portálu newstream.cz, který je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek
video

FreshStart: Zkouškové je v plném proudu. Jak si díky umělé inteligenci usnadnit studium

Potřebujete dovysvětlit látku, které nerozumíte? Čeká vás důležitá zkouška a nemáte nikoho, kdo by vám pomohl se na ni připravit? Píšete seminárku a nevíte, jaké téma zvolit nebo jak ho uchopit? Na tohle všechno existuje dostupné řešení: umělá inteligence. V našem článku se dočtete, jak si usnadnit studentský život s AI.

Přečíst článek
O srdce se musíme starat

Brno má první chirurgický robotický systém Versius v České republice. Pacientům zmenší operační rány a urychlí zotavení

Využití robotických chirurgických systémů má mnoho výhod pro lékaře i pro pacienty. Operatérům pomáhají při výkonech lepší vizualizací, vyšší přesností a filtrací třesu rukou. Výhodou je také vyšší flexibilita robotických operačních nástrojů, která lékařům umožňuje snadnější a preciznější práci v omezených prostorech, jako je malá pánev či hrudní dutina.

Přečíst článek
dělníci, továrna

Dělníci si stěžovali na nízké platy v Tesle. Musk musel připlatit

Elon Musk bojuje kvůli Tesle s odbory na mnoha místech. V kalifornské fabrice ustoupil a dělníkům připlatil.

Přečíst článek

Víc než jen prodejna. GymBeam v pražském Karlíně je rájem pro nadšence do fitness

Na jednom místě v pražském Karlíně se přirozeně a nenuceně střetává prodej zboží spolu s místem setkávání GymBeam komunity. Za svůj nadstandardní přístup k zákazníkům si prodejna sportovní výživy, fitness doplňků a sportovního oblečení odnesla nejvyšší ocenění v listopadovém kole soutěže maloobchodních prodejen Visa Czech Top Shop. Newstream je mediálním partnerem soutěže. Ocenění si z rukou manažera soutěže Jiřího Berana převzala Lenka Lukáčová, Head of Local Marketing pro GymBeam v Česku a na Slovensku.

Přečíst článek

Finance v Českomoravské Nemovitostní nově řídí Alice Augustová

Realitní skupina Českomoravská Nemovitostní rozšířila svůj vedoucí tým o novou tvář. Na pozici finanční ředitelky nastoupila Alice Augustová. Její bohaté zkušenosti a hluboké odborné znalosti načerpané za 30 let praxe v oblasti financí a nemovitostí pomohou nastartovat další fázi růstu společnosti a posílit pozici ČMN na českém realitním trhu.

Přečíst článek

Knihkupectví Martinus získalo zlato v soutěži prodejen, zaujalo neotřelým konceptem

Zlato v prosincovém kole soutěže maloobchodních prodejen Visa Czech Top Shop (VCTS) si odnáší první česká pobočka slovenského knihkupectví Martinus v centru Brna. Na druhém místě se umístila centrála značky Mojekolo v Kravařích u Opavy. Třetí skončila zrekonstruovaná prodejna Albert v brněnském OC Vaňkovka. Newstream je mediálním partnerem ocenění.

Přečíst článek
Muskovi se v posledních měsících jen množí potíže

Elon Musk prý bere drogy, partneři se bojí o byznys

Elon Musk si nedá pokoj. Nyní opět vzbudil podezření, že bere drogy, referují americká média.

Přečíst článek
Fiocchi Group nově řídí italský manažer Paolo Salvato

Fiocchi Group nově řídí italský manažer Paolo Salvato

Skupinu Fiocchi, která je výrobcem malorážové munice a spadá pod holding CSG miliardáře Michal Strnada, nově povede Ital Paolo Salvato. V pozici vystřídá Davida Štěpána, který bude nadále působit jako generální ředitel divize CSG Ammo+ a svoji pozornost zaměří na dokončení akvizice muniční divize Sporting Products americké společnosti Vista Outdoor.

Přečíst článek
Vrtná souprava těžební společnosti MND

MND nabízejí výhodnější pevné ceny energií

Moravské naftové doly (MND) nabízejí od 4. ledna 2024 nový ceník, který umožňuje zákazníkům zajistit si pevnou obchodní cenu plynu a elektřiny až do 31. března 2026. V porovnání s předchozím fixním ceníkem MND jsou ceny za megawatthodinu u plynu o 13 procent a u elektřiny o 10 procent nižší. Nabídka platí pro nové i stávající zákazníky.

Přečíst článek

Trinity Bank uzavřela smlouvu s Visou, již letos budou exkluzivní karty

Trinity Bank během letošního roku vstoupí na trh platebních karet. Za tímto účelem uzavřela exkluzivní partnerství s jednou z největších globálních platebních sítí, společností Visa.

Přečíst článek

Jurák a Andrýsek z CSG jsou novými členy boardu Strnadovy skupiny

Průmyslově-technologická skupina Czechoslovak Group vlastněná českým podnikatelem Michalem Strnadem posílila své představenstvo. Jeho novými členy byli od Nového roku jmenováni Zdeněk Jurák, finanční ředitel CSG, a Lukáš Andrýsek, který zastává pozice generálního ředitele divize CSG Mobility a generálního ředitele automobilky Tatra Trucks. Ostatní členové představenstva ve svých pozicích zůstávají.

Přečíst článek

V genderové rovnosti je Česko propadlíkem. Lepší je i Nikaragua či Bělorusko

Česká republika je aktuálně na 101. místě světového žebříčku Gender Gap Index ze 146 států zapojených do měření. Mezi 28 evropskými zeměmi hodnocenými Evropským institutem genderové rovnosti se umístila na 26. pozici. Příležitostí, jak tento stav zlepšit, je projekt Women’s Empowerment Principles (WEPs), celosvětově řízený a šířený do jednotlivých zemí v rámci Cílů udržitelného rozvoje pod hlavičkou OSN.

Přečíst článek

News box

V USA byli zatčeni dva bratři pro podezření z krádeže 25 milionů dolarů (568 milionů korun) v kryptoměnách, a to za pouhých 12 sekund. Oba podle obžaloby, která je viní z on-line podvodu a praní špinavých peněz, studovali matematiku a informatiku 👨‍🎓👨‍🎓 na jedné z neprestižnějších univerzit, Massachusettském technologickém institutu. 
Zastupitelé Chrášťan schválili vypsání referenda ohledně hazardu. 🎰 Lidé se tak vyjádří, zda má chrášťanské vedení udělat veškeré možné kroky k zákazu hazardu v obci. Referendum bude 14. června. Vedení obce s provozovateli kasin, společnostmi Bonver Win a CEC Praha, podepsalo smlouvu o spolupráci. 
Skupina Colt CZ Group SE (Colt CZ) dokončila akvizici českého výrobce munice Sellier & Bellot. 💣Podnik získala od společnosti CBC Europe S.à r.l. (CBC) za 350 milionů dolarů (téměř osm miliard korun) a prostřednictvím nové emise kmenových akcií. V součtu tak celková cena činí 703 milionů dolarů (16 miliard korun), po odečtení čistého dluhu Sellier & Bellot.  Číst více
Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) společně s hnutím STAN požadují vytvořit komplexní posudek dalšího postupu v souvislosti se společným podnikem Nové Holešovice. Nové Holešovice založil pražský dopravní podnik s firmami Karlín Group a CPI Property Group kvůli rozvoji 🏗 stanice metra Nádraží Holešovice a jejího okolí. 
Americký akciový index Dow Jones poprvé překonal hodnotu 40 000 bodů a zaznamenal nejrychlejší ⬆ vzestup o 10 000 bodů. Růst akcií podporují příznivé čtvrtletní výsledky hospodaření firem a růst sázek, že centrální banka USA (Fed) sníží úrokové sazby, uvedla agentura Reuters. Číst více
Českomoravská konfederace odborových svazů zrušila ❌demonstraci, kterou svolala na úterý 21. května na Malostranské náměstí proti záměrům vlády v zákoníku práce a důchodech. Odborová centrála sdělila, že tím chtějí přispět ke zklidnění situace po pokusu o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica a s ohledem na rozjitřenou situaci i v České republice. 
Novým prezidentem kolínské automobilky 🚘 Toyota Motor Manufacturing Czech Republic se od června stane Robert Kiml, dosavadní viceprezident pro výrobu. Dosud funkci zastával Koreatsu Aoki, který zůstane na pozici výkonného poradce top managementu. Kiml bude prvním Čechem ve funkci prezidenta kolínské automobilky.  Číst více
Odborový svaz KOVO se nezúčastní protestu, který svolala na 21. května do Prahy Českomoravská konfederace odborových svazů. 👨‍🏭 Nechce zvyšovat napětí ve společnosti po středečním útoku na slovenského premiéra Roberta Fica, řekl předseda OS KOVO Roman Ďurčo. 
Český prodejce nábytku a bytových doplňků Bonami vstoupil na italský trh. 🛏 Produkty zatím nabízí přes vlastní e-shop, případné otevření kamenných prodejen bude záviset na poptávce. Bonami působí také v dalších deseti evropských zemích, a to na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Bulharsku, Chorvatsku, Slovinsku, Litvě, Lotyšsku a Estonsku.
Britská ministryně pro mezinárodní obchod Kemi Badenochová se dnes hodlá sejít se zástupci společnosti International Distributions Services (IDS), která je vlastníkem britské pošty Royal Mail. 📯 Zajímá ji nabídka na převzetí, kterou firmě předložil miliardář Daniel Křetínský. 
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme